Omaha försäkringsagent säger att det här är ett pengarsamtal du borde ha med din student i högskoleåldern

OMAHA, Neb.- Studenter packar sina väskor och gör sig redo för att åka hem till sommaren. För många var förra året första gången de drev sin egen tvätt, klasser och utegångsförbud – och sina egna bankkonton – utan sina föräldrar.

Detta är fortfarande en övergångstid för många unga vuxna och deras föräldrar. De kommer att behöva din hjälp när de fortsätter att växa in i sina nya ekonomiska ansvarsområden och lära sig hur man kan njuta av en livstid av bra penninghantering.

Här är några tips från Manley för att hjälpa dig att prata med dina studenter i högskoleåldern innan de åker tillbaka till campus nästa höst:

Hjälp din student att arbeta på en budget. Budgetmål och prioriteringar förändras över tiden. Om ditt barn hade ett deltidsarbete när han gick i gymnasiet var det förmodligen prioritet att spara pengar. En högskolestudents högsta prioritet är förmodligen inte att spara pengar, utan att ta reda på hur man får pengarna som sparas att räcka hela terminen eller till och med sommaren. Föräldrar kan hjälpa en elev att lista och prioritera alla saker som eleven behöver köpa, till exempel kläder och diverse artiklar, läroböcker, utgifter för bil eller mobiltelefon.

Planera för misstag och låt din elev rätta till dem. Oavsett hur bra en elevs budget är, kommer misstag att hända. Vissa av dem är mindre, som när en student helt enkelt glömmer att budgetera för att arbeta färre timmar på ett deltidsarbete under en tentavecka eller att behöva ta en dag med obetald ledighet. Om detta händer kan lite hjälp från mamma eller pappa vara på sin plats. Men ibland är misstagen allvarliga, resultatet av överutgifter och otillräckliga inkomster, och studenten får slut på pengar innan den första terminen är slut. I så fall, hur svårt det än är, hjälp inte din elev. Hjälp honom att hitta ett sätt att lösa problemet. Om studenten bor på campus och du har betalat för mat kommer han inte att gå hungrig. Han kanske måste hitta ett sätt att jobba några timmar till eller säkra lite pengar under sommaruppehållet.

Ha SAMTALET. Mer specifikt talet om kreditkort och hur många kreditkortsföretag som lockar studenter att öppna konton. Visa din student hur lång tid det tar att betala av även en liten skuld (här är en praktisk miniräknare). Även ett litet saldo på 3 000 USD kan ta upp till 10 år att betala av, och under den tiden skulle låntagaren ha betalat över 2 200 USD enbart i ränta. Studielån, billån och så småningom bolån anses ofta vara goda skulder. Men kreditkort i händerna på oerfarna användare kan vara katastrofalt.

Informera eleven om att du kommer att kolla upp. Då och då, kontrollera din elevs banksaldo. Titta på utgifter och insättningar och se till att hon är på väg att tjäna hans pengar över sommaren. Allt eftersom tiden går och eleven blir bättre på att hantera pengar kan du låta honom hantera det utan din hjälp.

College är en så spännande tid och en tid då unga vuxna lär sig inte bara akademiska lektioner utan också livslektioner. De behöver fortfarande att du visar dem hur man undviker att göra ekonomiska misstag och hur man rättar till misstag som görs längs vägen.

###

Om författaren: Genom hårt arbete, engagemang och passionerad, professionell service till kundernas behov, byggde Manley och hans lilla team på hans bondeförsäkringsbyrå i Omaha, Nebraska, byrån till den största bondeförsäkringsbyrån i staten. . Dess filial är också den näst största i hela Farmers Insurance-regionen. Manleys service till samhället inkluderar stöd för Siena/Francis House, Restoration Exchange, Homeward Bound Animal Rescue, Ronald McDonald House och The Stephen Center.

Leave a Comment