Om din flickvän lämnade dig på grund av pengaproblem, måste du vidta åtgärder

Vad är den främsta anledningen till att de flesta relationer tar slut? Hemskt sex? Väldigt irriterande? Inkompatibilitet? En annan älskare? Har du precis gjort slut? Det är inte det. Den överlägset största anledningen till att relationer misslyckas kan sammanfattas med ett ord: pengar.

Har du problem med pengar så har du stora problem. Ingenting skapar spänningar och svårigheter som ihållande krångel med räkningar, betala hyra, göra bilbetalningar – eller kanske till och med inte ha råd med en bil! Om din flickvän lämnade dig på grund av pengar problem, då har du en av de svåraste situationerna att åtgärda. Att få en ex-flickvän att komma tillbaka till dig är svårt nog som det är. Det är ännu svårare när man är pank.

Men innan vi blir deprimerade över den här situationen, låt oss få lite perspektiv. Många killar tror att om de varit rika, eller åtminstone välmående, skulle deras flickvän aldrig ha lämnat dem. Så enkelt är det inte. Om du inte tror det är det bara att lyssna på vad som händer med de rika och berömda runt om i världen, oavsett om de är filmstjärnor eller kungligheter. Det blir snabbt uppenbart att människor med mycket pengar inte har någon bättre tur – uppenbarligen, ibland mycket mindre tur – när de stannar i ett förhållande. Hur många filmstjärnor kan du tänka på under de kommande fem minuterna som har två, tre eller kanske fyra skilsmässor?

Faktum är att att ha mycket pengar är ingen garanti för framgång i förhållandet. Om du tycker synd om dig själv för att din flickvän lämnade dig på grund av ekonomiska problem, då är det dags att börja tänka om hela situationen. Du kan vara snuskigt rik och hon kan vara borta ändå.

Vad säger det dig om pengar? Det spelar helt klart ingen roll hur mycket du har eller hur lite du har. Om grunden för ditt förhållande är stark, bör inte ens en svår ekonomisk situation vara en ursäkt för din flickvän att lämna. Pengar är bara en bekväm ursäkt, en extern faktor.

Okej, men låt oss också inse att även om pengar kanske inte är huvudorsaken till att hon dumpade dig, så var det verkligen en bidragande faktor. Det beror på att konstant stress kring pengar skapar ett allmänt klimat av spänning och kamp. Det är mycket svårt för någon relation att trivas i en miljö av ständig kamp.

Otroligt nog gör många killar precis det motsatta de ska göra när de har problem med pengar och deras partner lämnar – de gräver sig djupare i ännu mer skulder! Det är rätt!

Det är något med relationsproblem som kan få många män att tappa allt sunt förnuft. Till exempel tror de att om de hade en bättre bil, kanske deras flickvän skulle komma tillbaka till dem. Så de gör allt, mobiliserar alla sina resurser och tar ett stort lån för att få lite nya hjul. Så nu har de en skinande ny bil och ännu mer skulder och betalningar att oroa sig för. För att få den nya bilen kan de ha varit tvungna att ta en andra inteckning i sitt hem, eller skapa stora kreditkortsskulder.

Andra killar spenderar pengar på någon form av muta – kanske ett dyrt smycke att hänga framför sitt ex i ett desperat försök att locka tillbaka henne. Även om detta fungerar på kort sikt, så fort den nya laddningen av räkningar börjar komma, stiger stressnivån till helt nya nivåer. Under dessa förhållanden är förhållandet sannolikt dödsdömt.

Så det första steget för att få tillbaka din före detta flickvän om hon lämnade dig på grund av ekonomisk stress är att börja lösa dina problem ett i taget. Det sista du vill göra om du har ekonomiska problem är att få dig själv i ännu mer ekonomiska problem. Vad du behöver göra är att börja ta kontroll över ditt ekonomiska liv. Istället för att köpa en ny bil – det kanske är dags att sälja det du har!

Allt handlar om att göra prioriteringar i ditt liv. Du måste bestämma dig för om du vill sätta ditt förhållande och personliga liv först, eller fortsätta att vara en slav av alla dina räkningar. Att få ordning på ditt ekonomiska liv är naturligtvis aldrig en lätt uppgift. Om du känner att du inte kan hantera det själv, sök ekonomisk rådgivning från en professionell. Det behöver inte kosta en krona. Det finns många kostnadsfria skuldrådgivningstjänster – särskilt i dessa tuffa ekonomiska tider – som är tillgängliga för dig. Dra nytta av dem. Få hjälp med att formulera en solid plan för att börja betala av din skuld och börja tjäna mer pengar.

Att bara ta det första steget mot att få ditt ekonomiska liv under kontroll kan vara en enorm lättnad. Du kommer genast att få känslan av att du äntligen gör något positivt för att ta tillbaka kontrollen över ditt liv. När du börjar ha ekonomisk kontroll börjar du minska den där allmänna stressen som plågar dig och gjorde ditt förhållande till ett helvete. Det är ett tråkigt faktum i vårt moderna samhälle att även när två personer älskar varandra, kan ett allmänt tillstånd av ekonomisk stress skada även bra relationer.

Så låt oss säga att du gör det hårda arbetet, fattar de svåra besluten och startar processen för att komma in i en mer ekonomiskt stabil position – men samtidigt har du fortfarande detta Övrig problem – det faktum att hans flickvän är borta! Allt detta kan låta väldigt överväldigande, och det är det! Det är precis därför du behöver ta ett djupt andetag, inse att de svåraste problemen inte löses enkelt eller över en natt, och ta saker en dag i taget.

Detta betyder inte att du inte kan börja ta de första stegen mot att fixa ditt trasiga förhållande och vidta åtgärder för att få tillbaka din ex-flickvän. Det kanske inte är en dålig idé att kommunicera med ditt ex och låta henne veta vad du har hållit på med. Kanske skriva ett brev till henne och säga något i stil med:

“Jag vet att tiderna har varit tuffa och vi har bråkat mycket om pengar. Jag klandrar dig inte för att du inte vill leva ett stressigt liv fyllt av ständig oro för räkningar, eller att du aldrig har pengar att gå ut och göra något kul. Jag tror verkligen att mina ekonomiska problem bidrog mycket till vårt uppbrott. Återigen, jag skyller inte på dig, jag skyller på mig själv. Jag ville bara låta dig veta att jag tar positiva steg för att förbättra min ekonomiska situation under kontroll. Jag vill aldrig ha problem med pengar igen. Hoppas du ger mig tid att sätta mig själv i en bättre position. Om jag gör det tror jag verkligen att vårt förhållande kan bli speciellt igen. Jag hoppas att du ger mig tid att laga mitt skepp, och kanske till och med överväga att komma tillbaka till mig när jag har det bättre och när det inte finns så många problem att oroa sig för eller ständigt diskutera…”

… Eller något i den stilen.

Observera att detta bara är ett exempel på den typ av brev du kan skriva till din ex-flickvän. Men lägg märke till att budskapet i vårt exempel inte tigger eller skyller på. Du bara “skyller dig själv” och du ber inte din flickvän att komma tillbaka till dig heller. Du låter henne bara veta att du fortfarande bryr dig om henne och att du gör positiva förändringar i ditt liv på grund av henne. Du kan inte förlora med detta tillvägagångssätt. Många tjejer skulle bli smickrade över att deras ex-pojkvän bryr sig tillräckligt om dem för att radikalt vilja förändra sina egna liv och sträva efter att skapa en bättre värld för er båda.

Ändå kan du behöva ta dig tid. Pengarproblem försvinner bara inte över en natt. Om du har riktigt allvarliga ekonomiska problem kan det till och med bli värre innan de blir bättre. Men tills du kommer till roten av problemet och tar bort den ekonomiska stressen från ditt liv, kommer det att vara extremt svårt att få tillbaka din ex-flickvän. Och även om hon kommer tillbaka kan hon bara lämna igen när alla gamla pengarproblem dyker upp igen.

Om det finns något positivt med ett brutet förhållande så är det att den här svåra situationen hjälper oss att ompröva våra liv för att ta reda på vad som är fel på dem och tvingar oss att göra allmänna förbättringar i vår situation. Att få dina pengar under kontroll är en av de bästa sakerna någon man kan göra – och det sätter scenen för en stabil, lycklig relation som kommer att vara för evigt.

Leave a Comment