Öka din pension genom att investera i kryptovaluta

Över hela världen har den förväntade livslängden ökat med stormsteg. Jämfört med 1950-talet har den ökat med 50 % och jämfört med 1980-talet har den ökat med 30 %. De dagar då företagssponsrade pensionsplaner räckte för att ta sig igenom guldåldern på ett avslappnat och bekymmersfritt sätt är förbi.

Idag, med de ökade andra utgifterna som boende, utbildning, sjukvård och mycket mer, får många människor allt svårare att spara till pensionen.

Tyvärr är den bittra sanningen att människor i alla generationer, från babyboomers till millennials, inte sparar tillräckligt för pensionering. Sparande är en av världens mest underskattade episka kriser.

“Att gå i pension är komplicerat. Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja förbereda sig för pensionering.”

Så människor letar efter alternativa möjligheter som ger dem högre avkastning på kortare tid. Traditionellt efterfrågades fastigheter, private equity och riskkapital. Nu har en ny, ytterligare pengainbringande och lönsam investering anslutit sig till bilden – ange kryptovalutor.

Investeringar i kryptovalutor – För dig som inte vill lägga alla sina ägg i en korg

En av de största fördelarna med investeringar i kryptovaluta är att den skiljer din portfölj från reservvalutor. Låt oss säga att om du bor i Storbritannien är chansen stor att du har aktier i brittiska företag i din pensionsportfölj om du är intresserad av aktier. Vad händer med din portfölj om det brittiska pundet faller? Och med tanke på dagens flyktiga politiska landskap runt om i världen är ingenting säkert.

Därför är investeringar i kryptovaluta mest meningsfulla. Med digitala valutainvesteringar skapar du effektivt en korg av digitala valutor, som fungerar som en effektiv säkring, eller säker satsning, mot svaghet i reservvalutan.

Den genomsnittliga investeraren bör allokera endast en liten del av sina pensionstillgångar till krypto på grund av dess volatilitet. Men instabilitet kan skära åt båda hållen – tänk på hälsoaktier på 1950-talet och teknikaktier på 1990. De första smarta investerarna var de som gjorde det stort.

Bli inte kvar eller missa något. Inkludera krypto i dina tillgångar för att börja bygga en riktigt diversifierad portfölj.

Knäcka väggen – Bygg ditt förtroende för kryptovalutor

Ett av de största och viktigaste hindren som de flesta nybörjare som investerare i kryptovaluta möter är att de inte kan lita på digitala valutor. Många, särskilt de som inte är tekniskt kunniga eller går i pension, inser inte vad marknadsföring handlar om. Tyvärr misslyckas de med att inse och uppskatta kryptovalutans otaliga potentialer.

Verkligheten är – kryptovalutor är en av de mest pålitliga tillgångarna som backas upp av den senaste tekniken. Blockchain-tekniken som driver digitala valutor gör det möjligt att handla omedelbart och outplånligt utan att behöva verifiera tredje part. Det är ett helt öppet peer-baserat system och körs på avancerade kryptografiska principer.

Pensionsplaneringsfonder bör arbeta för att avmystifiera kryptovalutor

För att bygga förtroende och få stöd från individer måste pensionsplaneringsfonder utbilda investerare om den oändliga potentialen hos kryptovalutor. För att göra detta behöver de avancerad analys som hjälper till att tillhandahålla tillförlitlig riskanalys, risk/avkastningsmått och prognoser.

Dessutom kan värdepappersföretag skapa expertrådgivningstjänster för kryptovaluta för att hjälpa och vägleda nya investerare. Under de kommande åren kan det förväntas att olika AI-baserade smarta rådgivare dyker upp på scenen – de kommer att hjälpa till att beräkna rätt investeringar utifrån en individs tidshorisont, risktolerans och andra faktorer.

Mänskliga rådgivare kan arbeta tillsammans med dessa smarta rådgivare och ge kunderna personliga råd och andra förslag när det behövs.

Behov av mer synlighet och omfattande kontroll

Pensionärsinvesterare som vill lägga till kryptovalutor till sin tillgångsportfölj kräver mer kontroll och synlighet när de experimenterar med denna nya tillgång. Leta efter plattformar som låter dig kombinera alla dina tillgångar på ett ställe. En integrerad lösning som låter dig hantera och balansera alla dina tillgångar, inklusive traditionella sådana som obligationer och aktier, med nya tillgångsklasser som kryptovaluta plånböcker.

Att ha en så bred plattform som stöder alla dina tillgångar ger dig holistisk portföljanalys, vilket hjälper dig att fatta bättre och mer välgrundade beslut. Därmed når du det slutliga målet att spara till dina mål snabbare.

Leta efter investeringsplaneringsportaler som också tillhandahåller ytterligare funktioner som periodiska bidrag till kryptovalutor med schemalagda eller oplanerade intervall.

Framsteg inom stödjande tekniker för investeringar i kryptovaluta

Kryptovalutainvesteringar kommer att bli populära först när den stödjande tekniken gör det möjligt för investerare att handla med valutor på ett transparent sätt, även för nya investerare som inte är medvetna om kunskapen. Att byta ut en digital valuta mot en annan, eller till och med mot fiat-valutor och andra icke-tokeniserade tillgångar, borde vara möjligt. När detta blir möjligt kommer det att eliminera mellanhänder från ekvationen, vilket minskar ytterligare kostnader och avgifter.

Med mognaden av teknologier som stöder investeringar och handel med kryptovalutor kommer värdet av digitala valutor att öka ytterligare när valutan blir populär med bredare tillgänglighet. Detta innebär att tidiga användare kommer att se en enorm vinst. När fler och fler pensionsinvesteringsplattformar integrerar kryptovalutor, kommer värdet på digitala valutor att stiga, vilket ger betydande vinster för tidiga användare som du.

Om du undrar om dessa pensionsinvesteringsplattformar kommer att ta några år att se dagens ljus, har du fel. Auctus är en sådan portal som för närvarande befinner sig i sin Alpha-releasefas. Det är en banbrytande pensionsportföljplattform som inkluderar digitala valutor. Auctus-användare kan få investeringsråd från både mänskliga och AI-baserade analysverktyg.

För närvarande kan användare spara till pension med Bitcoins, Ethereum och olika andra digitala valutor. Dessutom kan användare använda den automatiska ombalanseringsfunktionen som låter dig justera din portfölj automatiskt med en uppsättning fördefinierade regler.

Detta holistiska tillvägagångssätt säkerställer att användare kan nå sina pensionsmål snabbare genom att göra smarta och korrekta investeringsval eller beslut.

Slutgiltiga tankar – Kryptovalutor bör inte ignoreras i din pensionsplånbok

Ja, det är sant att kryptovalutor är mycket volatila. Faktum är att det finns spekulationer på internet som tyder på att “kryptovalutor inte är något annat än att bli av med snabbt system” och bubblan kommer sannolikt att spricka inom en snar framtid.

Osäkerhet betyder inte att kryptovalutor inte ska vara en del av din pensionsportfölj, även om du har korta investeringstidshorisonter. Å andra sidan innebär den nuvarande nedgången i kryptovalutapriser under 2018 att du har en sällsynt möjlighet att göra vinster.

Ökat förtroende, holistisk och direkt kontrollerbar investeringsförvaltningskapacitet och framsteg inom stödteknik säkerställer att digitala valutor är ett utmärkt investeringsval att inkludera i din pensionsportfölj.

Leave a Comment