Nybörjarguiden för utbyte av kryptovaluta

Cryptocurrency Exchange eller Digital Currency Exchange är en verksamhet som innebär att man byter kryptovalutor med andra tillgångar som kontanter eller någon annan digital valuta. Det är en webbtjänst som tillhandahåller elektroniska transaktioner i elektroniska former och tar ut avgifter för dem.

Alla transaktioner eller operationer för Câmbio Digital kan göras genom betal- och kreditkort, postanvisningar eller någon annan typ av penningöverföring. Den här artikeln handlar om att diskutera de olika kryptovalutabörserna som gör handel med kryptovaluta lätt för nybörjare och vad de erbjuder när det gäller tillgänglighet, användarvänlighet, säkerhet, metoder för insättning/uttag och avgifter. Vi hoppas att denna guide för handel med kryptovalutor kan hjälpa dig att komma igång med handel med kryptovaluta.

Coinbase/GDAX

Coinbase är en av de största kryptovalutabörserna baserade i San Francisco, Kalifornien. Den är tillgänglig i 32 länder och betjänar för närvarande över 10 miljoner kunder. Den lanserades 2012 och har ett användarvänligt gränssnitt som gör Digital Exchange till en enkel uppgift för en icke-teknisk person. Den finns även för iOS och Android. Tyvärr tillhandahåller Coinbase inte cryptocurrency-utvinning för nybörjare och det är endast ett utbyte.

Från och med nu erbjuder det fyra valutor, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin. Den växlar digital valuta med amerikanska dollar, euro och brittiska pund. Med minimala överföringsavgifter har Coinbase aldrig upplevt några säkerhetsintrång, vilket gör det till en perfekt plattform för att växla digital valuta. Dessutom erbjuder Coinbase även en komplett avancerad börs som heter GDAX. Den erbjuder mer avancerade funktioner och andra och bättre handelsavgifter än Coinbase.

Bitstamp

Bitstamp är en annan plattform som tillhandahåller digital valutaväxling. Den är relativt enkel att använda och erbjuder mer avancerade funktioner via TradeView. Bitstamp erbjuder valutor som Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash och rippel. Den växlar digital valuta med amerikanska dollar och euro. Du kan använda alla de senaste teknikerna för handel med kryptovaluta på denna börs.

Erbjuder platta insättningar via banköverföring och accepterar betal-/kreditkort. Den kanske enda nackdelen man kan hitta med Bitstamp är de lite höga avgifterna och det faktum att det har drabbats av ett säkerhetsbrott under 7 års drift. Det är dock en av de mest pålitliga utbytena. Den finns på iOS och Android.

tvillingar

Gemini är ett Storbritannien-baserat företag som lanserades 2015 av tvillingarna Winklevoss. Den är tillgänglig i utvalda länder, inklusive USA, Kanada, Hong Kong, Singapore och Sydkorea. En av nackdelarna med den här plattformen är att den inte är särskilt användarvänlig. Därför rekommenderas inte nybörjare att använda denna plattform.

Det erbjuder två valutor och 1 FLAT valuta Bitcoin Cash, Ehtereum och US Dollars. Gemini följer strikta protokoll när det kommer till säkerhet, och sedan 2018 har det inte stött på ett enda säkerhetsbrott, vilket gör det till en av de säkraste och mest pålitliga digitala valutaplattformarna. Det är dock viktigt att ha digitala valutainvesteringsstrategier innan du börjar handla.

digitala tics

Digital ticks är en modern kryptobörs som syftar till att vara en game changer i denna bransch. De har implementerat många av de senaste teknikerna som gör det enkelt för vem som helst att börja handla.

Den har en unik funktion som kallas Single Portfolio View som gör det möjligt för handlare att se alla positioner i en enda portfölj. Det skulle vara lätt för handlare att fatta välgrundade beslut om handel med kryptovaluta med denna unika funktion. Det stöder även Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Dashcoin.

Kraken

Kraken är en av de äldsta utbytesplattformarna för kryptovaluta. Kraken, som lanserades 2011, är den största börsen vad gäller volym och likviditet för handelspar i euro. Serverar över hela världen, inklusive USA.

Kraken erbjuder en mängd olika valutor inklusive Bitcoin Cash, Ethereum, Monero, Augur, Litecoin och mer. Det stöder även insättningar/uttag via banköverföringar och kryptovalutor. Med ett inte så vänligt användargränssnitt lider det också av stabilitets- och prestandaproblem, men inte desto mindre är det en bra plattform för kryptovalutautbyten.

Bitfinex

Bitfinex är den största utbytesplattformen för kryptovaluta. Lanserades 2012, den har ett lättanvänt gränssnitt och erbjuder flera avancerade funktioner som Margin Trading, Margin Funding, etc. Den är tillgänglig för iOS och Android-plattformar. Den erbjuder BTC, BCH, ETH, LTC, IOTA, XMR och NEO.

Precis som tidigare byten av kryptovaluta stöder den uttag med amerikanska dollar och euro via banköverföringar. Bitfinex har drabbats av två säkerhetsintrång, det första i maj 2015 som resulterade i en förlust på $330 000. Och den andra i augusti 2016 som resulterade i en förlust på 72 miljoner dollar.

EtherDelta

EtherDelta är en decentraliserad växel som direkt stöder peer-to-peer-anslutning. Det skiljer sig mycket från den tidigare diskuterade kryptovalutautbytesplattformen. Här hålls medel i ett smart kontrakt på ett Ethereum-nätverk, som du själv är ansvarig för att sätta in och ta ut från. För närvarande stöder EtherDelta endast Ehtereum-baserade tokens.

EtherDelta har ett ganska förvirrande gränssnitt som gör det svårt för användare att utföra kryptovalutaväxlingsoperationer. Vid ett tillfälle försökte någon köpa 750 Kyber för 0,007 ETH styck, men slutade med att köpa 0,007 KNC för 750 ETH.

Slutsats

Efter att ha tittat på de olika utbytesplattformarna för kryptovaluta kan vi lugnt säga att Coinbase och Bitstamp sticker ut när det gäller deras goda funktioner som säkerhet, användarvänligt gränssnitt, flera uttag/överföringsmetoder och mycket mer.

Jag skulle inte kalla dem perfekta, men jag skulle rekommendera att det är den säkraste satsningen du kan göra. Varje utbytesplattform för kryptovaluta är unik på sitt sätt och har för- och nackdelar. Vi måste bara välja den som passar våra behov. Vi hoppas att den här guiden om grundläggande kryptovalutahandel och handel kommer att ge dig ett försprång på din kryptovalutahandelsresa.

Leave a Comment