Ny bok visar att vinst måste vara i fokus för att företag ska lyckas

Ron Colliers nya bok Profit Is An Attitude: The Strategies You Need to Optimize Profits är ett fullvärdigt uttalande som varje entreprenör behöver höra – kort sagt, om du vill vara i affärer måste du vilja tjäna pengar. Detta kan låta som sunt förnuft, men många gånger misslyckas företag eftersom ägare inte fokuserar på att öka sina vinster eller ens spåra om de går med vinst eller inte. Som Collier påpekar har de flesta företag fastnat bakom en mur av tillväxt och måste acceptera att de måste göra jobbet för att ta sig över den muren. Sällan kommer ett företag att fortsätta utan att göra vinst, så Collier, som själv är framgångsrik entreprenör och konsult för försäljning och företagsledning, har skrivit den här boken för att visa hur man driver ett lönsamt företag.

Colliers erfarenhet och berättarstil är uppfriskande. Efter att ha läst många affärsböcker, uppskattade jag hur han skar ända till kärnan i sitt argument. Collier börjar med att påpeka att företagsägaren har tre roller: ägare, chef och medarbetare, särskilt i början. Tyvärr kan verksamheten inte växa om ägaren är för upptagen med att vara medarbetare eller till och med chef. Ett företag lyckas när ägaren hittar andra människor som medarbetare och chefer för företaget så att ägaren kan fokusera på att vara entreprenören.

Medan affärsböcker ofta lyfter fram hur man får kunder och försäljning, påpekar Collier att de flesta företag misslyckas inte på grund av brist på kunder eller försäljning, utan på grund av dålig ledning. Ägaren måste utveckla en “vinstattityd” och gå till jobbet varje dag med avsikt att göra vinst för att verksamheten ska bli framgångsrik. Tyvärr saknar många människor en vinstdrivande attityd eller blir för engagerade i den snåla affärsverksamheten för att fokusera på det primära målet att tjäna pengar. Collier delar flera berättelser om entreprenörer han träffat eller arbetat med genom hela boken, av vilka många är vilseledda på detta sätt. Till exempel skröt en företagsägare att han var så upptagen att han inte hade tid att fakturera någon av sina kunder på tre månader. Dessa företagsägare, som Collier noterar, hamnar ofta i konkurs. Snarare måste en verksamhet ständigt fokusera på att göra vinst, och för det måste den vara välorganiserad.

Därifrån handlar det mesta av Profit is an Attitude om att organisera sig, både ekonomiskt och i förhållande till anställda och kunder. Medan många affärsböcker täcker de ämnen som diskuteras av Collier, har jag funnit att sättet han vägleder läsarna genom att förstå resultat- och förlusträkningar och balansräkningar är praktiskt och lätt att följa, och unikt eftersom han ständigt för diskussionen tillbaka till vad som krävs. för att göra vinst. En nyckelpoäng som Collier gör är att det bara finns tre sätt som ett företag kan öka vinsten på: öka försäljningen, sänka kostnaderna eller höja priserna. Den diskuterar alla dessa alternativ och hur man avgör vilken som är bäst i varje situation; den ger också matematiska exempel för stöd; till exempel visar han hur en liten prisökning kommer att hjälpa vinsten att växa lättare än att öka försäljningen. I slutändan argumenterar han för att företag i viss mån bör sträva efter att utföra alla dessa tre aktiviteter på en regelbunden basis.

Collier diskuterar också prissättning och visar att ökad försäljning och att vara upptagen inte alltid betyder vinst. Det beror snarare på hur du prissätter dina produkter eller tjänster. Faktum är att han hävdar: “Om du är för upptagen är ditt pris för lågt.” Han diskuterar hur man avgör vad som är ett bra pris att ta ut, samt berättar för oss hur man inte ska sätta priser baserat på berättelser från företagsägare som han har pratat med. En husägare räknade hur många människor som bodde i ett hem för att avgöra hur mycket man skulle ta betalt för installation av luftkonditionering – inte en genomtänkt prisplan. Slutligen förklarar Collier varför fast prissättning, snarare än att ta betalt per timme, ofta är det bättre valet; det gör kunderna gladare eftersom de vet vad de kan förvänta sig, och det tjänar i allmänhet mer pengar för företag.

Varje kapitel börjar med ett inspirerande citat. En av mina favoriter, av Robert Kiyosaki, var “Det spelar ingen roll hur mycket pengar du tjänar, utan hur mycket pengar du behåller, hur hårt det fungerar för dig och i hur många generationer du har det.” Dessutom finns det en ordlista med termer, bilagor som inkluderar exempel på saldon och resultaträkningar, och många referenser till olika verktyg som du kan hitta på Colliers webbplatser för att hjälpa dig att starta eller omorganisera ditt företag för att göra det lönsamt. .

Mest av allt uppskattade jag Colliers huvudbudskap att vinst är en attityd. Det är fantastiskt att betjäna kunder, men vi kan serva fler kunder såväl som anställda och oss själva när vi fokuserar på att skapa en lönsam verksamhet som kommer att stödja oss, våra nära och kära och dem vi gör affärer med på lång sikt. Vinst är en attityd kan vara den felande länken som många företag letar efter. Det är en bok att läsa långsamt och noggrant, läsa igen och sedan ansöka om större vinst och framgång.

Leave a Comment