Nio böcker varje framgångsrik företagare har i sin bokhylla

Ingen kan tänka på allt, och dessutom bygger du ett företag, så dra nytta av det bästa som entreprenörsgemenskapen har att erbjuda. Oavsett om du läser varje bok pärm till pärm eller bara använder dem som referens, representerar de idéer och tekniker som kommer att ta dig igenom de mörka dagar som alla entreprenörer möter någon gång.

De fyra stegen till trettondomen -Steve Blank. Ger praktiska instruktioner om hur du kan närma dig kunder, försäljning, marknadsföring och bygga ditt företag i olika skeden av din verksamhet.

Innovatörens dilemma -Clayton Christensen. Det förklarar varför de flesta företag missar nya vågor av innovation. Den tillhandahåller en uppsättning regler för att dra nytta av fenomenet disruptiv innovation.

den magra uppstarten -Eric Ries. Hur dagens entreprenörer använder kontinuerlig innovation för att skapa radikalt framgångsrika företag.

Lean Analytics -Eric Ries. Den visar dig hur du validerar din första idé, hittar rätt kunder, bestämmer vad du ska bygga, hur du tjänar pengar på ditt företag och hur du får ut ordet.

Strategiparadoxen -Michael Raynor. Det förklarar en allestädes närvarande men dåligt förstådd utbyte. Avvägningen är att de flesta strategier bygger på specifika övertygelser om en oförutsägbar framtid, men nuvarande strategiska tillvägagångssätt tvingar ledare att förbinda sig till en orubblig strategi, oavsett hur framtiden kan utvecklas.

Böcker i Strategyzer-serien. Jag ljuger att det finns mer än 9 böcker men följande är så nära besläktade att jag betraktar dem som en stor bok. De är ovärderliga för att starta, underhålla och utveckla alla företag.

Generering av affärsmodeller lär dig hur du systematiskt förstår, designar och differentierar din affärsmodell.

Värdeförslagsprojekt hjälper dig att ta itu med en kärnutmaning för varje företag – att skapa övertygande produkter och tjänster som kunderna vill köpa.

Testar affärsidéer förklarar hur man ökar framgången för alla försök, och ger en praktisk guide för snabba experiment.

Effektiva verktyg för team förklarar hur man kan öka anpassningen, ansvarsskyldigheten och leverera resultat i komplexa, osäkra och snabba projekt.

Oövervinnerligt företag Bygg upp en kapacitet för ständig återuppfinning genom att hantera en portfölj av nya idéer. Tävla på överlägsna affärsmodeller, inte produkt, teknik och pris. Överskrida branschgränser.

Boot Owner’s Manual -Steve Blank. En steg-för-steg, nästan encyklopedisk, eller “how-to” referensmanual för att bygga en framgångsrik, skalbar startup.

Hur man får vänner och påverkar människor – Dale Carnegie. En tidlös bästsäljare, fylld med goda råd som har drivit tusentals numera kända människor upp på framgångsstegen i sina affärs- och privatliv.

Leave a Comment