Mobilt oljebyte är mycket svårt att lyckas

Det har varit många människor som har kommit och gått i den mobila oljebytesbranschen. Det ser alltid enkelt ut vid första anblicken och är relativt billigt att börja med minimala investeringar jämfört med de flesta andra företag. Men de flesta mobiloperatörer som byter olje kommer sällan över det första året. Faktum är att de flesta inte hinner förbi de första månaderna. Man måste undra varför en så bra idé slutar misslyckas. Låt oss ta en närmare titt.

För det första räcker inte vinsten som genereras av oljebyten för att upprätthålla en sund verksamhet. Efter att ha räknat in kostnaden för varor från den totala notan, görs det sällan mer än tjugofem dollar i nettovinst från ett typiskt oljebyte. Och detta värde inkluderar inte gasen som används i förskjutningen till den faktiska platsen. Du måste göra många oljebyten om dagen för att göra en anständig vinst för att stödja ditt företag och dina personliga utgifter. De flesta snabba smörjmedel presterar ännu mindre på grund av deras avsevärt högre overhead, men de kompenserar för det i stor volym. De mest framgångsrika fasta platserna gör 60 oljebyten på en dålig dag. Ett mobilt oljebytesföretag, oftast med en eller kanske två personer som jobbar på det, har inte den lyxen. Det mesta din typiska mobila oljebytesbil kan göra är tio oljebyten om dagen, och efter det är föraren utmattad. Och även om en person konsekvent kunde göra tio oljebyten om dagen, skulle de fortfarande behöva generera dessa oljebyten någonstans ifrån. De visas inte magiskt. Har du en plan hur du ska göra detta? De flesta börjar tro att företagscampus kommer att ge massor av affärer, särskilt om de marknadsförs av företagen där. I verkligheten fungerar det sällan som det annonseras och du har turen att få 10 kunder på ett år från ett stort företagscampus. Summan av kardemumman är att vätskan per oljebyte är för låg för att göra en lönsam verksamhet utan hög volym.

För det andra är många mobila oljebytesoperatörer inte bra säljare. De är vanligtvis väldigt ärliga människor som brinner väldigt mycket för vad de gör och det borde du älska, men jag har upptäckt att de flesta mobila oljebytesägare är hemska i försäljningssidan. De är vanligtvis den typen som försöker ta mycket mindre än den rådande marknadsräntan och tror att de kan berätta för några personer om sin “fantastiska tjänst” och vänta vid telefonen. Det fungerar aldrig. Du måste gå ut och hämta dem. Du måste göra mycket kallt. Du måste prata med många vagnparksförvaltare och sälja dig själv först och servicen sedan. De flesta i den mobila oljebytesbranschen förstår inte helt detta eller tillämpar det aldrig på den här sidan av verksamheten. Det är förmodligen den viktigaste delen av inte bara den mobila oljebytesverksamheten, utan alla företag. Jag ska gå ut och säga att om du är en bra säljare, kommer du att klara dig bra med att driva en franchise eller mobil oljebyte. Om du känner till bilar men inte försäljning rekommenderar jag att du arbetar hos en ny- eller begagnad bilhandlare i 2-3 månader och skaffar dig erfarenhet. Det kommer att bli tufft och hemskt, men det här är det snabbaste sättet att få bra hård kärnförsäljning utan en massa “fluff”. Öppna sedan ditt mobila oljebytesföretag.

För det tredje kan vädret inte underskattas genom att begränsa vad mobila oljebytesoperatörer kan göra. Det finns få stater som har bra väder året runt. Hälften av staterna blir väldigt kalla flera månader om året och den andra hälften blir väldigt varma under 3/4 av året. Båda är lika nedslående. En fast plats kan slå på luften eller slå på värmen. Dess operatörer arbetar i en kontrollerad miljö. Du har inte den lyxen. Du kanske har flera flottor planerade för en dag, och det kan regna mycket den dagen. Har du någon gång funderat på att byta olja vid 0 grader. Dina händer kommer inte att kunna hålla det där eländiga oljefiltret eller så är det hårt som en sten eller så kan du inte känna dem. Eller byta varm 150 graders motorolja i 100 graders vått väder i ett fordon där oljefiltret står mitt i ett hett motorgrenrör och man måste bränna sig för att komma till det? Städar och hoppar du eller bränner du dig för att komma till honom? Det kommer att hända.

Efter att ha nämnt dessa tre stora hinder, och det finns fler, kommer jag att säga att det inte är omöjligt. Jag gjorde det till en framgång. Men jag önskar att någon hade varit rak mot mig innan min partner och jag spenderade över 80 000 dollar för att komma in i den mobila oljebytesbranschen. Vi såldes på många Jet Set Life Technologies förhoppningar och orealistiska drömmar om stor rikedom med hjälp av en felaktig modell som involverade extrem olja. De utrustade oss med en fin skåpbil och deras produkt är bra men hela deras system är felaktigt från botten och upp. Vi hittade ett sätt att få det att fungera, men tyvärr gör inte 90 % av oljebytemobiloperatörerna det. Framgångsfrekvensen är mycket liten. Förstå vad som verkligen är inblandat och om du tror att du kan arbeta och inte tjäna pengar på 2-3 år, gör det.

Leave a Comment