MLM-framgång – sanningen och bedrägeriet i nätverksmarknadsföring

Ibland blir jag lite filosofisk på måndag och i går morse tänkte jag på de olika samtal jag har haft under den senaste veckan där människor som fortfarande var helt fördjupade i MLM-affärsfilosofin för traditionellt MLM-byggande ringde och försökte få mig att leta efter.

Det finns alltid diskussionen om den spelförändrande produkten, naturligtvis, och sedan beskrivningen av företagets senaste framgångshistorier, och hur vanliga människor till slut nådde framgång bara genom att dela denna fantastiska möjlighet för nätverksmarknadsföring.

Kom in nu!

Nu, i början av min MLM-företagskarriär, kunde jag ha haft lite men jag upptäckte att jag var helt immun mot försäljningsargument, delvis tack vare vad jag lärde mig under åren när jag studerade MLM-marknadsföring och upptäckte att verkliga möjligheter är inte så mycket i branschen som det är i marknadsföringen (Blogginlägg MLM Success-The Tyranny of The Deal).

Om du nu tittar noga på de affärsmodeller som används i en traditionell MLM-byggprocess och sedan jämför dem med människor som istället bygger upp sina företag med MLM-marknadsföring online, kommer du att se att det verkligen finns en enorm filosofisk skillnad.

Den traditionella affärsfilosofin för MLM är att du behöver bygga en stor grupp genom rekrytering och dubbelarbete.

Det är ganska allmänt känt i branschen att hela MLM-organisationer kan delas in i 3 grupper.

80% Percenters, 20% Percenters och 1% Percenters.

Nu är det slutliga målet, naturligtvis, att hitta 1% Percenter, du vet, det är personen som går in i din nätverksmarknadsföringsorganisation och bara spränger den över en natt. Japanerna kallar honom “blixten”.

Ibland är de MLM-branschens ledare som redan har en efterföljare, men ibland är de ingen som aldrig har varit framgångsrik i MLM tidigare, men den här gången hände något unikt, en helt slumpmässig händelse.

Sedan finns det vad jag gillar att kalla “Naturaler”.

En “Natural” är någon som är ett stort inflytandecentrum (känner många mäktiga människor) eller kanske någon som blev riktigt upphetsad och var en naturlig nätverkare.

De 1 % procentsatserna finns i alla former och storlekar, men de är faktiskt nyckelfaktorn för din framgång i MLM-universumet, särskilt om du arbetar i en standard MLM (i motsats till en top tier MLM).

Nu är den vanliga MLM-byggprocessen att filtrera möjligheterna för att hitta dina distributörer, sedan skanna distributörerna för att hitta 20% Percenters, och sedan med tillräckligt många 20% Percenters som arbetar i din grupp bör du hitta ett Percenter 1% någonstans i din organisation.

Nu, naturligtvis, om du är på ett unilevel nätverksmarknadsföring kompensationsprogram, då skulle du förvänta dig att 1% procentandelen är nära toppen av din organisation, snarare än någonstans under dina lönenivåer.

Binära kompensationsplaner för MLM är naturligtvis mycket mer förlåtande för en maktspelare som kommer djupt in i sin organisation.

Analogin som jag ibland använde när jag tränade MLM för att förklara denna byggprocess var att visualisera dig själv på en stor strand i delstaten Washington, den sorten som har dessa stenar överallt, och du är där ute och plockar upp varje sten och tittar ner. det för guld.

Nu finns det tusentals stenar på den stranden och det kommer att ta ett tag, så du måste utveckla färdigheterna för fokus, beslutsamhet och uthållighet.

Jag brukade kalla det “Blue Diamond”-tänket.

Nu, när du väl har sponsrat ditt första 20% Percenter, är det nu två av er som plockar upp stenar och så vidare.

När du väl har tjugo eller trettio 20 % Percenter i din nätverksmarknadsföringsgrupp och var och en av dem har några hundra personer i sin grupp, har du nu en liten armé som plockar upp stenarna för guldet.

Det är så det fungerar, med en tillräckligt stor organisation kan du bara inte gå fel.

Naturligtvis kommer det bara dig dit, det finns ett antal andra faktorer som kan göra eller bryta din MLM-framgång som produktlivslängd, företagets livskraft, konkurrens och naturligtvis det otäcka ordet, utslitning.

Detta är dock alla faktorer för en annan diskussion.

Nu innebär syftet med MLM-marknadsföring på nätet samma process, bara vi kan få in fler människor i ekvationen mycket snabbare, men det är fortfarande samma grundmodell.

Därför finns det vid denna tidpunkt ingen divergens mellan affärsmodellen.

Filosofin om hur man tar sig dit skiljer sig dock drastiskt och det är det jag refererar till som

“Sanningen och illusionen av nätverksmarknadsföring”.

Sanningen med Network Marketing är att för att hitta riktigt seriösa och engagerade människor måste du kunna gå igenom ett stort antal prospekt för att nå guldet.

En annan sanning är att alla tillvägagångssätt för MLM-prospektering och leadgenerering fungerar till viss del, även om vissa är smärtsamt långsamma.

“Network Marketing Illusion” är vad vi ser när vi går på företagsevent och de paraderar den ultimata framgångsberättelsen på scenen som säger:

“Jag pratade precis med 4 av mina vänner och de pratade med några människor de känner och helt plötsligt har jag 10 000 personer i min grupp och jag tjänar 40 000 USD i månaden och det här företaget är så enkelt och så roligt!”

Nu, låt oss vara ärliga här, du vet att det gör dig förbannad när någon har en stor hit och du inte.

Så låt oss se, vår första tanke är att gå ut till parkeringen och skära däcken på deras bil (skämt bara), och nästa är att gå tillbaka till vår heta marknad igen och försöka slå dem till underkastelse, det måste vara guld någonstans.

Nu, sanningen är att det var ren tur att de hittade så mycket guld så lätt på bara några få prospekt.

Den sorgliga delen av denna sanning är att det finns så många människor där ute som försöker bygga ett framgångsrikt nätverksmarknadsföringsföretag baserat på tur.

De är där ute varje dag i hopp om att snubbla på framgång bara genom att ta några personer hit och dit.

Förlåt, detta är en total illusion.

Nätverksmarknadsföring är ett företag och som alla andra måste du behandla det som ett och lära dig marknadsföra.

Nu finns det många MLM-marknadsföringsmetoder som kan ta dig dit, men din framgång kommer att baseras på volym, ju fler människor du kan få information från, desto mer tur har du.

Nu, som jag påpekade i ett nyligen utbildningswebinarium jag gjorde om att slå samman traditionella MLM-marknadsföringsmetoder med onlinevärlden, finns det många riktigt bra sätt att generera höga lead-flöden utöver att bara göra det online, men naturligtvis online. Det är det mest kraftfull.

Nu börjar den traditionella MLM-byggnadsfilosofin vid denna tidpunkt att betona saker som att länka distributören till företaget, ha massor av evenemang och erkännande (“Hej team, Bob gjorde precis sin första försäljning och det tog bara 2 år….. ja klart Bob!).

Nu är all kultur utformad för att bilda en sorts självförstärkande social kult (ja, jag kallade det en kult).

Nu, om det görs på rätt sätt, befinner du dig i en social grupp som du aldrig skulle kunna tänka dig att lämna, även om du inte tjänade pengar.

MLM-företaget inser att med tillräckligt många fotsoldater i fältet som marknadsför företaget, kommer någon att slå huvudet på spiken och lyckas.

De behöver bara hålla alla på plats. (Detta är naturligtvis samma filosofi som din upline använder).

Så vad hör du när du går på MLM företagsevent….

Berättelser om uthållighet, uthållighet och tur.

Kul historia här, jag pratade med en potentiell kund nyligen som blev riktigt upphetsad när jag ringde. Hon berättade för mig att hon kände till min historia, liksom alla i hennes upline, och alla älskade historien.

Sedan berättade hon om en historia där jag gick med i en MLM och efter 6 månader blev jag frustrerad och slutade bara jobba men jag höll mig såklart aktiv.

Sedan ett år senare exploderade min MLM-organisation och där tjänade jag över en miljon per år eftersom min organisation fortsatte utan mig och även för att jag var aktiv på autoship.

Nu kan du förstås känna moralen i denna fiktiva berättelse, ge aldrig upp och även om du gör att du håller ditt autoship aktivt eftersom du aldrig vet vad du kan lämna efter dig.

Nu blev hon lite förvånad över att höra den verkliga historien, att jag var riktigt frustrerad under mina tidiga dagar och förmodligen slutade 5 gånger bara under de första 6 månaderna, men sedan upptäckte jag marknadsföring och utvecklade en strategi för potentiella kunder med stor volym genom att använda tidningsannonsering.

Jag sponsrade sedan 250 seriösa personer i min MLM-grupp på cirka 2 år och gjorde så mycket guld att jag inte kunde förlora.

En helt annan historia.

Jag tror att det som verkligen gör mig förbannad med det traditionella MLM-tillvägagångssättet för lågvolymsbyggnad är att det på ett sätt använder människor.

Nu, inte att basera ditt liv på uthållighet, hopp och förtroende är en dålig sak, tvärtom, det är bra principer att basera ditt liv på, inte din MLM-verksamhet.

Som onlinemarknadsförare är vår filosofi väldigt annorlunda, vi förstår att framgång handlar om volym.

Du förstår… vi har den här magiska snabbspolningsknappen som vi kan trycka på och förkorta tillväxtkurvan med år.

Den genomsnittliga personen i MLM tar vanligtvis in cirka 1 till 3 personer i månaden. Vilka är dina chanser att hitta en procentsats på 1 %?

Smal till ingen.

Med MLM-marknadsföring online kan du locka över 10 personer till ditt företag per månad och avslöja nyckelspelare mycket enklare.

Det ger dig också möjligheten att använda snabbspolningsknappen för att testa ditt företags affärsmodell och verifiera att den faktiskt levererar som utlovat.

Nu, med hjälp av denna accelererade byggprocess, har jag lärt mig att om jag inte kan få en företagsmodell att sjunga och dansa på 6 månader, kommer det förmodligen inte att hända.

Nästa….

På grund av denna affärsinriktning är onlinemarknadsförare både kraftfulla och farliga i en MLM-miljö.

Jag skrev om detta nyligen i ett inlägg som heter “MLM Success-Why Your Upline Hates Online MLM Marketing”.

Online MLM-marknadsförare lär sig sakta vad entreprenörer alltid har vetat: tid är den begränsande faktorn.

De inser att det finns många nätverksmarknadsföringsmöjligheter de kan fokusera sin uppmärksamhet på, och även att det kan vara nästan omöjligt att förutsäga i förväg vilka företag som kommer att flyga och vilka som kommer att dö.

Så istället för att driva en affärsplan baserad på tur och slump och ägna fem år åt att sakta växa till ett företag som aldrig lyckas,

Tryck bara på snabbspolningsknappen…..

Leave a Comment