"lutar över" om bud och bud – hur proffsen faktiskt förhandlar

Detta är en av de inställningar som professionella daytraders letar efter dagligen.

lutar över

“lutande” är en term som används av daytraders. Syftar på att luta sig mot ett erbjudande eller ett erbjudande. Med andra ord, om marknaden sträcker sig mellan 5 och 10 och för närvarande handlar med 9 bud/erbjudande 10, lutar handlare som är korta på 8 och 9 på 10:orna. De förväntar sig att erbjudandet håller. Om det ser ut som att det kommer att ta slut, kommer de att försöka köpa 10:or när de åker. Andra handlare funderar också på att köpa 10:or eftersom de vet att shortsen “backar” på dem. Det betyder att 10 sannolikt är ett bra ställe att dra fördel av. Detta är dock också en plats där stora handlare gör drag.

En handlare kan vara lång i 8:or och bjuda i 10. När han får ett högt bud med 9, höjer han sitt bud med 10, vänder sig sedan om och bjuder 10 (detta kallas en reversering) och detta gör att andra handlare omedelbart köper vid 11 och 12. Praktiskt taget inga kontrakt handlas till 10. I denna situation är shorts i strömmen. De försökte riskera 1 eller 2 fästingar och nu tvingas de täcka en 4 eller 5 fästingförlust. Andra som inte hade en chans på 10:or kommer att köpa 12:or och 13:or. Det är därför du måste förutse. Om du tror att den kommer att ta slut, köp bara 10s. Om du inte får dem vill du inte köpa 14:or. 14 är där killen som flippade ut går för att sälja. Missar du det så missar du det.

Förresten, för det mesta är dessa punkter inte stöd- eller motståndsnivåer på ett diagram. Det finns ingen teknisk anledning för någon att köpa eller sälja där. Du skulle aldrig veta att handlare lutar sig mot pris om du inte kan läsa orderflödet. Och om du inte vet att handlare lutar sig mot ett pris, kan du inte dra nytta av denna inställning.

Leave a Comment