Låt oss återse Darvas Box och E-Mini Trading

Den diminutiva Darvas Box är ett verktyg som jag sällan ser på detaljhandlares diagram. Å andra sidan är det inte ovanligt att se Darvas på olika professionella handlares diagram när man går in i ett institutionellt handelsrum. Denna e-mini-indikator är i huvudsak en kortsiktig stöd- och motståndsindikator med ett ögonkast. Jag gillar det eftersom det ger dig en omedelbar bild av var du sannolikt kommer att hitta din första pensel med områden där handlare tidigare har valt att vända marknaden i motsatt riktning. Den ger också värdefull information om möjliga haverier och läckor.

Varför lär inte förhandlingspedagoger ut Darvas Box-teori?

Låt mig först förklara att den moderna boxteorin har funnits ett tag och det verkar inte finnas något sätt att tjäna pengar på denna typ av handel genom att utveckla och handla med en ny indikator som liknar den gamla indikatorn. I dagens e-mini-scalping-miljö är mjukvaruförsäljning det som har drivit vinster eftersom många nya handlare letar efter den nya “magiska” indikatorn som kommer att leda dem till en strålande vinst. Med få undantag, vad som behövs i de flesta handlares plan är att lära sig att handla med levande indikatorer utan att ständigt behöva omarbeta gamla indikatorer och paketera dem som något nytt, annorlunda och differentierande. Därför har detta handelsverktyg till stor del ignorerats av detaljhandlarklassen till förmån för nyare system som inte är lika effektiva.

Så vad fan gör denna Darvas-låda som kan hjälpa din handel?

Jag är ingen köpman med färgad eller trasig ullbrott; Jag har funnit mest framgång genom att använda stöd/motståndslinjerna (SAR) som skapats av de stora prickarna på lådan för att identifiera områden för potentiell handelsinitiering. Genom att lägga till ett orderflödesprogram och volymindikeringar kan du kontrollera om priset sannolikt kommer att fortsätta vid detta kortsiktiga motstånd eller om detta är en trolig vändpunkt. Jag bör också notera att jag tenderar att lägga mer lager på Darvas-utbrott än finnar; även om jag inte helt ignorerar breakouts, har jag helt enkelt funnit att breakouts är mer pålitlig handel än breakouts.

Boxsignalerna ges i realtid, det finns ingen fördröjning eftersom de skrivs ut direkt på huvuddiagrammet och är mycket lätta att upptäcka. Inga justeringar behövs för att göra kassasystemet mer effektivt eller mindre effektivt. Faktum är att alla rutor visar möjliga dynamiska SAR-ingångs- och utgångspunkter. Ja, jag sa utgångspunkter. Jag brukar använda de nedersta raderna i rutan för att beräkna mina stopp. Detta är bara några få användningar av Darvas Crate System och genom ytterligare läsning kan du hitta ett antal användbara användningsområden för denna förbisedda fula ankunge. Men gör inga misstag, den här lilla bebisen kan stoppa pengar i fickan när du väl fått kläm på att använda den. Som alltid, lycka till med din handel.

Leave a Comment