Kvinnor och pengar 2010 – Tjejer vill kontrollera sig själva medan män vill ta sig fram

Det finns inget som en lågkonjunktur för att markera var vi går fel med vår penninghantering. Men betyder de senaste händelserna att folk kommer att vara mer ekonomiskt försiktiga i år?

Med tanke på alla hemska historier om banker som går i konkurs, tillgångar som devalveras och krediter är svårare att få, undrade jag hur detta skulle påverka människors penninghantering och planering framåt, så jag gjorde min egen forskning via en onlineundersökning. .

När det nya året närmade sig frågade jag 200 män och kvinnor om deras förflutna och förutspådde deras ekonomiska förvaltning. Jag fascinerades av de subtila men viktiga skillnaderna i mäns och kvinnors ekonomiska beslut. Kvinnor var mycket intresserade av att ta bättre kontroll över sin ekonomi 2010, medan män var fast beslutna att tjäna så mycket pengar som möjligt.

En majoritet av männen sa att de skulle fokusera på att maximera inkomsten, med nästan tre fjärdedelar av dem fokuserade på att tjäna mer pengar under 2010. Medan ungefär hälften av de tillfrågade kvinnorna sa att det också var viktigt att tjäna pengar, men många av dem sa att ta kontroll över din ekonomi var ditt största mål för det kommande året. Här är de bästa resolutionerna som avslöjas av undersökningen:

Damernas fem bästa ekonomiska resolutioner för 2010:

 1. Ta hand om min ekonomi mer (66%)
 2. Få bättre valuta för pengarna (63 %)
 3. Planera min ekonomiska framtid (62%)
 4. Var mer ansvarsfull med pengar (59 %)
 5. Planera hur du tjänar mer pengar (56 %)

De fem bästa mäns pengaupplösningar för 2010:

 1. Planera hur du tjänar mer pengar (73 %)
 2. Planera min ekonomiska framtid (70%)
 3. Få bättre valuta för pengarna (70 %)
 4. Ta hand om min ekonomi mer (56%)
 5. Minska mina personliga utgifter (52%)

När vi tänker på hur bra vi är med pengar är det oftast våra tidigare ekonomiska misstag som kommer att tänka på. Tiden vi slösade bort oväntade pengar på en snygg bil istället för att betala ner en del skuld. Pengarna lämnade vi länge i en fattig investeringsfond. Åren vi dröjde med att starta en pensionsfond. När det ekonomiska klimatet är någorlunda sunt kan vår ekonomi stå emot den här typen av smällar lite bättre. Det är när tiderna blir tuffa som vi drabbas av galenskapen i vårt tidigare beteende. Och, naturligtvis, de pengar som vi slösar bort under högkonjunktur blir ett avlopp under magra tider.

Att inte byta ett bolån till en lägre ränta kan till exempel kosta dig tusentals pund under bolånets löptid. Även den dagliga cappuccino och tidning uppgår till hundratals per år. Jag upptäckte också att en person av tre kommer att få en direktdebitering från sitt bankkonto som de borde säga upp, en tidningsprenumeration de glömt bort, ett gymmedlemskap de aldrig använt eller en donation till välgörenhet som de trodde var en engångsföreteelse. har allt tagits bort. åren sedan 1989!

När jag frågade män och kvinnor i min undersökning om deras tidigare ekonomiska misstag stod det klart att kvinnors största misstag var att inte vara lika raka som män när de bad om pengar. Oavsett om det var att pressa sin chef för en löneförhöjning eller att förhandla fram bättre priser för egenföretagande, var många kvinnor mindre rädda för att be om pengar eller att underskatta vad de hade att erbjuda.

Genom att titta på skillnaderna mellan mäns och kvinnors utgiftsbeteende har jag funnit att kvinnor ägnar sig åt mer känslomässiga utgifter. För många kvinnor innebär det ofta att de går till butiken när de känner sig deprimerade, olyckliga eller stressade. Kvinnor var också mer benägna att citera barngodis som en av sina ekonomiska svagheter. Det här är ytterligare ett exempel på hur, när det kommer till pengar, kvinnor inte är så bra på att sätta sig själva först. Kvinnor socialiseras trots allt för att ta hand om andra och aggression är inte en egenskap som uppmuntras hos tjejer, men det kan förstås senare i livet göra dem fattigare. Detta är något jag försöker ta itu med i Sheconomics och belyses av följande undersökningsstatistik:

De vanligaste ekonomiska misstagen kvinnor (och män) gör:

 1. Känslomässiga utgifter 70 % (män 61 %)
 2. Hänsynslöst spenderande 64 % (män 39 %)
 3. Ovilja att be om pengar 62% (män 47%)
 4. Kostnader med barn/anhöriga 46 % (män 30 %)
 5. Rädsla för pengar 44% (män 48%)

Leave a Comment