KryptoTREND 2017-01

Alla har hört hur Bitcoin och andra kryptovalutor gjorde miljonärer som köpte det för ett år sedan. Vinster på 1 000 % eller mer är inte bara möjliga, de är vanliga med många av dessa kryptovalutor. Någon som köpte Bitcoin i maj 2016 för mindre än 500 $ skulle se en vinst på 1 400 % på cirka 17 månader. Så under de senaste dagarna har vi sett Bitcoin förlora nästan 1 000 dollar, så att säga att dessa kryptovalutor är volatila skulle vara en enorm underdrift.

Sedan Bitcoins start 2008 har vi på Trend News varit skeptiska till kryptovalutornas överlevnadsförmåga, eftersom de utgör ett mycket tydligt hot mot regeringar som vill se och beskatta alla transaktioner. Men även om vi fortfarande kan vara försiktiga med riktiga kryptovalutor, är vi mycket medvetna om potentialen hos den underliggande teknologin som driver dessa elektroniska valutor. Faktum är att vi tror att denna teknik kommer att vara en betydande störning i hur data hanteras och kommer att påverka alla sektorer av den globala ekonomin, precis som Internet har påverkat media.

Här är några frågor och svar för att komma igång…

F: Vad är kryptovalutor?

Den mest kända kryptovalutan (CC) är BITCOIN. Det var den första CC, som startade 2008. Idag finns det mer än 800 CC, mellan Ethereum, Litecoin, Dash, Zcash, Ripple, Monero, och alla är “virtuella”. Det finns inga “fysiska” mynt eller mynt.

F: Hur fungerar CC?

CC:s är virtuella valutor som finns i stora distribuerade databaser. Dessa databaser använder BLOCKCHAIN-teknik. Eftersom varje Blockchain-databas är allmänt spridd, tros den vara immun mot hackare eftersom det inte finns någon central attackpunkt och varje transaktion är synlig för alla på nätverket. Varje CC har en grupp administratörer, ofta kallade “gruvarbetare”, som validerar transaktioner. En CC som heter Ethereum använder “smarta kontrakt” för att validera transaktioner. Crypto TREND kommer att ge mer information i kommande nyhetspublikationer.

F: Vad är BLOCKCHAIN?

Blockchain är tekniken som ligger till grund för alla CC:er. Varje CC köp, försäljning eller bytestransaktion infogas i ett BLOCK som läggs till i kedjan. Denna teknik är komplex och kommer inte att förklaras här, men den har potential att revolutionera finansbranschen eftersom transaktioner kan utföras snabbt och enkelt, vilket minskar eller eliminerar avgifter. Tekniken granskas också för tillämpningar i många andra branscher.

F: Är CC Exchanges reglerade av regeringen?

För de flesta är svaret NEJ, vilket för vissa användare är en av de stora attraktionerna på denna marknad. Det är “vilda västern” nu, men regeringar i de flesta utvecklade länder undersöker denna marknad för att avgöra vilken reglering som kan behövas. Ett stort beslut är att behandla CC:s som en valuta eller en vara/värdepapper. Hittills har Kanada och USA förklarat att CC är lagligt, men situationen är fortfarande oklar när det gäller rapportering och skattekonsekvenser. Crypto TREND kommer att följa och rapportera om denna utveckling.

F: Hur investerar jag på den här marknaden?

Du kan köpa, sälja och byta CC:s med hjälp av specialiserade “börser” som fungerar som mäklare. Du börjar med att välja en växling, skapa ett konto och överföra fiat-valuta till ditt konto. Du kan sedan lägga dina CC KÖP och SÄLJ beställningar. Det finns många utbyten runt om i världen. Att öppna ett konto är ganska enkelt och alla dessa börser har sina egna regler för initial finansiering och uttag.

Crypto TREND kommer att rekommendera CC Exchanges i framtiden.

F: Var förvarar jag mitt CC?

För friheten att flytta dina kryptovalutor och betala räkningar behöver du en digital plånbok. Dessa plånböcker finns i olika formfaktorer som skrivbord, moln, hårdvara (USB), mobil och papper. Många av dem är GRATIS, dock är säkerhet en viktig faktor då ingen vill tappa bort sin plånbok eller få den stulen. Crypto TREND kommer att rekommendera digitala plånböcker i framtiden.

F: Vad kan jag göra med mitt CC?

Förutom att investera i CC-produkter kan du även använda kryptovalutor för vissa finansiella transaktioner, såsom pengaöverföringar och räkningsbetalningar. Listan över företag som accepterar kryptovalutor växer snabbt och inkluderar stora namn som Microsoft, GAP, JC Penny, Expedia, Shopify, Bloomberg.com, Dish Network, Zynga, Subway och WordPress.

F: Vad händer härnäst?

När vi börjar kommer vi att hålla var och en av Crypto TREND-artiklarna korta och hålla omfattningen av var och en så smal som möjligt. Som vi noterade tidigare tror vi att kryptovalutateknologi kommer att vara en game changer och potentiella investeringsmöjligheter som denna dyker upp en eller två gånger i livet. Gör inga misstag, att investera tidigt i denna sektor kommer bara att vara för ditt mest spekulativa kapital, pengar du kan förlora.

Även om du inte vill investera just nu, kommer att få en tidig förståelse för denna störande nya teknik att sätta dig i en fördelaktig position att dra nytta av våra rekommendationer när vi går framåt.

Räkna med att se fler nyheter och specifika rekommendationer från Crypto TREND när vi börjar denna resa in i vad som kan verka som en främmande djungel till en början. Detta är en volatil marknad och kanske inte tilltalar alla investerare, men Crypto TREND kommer att vara din guide om och när du är redo.

Håll ögonen öppna!

Leave a Comment