Känna till de olagliga metoderna för Bitcoin som finns

Bitcoin, den mest populära kryptovalutan där ute, anses nu vara en av de mest populära investeringarna. Men visste du att detta har gett upphov till många nya bitcoin-bedrägerier? Ja, det är sanningen och tyvärr kan du vara en del av det om du inte vet något relaterat till dessa bedrägerier. Den här artikeln berättar om alla typer av bitcoin-bedrägerier där ute.

Det här är de typer av bitcoin-bedrägerier som finns –

nätfiskebedrägerier

Håll alltid utkik efter nätfiskebedrägerier. Nätfiskeattacker är verkligen en favorit bland hackare och bedragare. I en nätfiskeattack utger sig en person i fråga ofta för att vara en tjänst, ett företag eller en individ helt enkelt genom e-post eller annan textbaserad kommunikation, eller genom att vara värd för en falsk och manipulativ webbplats som verkar vara den äkta varan. Målet är alltid att förmå offret att upptäcka sina personliga tips eller skicka bitcoin till en adress som ägs av bedragaren.

Dessa typer av e-postmeddelanden ser ofta legitima ut men är falska till sin natur.

falska utbyten

Förvisso är ett av de minst svåra sätten att lura investerare att framstå som internetmarknadsföringsarmen för ett bra, legitimt företag. Tja, detta är specifikt vad bitcoin-disciplinbedragare gör.

Många av dessa börser finns och har presenterat sig som en plats för att byta och handla bitcoin, men har visat sig vara bedrägliga. Många börser har därför lurat människor från att förlora sina pengar genom att helt enkelt utge sig för att vara en ansedd och legitim ny kryptovalutabörs.

falska ICO:er

Tillsammans med uppkomsten av blockchain-stödda företag har falska ICO:er vunnit popularitet som ett sätt att stödja dessa typer av nya företag. Men med tanke på den oreglerade naturen hos bitcoin i sig är dörren öppen för alla typer av bedrägliga aktiviteter.

De flesta ICO-bedrägerier har skett genom att få investerare att begå eller genom falska ICO-webbplatser med falska bitcoin-plånböcker eller andra kryptovaluta-plånböcker, eller utger sig för att vara riktiga kryptovalutabaserade företag.

Många har redan anklagats för sådana olagliga metoder, så det är bäst att kontrollera dessa plånböcker innan du faktiskt bestämmer dig för att lägga dina pengar i dem.

enorm avkastning

Om du är i handelsbranschen vet du kanske redan att enorma avkastningar helt enkelt inte är möjliga när det kommer till handel med bitcoin eller kryptohandel i allmänhet. Därför, när en mäklare försöker ge dig ett löfte om att dina pengar kommer att fördubblas inom en viss tidsperiod, skulle det bästa alternativet i sådana fall vara att hålla sig borta från sådana mäklare så mycket som möjligt. De kommer helt enkelt att ta dina pengar och springa och du kommer att lämnas med inget annat än sorg och ånger.

Leave a Comment