Kan du tjäna över 100 000 USD per år i bilåtertagandebranschen?

En vanlig fråga inom repobranschen är “Hur mycket pengar tjänar repomän?”

Om någon sa till dig att du kunde tjäna över 100 000 dollar per år i en dålig ekonomi utan en högskoleexamen, skulle du tro att de var galna. Men vissa företagare för återköp av bilar går inte bara bra – de tjänar sexsiffrigt per år. När ekonomin går dåligt går de bättre!

Hur mycket tjänar repomän?

Om du startar ditt eget bilåtertagandeföretag kan du förvänta dig att tjäna $250 (eller mer) per återtagen bil. Om du tar tillbaka två bilar per natt, fem dagar i veckan, är det $130 000 per år. Det kräver verkligen mycket arbete och beslutsamhet, men det är möjligt.

Återtagandeagenter tjänar mer pengar när fordringsägarna anlitar dem för att spåra gäldenärer som är svåra att hitta – det som kallas “hoppad spårning”. Om en gäldenär frivilligt ger upp sin bil (eller om det är lätt att spåra), kan en agent tjäna så lite som $100 för återvinning.

Återköpsmän som arbetar för någon annan tjänar vanligtvis 40 % av återköpsavgiften – eller 70-100 USD per bärgat fordon (i genomsnitt).

Vilka är för- och nackdelarna med att äga en egen repoverksamhet?

Även om det är sant att återköpsföretagare tjänar mer pengar, måste de betala för gas och omkostnader innan de får betalt. Och som repobranschens motto lyder, “ingen återhämtning, ingen betalning.”

Som tur är behöver du inte investera i dyr utrustning för att starta en återköpsverksamhet. Faktum är att du oftast inte behöver en bärgningsbil!

Detta beror på att många långivare sparar nyckelkoder för varje fordon de äger. Ibland har de till och med en extra uppsättning nycklar! Allt du behöver göra är att göra en nyckel, hitta bilen och köra iväg.

Du kan investera i en minimal mängd utrustning för att komma igång och återinvestera dina vinster när ditt företag växer.

Vilka är för- och nackdelarna med att bli repoman för någon annan?

Även om det finns fördelar med att äga ett eget företag, har många repoagenter det lättare att börja arbeta med ett etablerat återtagandeföretag. Detta beror på att det i vissa stater finns många hinder att övervinna för att bli en licensierad återtagandeverksamhet, inklusive:

  1. Håller kontakten och är försäkrad
  2. Tävla en nödvändig mängd träning (inte alla stater kräver detta)
  3. Bekanta dig med lagar om återtagande, utredning och inkasso
  4. Investera i utrustning, datorer och mjukvara som passar ditt företag

Faktum är att många återköpsföretagare har börjat arbeta för någon annan!

Även om återköpsverksamheten inte är för alla, om du har en tuff hud, en hård arbetsmoral och en entreprenörsanda, kan det vara lukrativt oavsett om du arbetar för någon annan eller dig själv. Nyckeln är att få ordentlig träning innan du ger dig ut i fält för att undvika vanliga (och kostsamma) misstag!

Leave a Comment