Hur man utvecklar en bra disciplin för pengahantering från nackdelarna med hästkapplöpning och vadslagning

Att betta på hästar och handikappa hästkapplöpningar kräver bra disciplin eftersom det är väldigt lätt att ryckas med och förlora pengar även om man är bra på att plocka ut vinnare. Mer än en handikappare lyckades rycka nederlaget från segerns käftar när han slarvade med balansen. En bra handikappare behöver lite tid för att definiera bra pengahanteringsförmåga och sedan öva dem oavsett vad.

Det är lätt att sitta hemma innan loppen och göra upp planer för hur du ska hantera dina pengar och vilka satsningar du ska lägga, men som vi alla vet, när loppen väl börjar och pengarna börjar röra på sig, kommer våra juicer börja flöda och den gamla tävlingsandan slår in. Att fatta ekonomiska beslut om disciplin och strategier är svårt nog utan att vänta tills du är mitt i handikappstriden för att börja fatta viktiga pengabeslut.

Det är därför jag rekommenderar att du tar realistiska beslut och håller dig till dem, även om du bara gör det en dag i taget. Nu, här är ett av de viktigaste tipsen jag kan ge vilken spelare eller spelar som helst (ja, det finns en skillnad, även om skillnaden är upp till dig). Rådet är detta, säg aldrig, aldrig till dig själv, “Jag kommer bara att sakna det här idag.” (Du anger beloppet.) Det här är en av de värsta raderna jag någonsin hört.

Det måste vara det säkraste sättet att garantera ett nederlag och ett nederlag. Du planerar redan att förlora och har till och med bestämt hur mycket du ska förlora innan dagen börjar. Jag föreslår att du begränsar förluster och hanterar pengar väl, men jag föreslår följande typ av uttalande till dig själv innan du börjar satsa…

“Jag kommer att hålla mig till en investering (du anger värdet) idag.” Dessutom föreslår jag att du också säger följande: “När jag vinner (igen, du anger summan) idag kommer jag att vara nöjd med min vinst och sluta satsa på dagen. Med dessa enkla rader och denna strategi har du planerat för en lönsam dag och bestämde också i förväg hur mycket som räcker. Många tjänar pengar och ligger långt före, vare sig de är på racerbanan eller i kasinot, och går fortfarande hem och förlorar eftersom de inte slutade när de nådde ett rimligt vinstbelopp.

Om du ska lägga tid och pengar på handikapp och du menar allvar med att göra en vinst, föreslår jag att du sätter dig ner en dag när du inte ska till banan eller OTB och sätter upp några riktlinjer för dig själv. Sätt upp några rimliga mål, som hur mycket pengar som räcker för en vinst för att göra dig lycklig och känna att du har haft en lönsam dag på banan. Detta bör vara din maxgräns. Bestäm sedan hur mycket du är bekväm med att förlora på en dag. Kom ihåg att det är en lång bilresa hem eller lång tid mellan turerna till banan, så spara alltid pengar till nästa resa och förlora inte så mycket att du är ledsen eller deprimerad över en förlust.

Om du inte är säker på hur du ska hantera vadslagningsdisciplin, finns det ett utmärkt avsnitt om True Handicap skrivet av en beteendeterapeut och handikappare som lär dig hur du bygger upp disciplin och fortfarande tycker om att tävla.

Leave a Comment