Hur man tjänar pengar på att skriva och sälja böcker

Om du vill jobba hemifrån och skriva böcker är det viktigt att du vet hur du gör. Och du måste göra det snabbt. Att skriva är ett sifferspel, vilket innebär att ju fler böcker du skriver, desto mer kan du tjäna.

Och ännu viktigare än så, du måste marknadsföra dina böcker till rätt personer vid rätt tidpunkt. Det finns ett talesätt som säger att det är lättare att sälja en medioker produkt med bra marknadsföring än en bra produkt med medioker marknadsföring. Så gör din marknadsföring rätt så kan du öka din försäljning utan extra arbete.

Men hur gör man? Hur vet man vad man ska skriva och vem man ska sälja det till?

Nåväl, låt oss börja med de tre viktigaste sakerna.

Fortsätt skriva. Du kan inte arbeta som egenutgiven författare om du inte skriver. Du måste skriva böcker och massor av dem. Och inte nog med det, sättet att sälja fler böcker är att skriva en serie. Det spelar ingen roll om du skriver skönlitteratur eller facklitteratur, om det är en serie böcker och du har annonserat dina andra böcker i slutet av varje bok, så kommer läsare som letar efter en annan bok sannolikt att köpa en av dig .

Förmarknadsföra dina böcker. När du skriver dina böcker, börja marknadsföra. Berätta för din e-postlista eller bloggläsare vad du jobbar med, när den kommer att publiceras och hur de kan beställa en kopia eller få en kopia med rabatt. Detta hjälper dig inte bara att sälja din bok i förväg så att du har kunder som väntar på att köpa den innan du ens är klar, utan det håller också en deadline för dig att fortsätta skriva för att hålla schemat och inte göra dina läsare besvikna.

Publicera snabbt. De säger att pengar gillar fart. Så om du aldrig har publicerat tidigare eller vill få det gjort snabbt, använd Amazons Kindle Direct Publishing. Den är gratis att använda, har bokomslagsmallprogramvara (också gratis), och du kan ställa in din bok som en tryckt POD-bok såväl som en e-bok om du vill. Och eftersom Amazon är bra på marknadsföring, när någon tittar på en version av din bok, kommer de också att visa dig den andra.

Till en början kan självpublicering verka lite skrämmande innan du provar det. Men när du väl gör det kommer du att inse hur lätt det är. Och när du väl har skrivit och publicerat en bok eller två och har dina system på plats, kommer du att finna det snabbare och enklare att skriva och publicera fler böcker.

Det är det fina med att göra något om och om igen. Det blir en vana och så blir det lättare att göra och snabbare på samma gång eftersom du inte längre behöver tänka på varje litet steg i processen så det blir mer automatiskt.

Och det bästa med detta enkla, automatiserade system är att det ger dig mer tid att skriva din nästa bok.

Leave a Comment