Hur man tjänar pengar med musik

Att generera inkomster eller tjäna pengar på arbete är en stor utmaning för musiker överallt. I denna teknikdrivna värld blir det svårare och svårare att sälja musik för varje år. Konkurrens är inte det enda tuffa, men utvecklingen av musik och publik är mycket svårare att tillfredsställa. Det finns fler genrer, fler artister och andra komplexa sätt att sälja saker på. Du måste alltid ligga före trottoaren och du måste känna till det nuvarande sättet att tjäna pengar på musik.

De gamla sätten att marknadsföra musik, som att göra shower och demos, är inte särskilt tillförlitliga nuförtiden. Du kan fortfarande tjäna genom den här metoden, men låt oss inse det, att tjäna på detta sätt kommer aldrig att räcka för att kompensera dina månatliga behov och det är också fysiskt belastande att resa från stad till stad varje dag.

Det finns flera sätt att tjäna pengar på musik. Låt oss gå igenom var och en av dem och skilja på vad som är mest lämpligt för dig och ditt band.

Liveshower – Sanningen att säga kan den här metoden fortfarande löna sig rejält om du lyckas sälja biljetter eller locka en stor publik till din show. Det är inte det mest pålitliga alternativet, men det kan räcka för vissa. En av de goda sakerna är dock spridningen av nyheter och hänvisningar som kan ge dig ett nytt program inom en snar framtid.

Coverspelningar – För vissa musiker är det ansträngande att göra en coverspelning och gör inte mycket för att marknadsföra ditt band. Det kan vara sant, men behovet av rikstäckande omslagsshower är fortfarande stort. Denna metod kan fortfarande ge dig en bra summa pengar om du anställs av rätt personer. Publiken och evenemanget varierar från barnkalas, barer, restauranger, företagsmöten, bröllop mm. Problemet är att för de flesta indiemusiker får du aldrig riktigt välja din publik när du gör covershower.

CD- och demoförsäljning – Om du ska spela shower eller en liveshow, se till att du har en demo till hands. Det finns fortfarande en publik som skulle köpa dem personligen och det är ett bra sätt att tjäna extrainkomster. Lita inte för mycket på den här metoden, eftersom den fysiska försäljningen har minskat stadigt under de senaste åren.

Musiklektioner – Detta kan vara en bra extrainkomst för musiker. Även om musiksessionerna bara äger rum några gånger i veckan, skulle det vara en stor hjälp för dig att tjäna lite extra inkomster. Du kan lära människor att spela olika instrument och skapa ett vänligt band med dina elever. Det låter dig också finslipa ditt hantverk.

Det råder ingen tvekan om att sätten som beskrivs ovan kan tjäna dig extra. Det finns dock några fler metoder för hur man tjänar pengar på musik och de kommer att tjäna dig mer pengar om de görs i enlighet därmed. Du måste förstå att musikbranschen ständigt utvecklas tillsammans med dagens teknik. Även om fysisk försäljning och direktmarknadsföring fortfarande är i spel idag, går det inte att förneka att publiken som lyssnar och köper väljer det bekväma sättet, vilket innebär att köpa musik från bekvämligheten av sitt hem eller var de än är.

Musiklicensiering – Detta skulle verkligen öka dina chanser att få en stor utbetalning och du kan till och med få en återkommande utbetalning om du licensierar din musik. Musiklicens är licensierad användning av upphovsrättsskyddad musik. Om du är ägare till upphovsrättsskyddad musik har du rätt till ersättning om din musik används av andra. Avgifterna varierar också olika och kan förhandlas. Med fler TV-program, reklamfilmer, filmer, filmer och spel idag är behovet av licensierad musik alltid stort. Olika branscher behöver musikinnehåll för sin verksamhet.

YouTube – Det går inte att förneka att det här är platsen för att lyssna och titta på varje låt eller nyheter som du missat den senaste veckan. Företag, filmer, spel och mer kampanjar på denna webbplats idag. Visste du att du kan få betalt om andra personer bevisligen använder ditt musikinnehåll för sina egna annonser? YouTube har ett Content ID-system som spårar duplicerat musik- och videoinnehåll genom sin databas. Men innan allt detta måste du licensiera din musik först.

Streaming – Streaming av musik är en stor hit nu för tiden. Med den oundvikliga nedgången i fysisk och digital försäljning under de senaste åren har streaming fått ett betydande uppsving och kommer att fortsätta att göra det under nästa decennium när människor väljer denna metod. Den globala streamingintäkterna ökar, överträffar digital försäljning och fysisk försäljning. Streaming kräver inte nedladdade musik- eller videofiler, så det tar inte upp utrymme för dina datorer eller smartphones. Det är extremt bekvämt för människor nuförtiden eftersom de kan lyssna på alla spår var som helst och när som helst. Om du har licensierat din musik, utforska möjligheterna med streaming, eftersom detta är vägen framåt, inte bara för idag utan också för framtiden.

Att tjäna pengar på musik är komplext och du måste vara mer innovativ, eftersom det här yrket alltid har varit konkurrenskraftigt i alla aspekter. Tveka inte att licensiera din musik eftersom dörren den öppnar har oändliga möjligheter och möjligheter. Om du vill lära dig mer om musiklicenser och tjäna pengar på musik, kolla in min hemsida, http://silverscreenmusician.com. Vi ses där!

Leave a Comment