Hur man tjänar pengar i musikbranschen – enkla men effektiva tips

Att tjäna pengar i musikbranschen är mycket lättare än du tror, ​​men folk tenderar att komplicera det även idag. Många människor gör det vanliga misstaget att starta och aldrig avsluta någon satsning de försöker. Jag känner att när det kommer till musik är det här misstaget väldigt vanligt. Jag ska kort hjälpa dig att begränsa dina misstag och få ut det mesta av din musikaliska strävan.

Registrera dig på så många sociala nätverkssajter som möjligt

Detta är ett mycket viktigt steg som många inte tar eftersom de känner att de bara behöver en webbplats för att marknadsföra sig själva. Du måste ha så många sidor på sociala medier som möjligt eftersom detta skapar maximal exponering. Om jag sålde 10 CD-skivor om dagen framför mitt hus, skulle jag möjligen tjäna anständiga pengar. Om jag kunde få 10 personer att sälja 10 CD-skivor om dagen framför deras hus också, skulle jag förmodligen bli mer framgångsrik i musikbranschen. Samma sak gäller för sociala nätverkssajter som MySpace, Facebook, YouTube och mer. För det första är det mindre arbete du behöver göra i det långa loppet, och för det andra är fler sidor lika med fler människor, vilket innebär mer pengar i fickan. Ett annat knep du kan göra är att registrera dig för Myxer.com och Soundstation.com. Du kan använda Soundstation för att sälja dina album direkt till dina fans och använda Myxer för att sälja ringsignaler direkt på någon av dina sociala nätverkssajter genom att bädda in koden på dina sidor. Så många människor kämpar med att försöka komma på hur man tjänar pengar i musikbranschen och ett av svaren är lika enkelt som det ovan.

Ett extra gatumarknadsföringstips

Som jag sa tidigare, ju fler människor du har att sälja till dig, desto mindre arbete har du. Jag träffar ofta människor som har fans som gillar dem så mycket, de tror att det inte är stjälande att entusiastiskt berätta för artisten som om de är kära i musikern och svaret artister kommer att ge fansen är “tack så mycket.” du kan ge någon så mycket entusiasm när du lyssnar på din musik. Om du erbjuder dig att betala dem en procentandel av försäljningen för antalet skivor de marknadsför och säljer till dig, kommer de sannolikt att acceptera eftersom de älskar dig så mycket. Det här är ett trick som många musiker inte följer, så nu när du vet detta har du ett ben på dem.

Leave a Comment