Hur man startar ett hemstädningsföretag i 7 enkla steg

En av de främsta anledningarna till att människor startar företag är att tjäna pengar. För vissa är det en välsignelse att tjäna pengar på att göra något de älskar. Jag säger inte att du måste älska städning för att ha en framgångsrik städverksamhet; men det skulle vara en bra idé om du inte hatar det.

Hur mycket pengar du tjänar beror på hur stort du vill att ditt företag ska vara. Det kan vara en enmansverksamhet där du ställer upp i hemmet och serviceområden nära hemmet, eller så kan du skapa ett kommersiellt kontor och anställa folk att arbeta åt dig.

Här är 7 enkla steg för att starta ditt eget hemstädningsföretag.

1) Bestäm exakt vilken typ av hemstädning du kommer att erbjuda.

Här bestämmer du vilken städning du ska göra, som att bädda sängarna, dammsuga, moppa och vaxa golven, damma och så vidare. Notera också vad du inte kommer att göra, till exempel tvätta. Du kan också välja att specialisera dig, till exempel att rengöra bara mattor eller bara undertak.

2) Prissätta din hemstädning.

För att få en uppfattning om hur du tar betalt för städtjänster, använd tävlingen. Kontrollera din telefonbok och rubriken i din lokala tidning för städföretag, ring dem (låtsas som att du är en potentiell kund) och ta reda på exakt vilka städtjänster de erbjuder och hur mycket de tar ut. Med denna information insamlad, bestäm det bästa priset att ta ut för din städtjänst.

3) Startkostnader för utbildning.

För detta måste du överväga verktyg, material, transport, reklam, försäkring, etc. i listan och skriv det bredvid objektet.

Transport: Du måste uppskatta dina kostnader här. Du ser det beror på var din kund befinner sig och ditt transportmedel för att nå dem. (Det är en fördel att ha egen bil).

Reklam: Du kan använda gratis reklam (mun till mun) och betald reklam (annonser, telefonboksannonser, etc.). Telefonsamtal till lokaltidningen och telefonbolaget som publicerar sin telefonbok kommer att tala om kostnaden för att placera annonser.

När du har samlat all denna information, beräkna dina totala startkostnader.

4) Namnge ditt företag.

Det är viktigt att välja ett lämpligt namn för ditt hemstädningsföretag. Här är några exempel jag plockade upp på internet, ‘Maid Brigade’, ‘All Shine Cleaning’, ‘White Glove Cleaning Service’. Undvik att använda “Your Name Cleaning Services”. Att använda ditt eget namn som en del av ditt företagsnamn görs av många hemstädningsföretag. Brainstorma och hitta på ett namn som hjälper dig att sticka ut från mängden.

5) Lär dig ditt samhälles zonindelningsregler.

Kontrollera din stadstjänstemans kontor eller lokala bibliotek för en kopia av zonindelningslagarna som styr ditt samhälle. Din anledning till att göra detta är att vissa zonindelningsregler förbjuder hemföretag i ett samhälle.

6) Gör lite gratis städarbete.

Tja, du gör inte det här gratis. Du gör dem i utbyte mot hänvisningar (vilket ökar din trovärdighet för framtida betalande kunder och är ovärderliga). Du kan erbjuda dessa gratis städjobb till vänner, ideella organisationer i dina samhällen, etc.

7) Skaffa din första betalande kund, skaffa sedan en till och en till och en till och så vidare.

Berätta för alla du känner att du startat ett städföretag och placera annonser i lokaltidningarna. I början måste du lägga det mesta av din tid och pengar på att få betalande kunder. Men ju fler kunder du får, desto mindre tid och pengar kommer du att lägga på marknadsföring och desto mer tid kommer du att lägga på att städa och göra dina kunder nöjda.

Detta är bara början. När du börjar tjäna pengar, ta en städkurs för att hjälpa dig att bättre hantera ditt företag när det gäller tillväxt, redovisning, skatter, försäkringar, bättre marknadsföringsstrategier och mer.

Du får publicera denna artikel elektroniskt eller i tryckt form, utan kostnad, så länge som bylines ingår. En artighetskopia av din publikation skulle uppskattas. fayolap@yahoo.com

Leave a Comment