Hur man sparar pengar hemma – bästa idéer för att spara pengar på matvaror

Om du vill spara pengar hemma behöver du inte göra stora förändringar i ditt liv för att göra skillnad. Gör bara vissa saker lite annorlunda så kommer du snart se besparingarna öka! Här är några bästa tips om hur du sparar pengar varje månad på matvaror.

  • Slösa inte matrester som förvaras i kylen. Använd kylskåpsmagneter för att hålla ett stort papper mot kylskåpsdörren. Lista objektet, datumet du placerade det där och (i rött) datumet du behöver för att använda det.
  • Odla dina egna gratis örter. När du köper en basilika- eller myntaplanta i snabbköpet, skär av de större stjälkarna (du behöver att de är ca 3″ långa) – lägg dem i ett glas vatten tills de slår rot. Lägg de rotade stjälkarna i en liten kompostkruka och se dem växa. När de är stora nog att använda, gör samma sak igen.
  • Släng inte gammalt bröd – använd det för att göra läcker brödpudding med: 225g (8oz) bröd brutet i bitar, 275ml (1/2 pt) mjölk, 175g (6oz) torkad frukt, 75g (3oz) ) margarin, 25g (1oz) Demerara-socker, 1 nivå tsk blandad krydda, lite riven muskotnöt, 1 ägg, msk konjak (valfritt!), lite citron- eller apelsinjuice. Häll mjölken över brödet och låt dra i 30 minuter, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Fördela blandningen jämnt i en grund form, ca 18 cm i diameter. Tillaga i 350F (gasmärke 4/180C/luftugn 155C) i 100-120 minuter.
  • Återuppliva vissnad sallad genom att lägga den i en skål med kallt vatten med en halv citron och ställa den i kylen i en timme.
  • Ta benen, Parsons näsa och oönskade kycklingrester, tillsätt en halv lök och en halv liter vatten och skapa en utmärkt hemgjord buljong.
  • Gör dina egna frukostbarer istället för att köpa i butik. Blanda ihop 2 koppar gammaldags havregryn, 3/4 kopp farinsocker, en kopp mjöl och en halv kopp oliver och ett ägg. Tillsätt vaniljextrakt, russin, vad du vill, tryck ut i en ytlig 13″ x 9″ form och grädda vid 180 grader i cirka 20 till 30 minuter tills de är gyllenbruna. Det är cirka 20 barer för en bråkdel av kostnaden för butiksköpta barer, och du kan anpassa receptet efter eget tycke eller göra en variant med lägre kalorier.
  • Tillsätt havregryn till din köttfärs för att få ditt kött att gå längre. Havregryn absorberar alla juicer och aromer, så det smakar gott också.
  • Om du har mogna bananer, lägg dem i frysen. Du kan tina upp dem senare och använda i Bananbröd, Bananbröd eller Fiji-tårta. (Lägg ett lager bananer på botten av en förgräddad plåt, toppa med färskt ströbröd från gammalt bröd och ringla ordentligt med gyllene sirap. Grädda i 180 grader C i 20-25 minuter.) Ett annat sätt att använda dem är Peel bananerna och slå in dem i hushållsfilm innan du ställer dem i frysen. Du kan äta dem direkt från frysen som en bananglass. Ett bra sätt att få barn att äta frukt!
  • Om du har tillagat mycket grönsaker, lägg dem i en plastpåse i frysen istället för att slänga dem. Fortsätt tillsätta tills det är tillräckligt för att bubbla och fräsa. Innan du tar en tur till affärerna, fundera noga på om du kan vänta en dag till eller lämna den till imorgon. Du kanske upptäcker att du kan få mat att hålla längre än förväntat. Det här är ett av de fantastiska tipsen om hur du sparar pengar varje månad på matvaror.

Om du följer dessa enkla idéer för att spara pengar, kommer du snart att se skillnaden i fickan!

Leave a Comment