Hur man sparar pengar – 6 saker du kan göra just nu

Har du tittat på nyheterna på sistone? Det verkar som att det finns fler och fler problem med samhällsekonomin, bolånekrisen och stora företag och deras företag som kraschar runt dem. Jag vågar påstå att den enda du kan räkna med ekonomiskt nu och i framtiden är du. Om du lever lön till lön som vi andra, då måste du, nej, nu måste du sträva efter att ha något sparat till pensionen. Små förändringar i det dagliga livet kan ha stor inverkan i många år framöver.

1. handla mat

Detta kan leda till stora besparingar. När du går till mataffären finns det sätt att spara pengar.

 • Kontrollera ditt papper för kuponger och använd dem religiöst
 • Planera din resa och din inköpslista innan du åker hemifrån
 • Artiklar du använder regelbundet är vanligtvis billigare i lösvikt eller i större mängder.
 • välja generiska framför märkesvaror
 • Kontrollera utgångsdatum på färskvaror när du är på snabbköpet

När du kommer hem med matvarorna och lägger undan dem, lägg undan påsar, papper eller plast. Plastpåsar är bra för att fodra papperskorgar, och papperspåsar är användbara för frakt av saker och hantverksprojekt. Du använder en gratis produkt och du har precis sparat mycket pengar.

två. Dina skulder och räkningar

Ju mindre tid du har med kreditkortsskulder, desto mer sparar du på lång sikt. Du kanske inte kan betala av dem alla i sin helhet, men ju mer du kan betala av, desto mindre intresse kommer du att behöva möta. Och om du är försenad med en räkning, kommer du också att få förseningsavgifter. Vissa människor tycker att det är fördelaktigt att göra nätbanker och få återkommande betalningar från sina konton – du behöver aldrig oroa dig för att bli sen eftersom du har glömt. Men med återkommande betalningar måste du vara mycket medveten om din kontostatus så att medlen alltid är tillgängliga, eftersom banker gärna tar ut avgifter för otillräckliga medel.

3. Underhållning

Istället för att gå på bio, överväg att gå till en lokal filmbutik och hyra en. När man räknar ihop alla teaterkostnader är det häpnadsväckande! Biobiljetten, popcornen och godisen, drinken. Att ta en film hem, poppa dina egna popcorn och få dina egna drinkar kommer att spara mycket pengar över tiden. Om du verkligen vill ha den tiden att gå på bio, försök gå till de tidigare programmen, eftersom de vanligtvis är billigare. Du kan också överväga ditt lokala bibliotek, de kan hyra böcker, musik och till och med filmer – och de är gratis!

Det kan vara din vanliga rutin att gå till snabbmatsstället nere på gatan från jobbet varje dag. Försök att ersätta några av dessa resor i veckan med ett brunt mellanmål. Du sparar definitivt på matkostnaderna och sparar bränslet du behöver för att köra till snabbmatsrestaurangen. Du vet att du hatar de där replikerna på vägen – hitta en plats nära jobbet där du kan koppla av och njuta av din matlåda.

Att gå ut för att ha roligt betyder inte alltid att du har kostnader. Rekreationsområdena erbjuder vandrings- eller cykelleder utan kostnad och ger ett utlopp för en regelbunden träning. När allt kommer omkring, med alla pengar du sparar, vill du vara tillräckligt frisk för att njuta av det långt in i framtiden!

4. Totalprisalternativ

Du kan ofta hitta produkter för mindre med lite forskning. En bra marknadsplats som erbjuder stora besparingar är eBay. Tusentals människor säljer vardagsprodukter som du kan få för billigare än vad du skulle betala i detaljhandeln. Du kan inte bara köpa föremål på eBay, utan du kan enkelt skapa ett konto och sälja dina egna föremål för att tjäna pengar. Att handla online kan spara på nästan vad som helst. Konkurrensen är enorm och du kan välja den webbutik som ger dig det bästa erbjudandet, vilket till och med kan innebära minskad frakt eller inte.

Du kan också få några bra erbjudanden i tidningens rubrik för radannonser. Ta reda på var helgens garageförsäljning är i ditt område och gör fantastiska fynd på de saker du letar efter.

5. gåva

När du funderar på vad du ska köpa för den där speciella personen, är ett bra alternativ till ett köpcentrum att göra något åt ​​dem. Alla har talang inom ett eller annat område, och även om du måste köpa materialen för att göra något, kommer du fortfarande att spara pengar. Vanligtvis har du förnödenheter som du kan använda till en annan present i framtiden. Handgjorda presenter är mycket mer personliga och låter mottagaren veta att de kommer från hjärtat.

6. spara hemma

Det finns många sätt att spara pengar hemma. Samla hela familjen och spara.

 • Släck onödiga lampor
 • Sänk termostaten några grader.
 • Använd lågenergilampor
 • stäng av datorn när den inte används
 • Häng kläder på tork istället för att använda torktumlaren
 • Köp energieffektiva vitvaror
 • Se till att alla fönster och dörrar har bra tätningar för att förhindra värmeförlust.

Många företag är idag fokuserade på energieffektivitet och har sina produkter lättillgängliga. Se till att din familj är medveten om hur man sparar pengar hemma så att alla får vara med. Ett bra incitament är att låta dem veta att de extra besparingarna från deltagandet kan öka och resultera i specialköp och resor.

Du måste sträva efter att spara pengar, men när du gör det kommer du att se frukterna av ditt arbete. Var medveten om vad du kan göra i ditt liv för att spara pengar och håll dig till det. Du kommer inte att se stora besparingar över en natt, men med tiden kommer besparingarna att bli betydande.

Leave a Comment