Hur man sparar och tjänar pengar i dagens ekonomi

Två viktiga frågor som ställts ofta den senaste tiden är: “Hur sparar jag pengar i dagens ekonomi” och “Hur tjänar jag pengar i dagens ekonomi? Historien är vår största lärare. Under “den stora depressionen förlorade vissa människor allt de hade och andra de gjort en förmögenhet. Så uppenbarligen är den här gången i vår berättelse vad vi gör den till.

För flera år sedan delade en kär vän för mig hur hennes sena (medelinkomst) man gjorde sin förmögenhet under “den stora depressionen. I den här artikeln kommer jag att dela med dig av strategin han använde för att uppnå välstånd under en svår tid.

  • Min vän sa att hennes man alltid var väldigt sparsam… rik eller fattig. Han var mycket mer sparsam än hon (min vän) ville vara. Notera: Sparande var en nyckelfaktor för hans framgång eftersom det gav honom pengar att investera.
  • Under tiden jag kände henne var hon ganska rik och hade råd att göra många saker som andra inte kunde. Hon rådde mig att bara spendera pengar på det som verkligen var viktigt för mig, inte på saker för att imponera på andra. Till exempel gillade hon fina kläder och kryssningar, så hon spenderade pengar på de sakerna (hans man skulle inte). Hon körde dock en mycket blygsam bil (Volkswagen) och bodde i ett blygsamt hus (ingen bolån).
  • Han såg alltid till att han hade $1 000,00 kontanter till hands. Han hade inte de pengarna på banken. Så när depressionen slog till hade han pengar när de flesta inte hade det.
  • Observation: På grund av devalveringen av den nuvarande amerikanska dollarn (“kvantitativa lättnader” av Federal Reserve) föreslår ledande ekonomer att denna aktie bör vara i guld eller silver snarare än dollar. Priserna fluktuerar dock dramatiskt på dessa två metaller, så det är viktigt att hålla sig informerad.
  • Efter de svåra tiderna köpte han investeringar för slantar på dollarn. Till exempel: min vän sa att han började köpa ett gäng värdelösa aktier för några cent. När marknaden kom tillbaka var några av dessa aktier fortfarande värdelösa och andra gjorde honom rik.

De flesta människor behövde pengar för att köpa mat mer än bensin, och deras bilar gick på tomgång. Så han köpte deras bilar och andra föremål som de ville sälja för de nödvändiga pengarna. När marknaden för dessa föremål kom tillbaka sålde han dem med vinst.

Det var ingen komplicerad sak han gjorde, men det var en mycket effektiv strategi som de flesta förbiser på grund av dess enkelhet.

Leave a Comment