Hur man samlar in pengar för din gymnasiestudie utomlands

Med tillkomsten av sociala medier och framväxten av onlineföretag har möjligheterna för människor att hitta karriärer runt om i världen ökat avsevärt. Klasser i främmande språk är vanligtvis tillgängliga för barn från grundskoleåldern och framåt, och det är inte ovanligt att gymnasieelever vill spendera upp till ett år på att studera utomlands. De val som unga människor står inför idag är oerhört varierande och spännande.

Transitions Abroad är en tryckt tidning såväl som en onlineportal som ger djupgående information om frågor som rör studier, boende och arbete utomlands. I deras undersökningar av amerikanska utbytesstudenter rapporterades följande egenskaper i betydande procent:

 • Ökat självförtroende
 • större mognad
 • Varaktig påverkan på världsbilden
 • Ökat intresse för akademiska studier
 • Efterföljande utbildningserfarenheter påverkade
 • Förstärkt engagemang för studier av främmande språk
 • Hjälpte till att främja en bättre förståelse för kulturella värderingar och fördomar
 • Påverkade önskan att söka en större mångfald av vänner
 • Fortsätter att påverka interaktioner med människor från olika kulturer
 • Förvärvade färdigheter som påverkade karriären
 • Väckte ett intresse för en karriärriktning efter upplevelsen

Med den här typen av livsförändrande ägande är det inte konstigt att så många unga människor vill spendera tid på att studera i ett främmande land. Denna upplevelse kan dock bli mycket dyr och ekonomisk hjälp kan vara svår att hitta. Detta utgör ett problem för många blivande äventyrare.

Är det verkligen för dig?

Innan han vågar sig för långt på den här vägen måste eleven dock vara säker på att de är redo att fullt ut engagera sig i denna process. Ett två till tre veckors program utomlands kan kosta så mycket som $6 000, så studenten måste inse att detta är seriöst. Det kommer att krävas mycket arbete och stora uppoffringar för att göra denna möjlighet möjlig.

Det är också viktigt för studenten att bestämma vilken typ av program som passar bäst för deras intressen. Även om utbildningar är av stort värde, kanske ett volontärarbete skulle vara mer lämpligt. Eller kanske ett kyrkoinriktat missionsprogram är attraktivt. Allt behöver inte vara akademiskt baserat. Faktum är att om du väljer en icke-akademisk typ av program, kan du hitta alternativa medel för finansiering. Så gör grundlig forskning om inte bara vart du vill åka, utan också vad du vill åstadkomma. Detta kan hjälpa dig att fokusera dina ansträngningar.

Steg 1 – Personligt engagemang eller “Gräva i din egen ficka”

Jag tror att det finns några preliminära steg som bör tas tidigt i den här processen som kommer att avslöja hur seriös eleven är med att göra uppoffringar för detta äventyr. Om något av dessa förslag avskräckte eleven skulle jag ifrågasätta beslutet att gå vidare.

Kontrollera utgiftsvanor

Det första en student bör göra är att titta på sina egna utgiftsvanor. Om en veckofilm, musiknedladdningar, klädköp och andra tillfälligheter har högre prioritet än studieresan utomlands kommer det att bli svårt att spara tusentals dollar. Därför måste studenten göra en strikt budget och skära ner på utgifterna som hindrar honom från att nå målet.

sälja dina saker

För det andra skulle det vara klokt av en student att utvärdera vilka föremål han eller hon kan sälja för att tjäna pengar på erfarenheten. eBay och andra auktionshus online är ett utmärkt sätt att lasta av oanvända eller onödiga föremål och tjäna bra pengar för dem.

En garageförsäljning, som hålls vid rätt tid på året, kan också vara lönsam. Du kan till och med få dina föräldrar att “donera” alla intäkter till din utlandsstudiefond. Kanske skulle vänner och släktingar också vara villiga att ge dig sina tillhörigheter för att sälja och behålla pengarna.

ändra dina saker

Sedan vet jag att detta kan låta som ett ovanligt förslag, men i denna tid av e-post och mobiltelefoner kan det faktiskt vara väldigt lukrativt. Jag tycker att studenten ska ge sig i kast med ett “Rött gem”-projekt. Jag skrev ett blogginlägg om det på Top School Fundraisers. I huvudsak skulle studenten välja ett billigt föremål som han tillverkade och försöka byta ut det till vänner, familj, arbetskamrater, klasskamrater eller någon som är villig att byta ut något av något högre värde för det. När det första utbytet är gjort kommer studenten omedelbart att försöka byta ut det andra föremålet mot något av ännu större värde. Och så vidare. Så småningom, när eleven har bytt ut den mot en avsevärt värdefull sak, kan han eller hon sälja den för kontanter och sätta den på resan.

Jag ledde en gång en grupp vuxna som gjorde det här experimentet, och en kvinna slutade med att byta in en gammal bil som hade originalkrom. Hon tog av kromen, polerade den och sålde den på eBay för $1 300! Hela denna möjlighet att tjäna pengar kräver en billig vara att börja med och modet att be folk att handla. Vem vet hur långt man kan ta det här?

Din väg till rikedom-bloggenEtt annat sätt att generera lite inkomst är att lära sig att blogga för pengar. Det finns ett antal webbplatser som kommer att instruera dig om hur du “genererar pengar” på din blogg. Du kanske inte blir rik på det här, men inkomster på $50 till $60 i månaden är mycket enkla att ställa in och kräver inte mycket hårt arbete. Allt som krävs är lite kreativitet och uppmärksamhet för att få jobbet gjort. Jag skulle föreslå att du tittar på webbplatser som heter Problogger eller Shoemoney för idéer.

skaffa ett jobb

Okej, den här är tråkig: hitta ett jobb. Att satsa på ett deltidsjobb, om du inte redan har gjort det, kan vara ett stort steg. Det kan störa dina studier och ditt privatliv. Men om du verkligen vill ha den erfarenheten utomlands kan du vara villig att arbeta några timmar i veckan. Om du tjänar 7 USD i timmen och arbetar 15 timmar i veckan i 36 veckor (ett genomsnittligt läsår) kan du tjäna 3780 USD.

På sommaren kan du till och med tjäna mer. Om du planerar i god tid kan du faktiskt spara en del av den totala notan på detta sätt. Du kommer inte att göra något glamoröst för $7 i timmen, men kom ihåg ditt mål. Naturligtvis kan du inte spendera något av denna inkomst. Lägg det på det gamla sparkontot.

Leave a Comment