Hur man handlar med kryptovalutor – Grundläggande om digital valutainvestering

Oavsett om det är själva idén med kryptovalutor eller att diversifiera sin portfölj, investerar människor från alla samhällsskikt i digitala valutor. Om du är ny på konceptet och vill veta vad som händer, här är några grunder och överväganden för att investera i kryptovalutor.

Vilka kryptovalutor finns tillgängliga och hur köper jag dem?

Med ett börsvärde på cirka 278 miljarder dollar är Bitcoin den mest etablerade kryptovalutan. Ethereum är tvåa med ett börsvärde på över 74 miljarder dollar. Utöver dessa två mynt finns det också flera andra alternativ, inklusive Ripple ($28B), Litecoin ($17B) och MIOTA ($13B).

Som den första att handla finns det många börser för att handla Bitcoin runt om i världen. BitStamp och Coinbase är två välkända börser i USA. Bitcoin.de är en etablerad europeisk börs. Om du är intresserad av att handla med andra digitala valutor vid sidan av Bitcoin, är en marknadsplats för kryptovaluta där du hittar alla digitala valutor på ett ställe. Här är en lista över börser enligt deras 24-timmars handelsvolym.

Vilka alternativ har jag för att spara mina pengar?

En annan viktig faktor är myntlagring. Ett alternativ är förstås att förvara det i påsen där du köper dem. Du måste dock vara försiktig när du väljer utbyte. Digitala valutors popularitet har resulterat i att många nya och okända börser dyker upp överallt. Ta dig tid att göra din due diligence för att undvika bedragare.

Ett annat alternativ du har med kryptovalutor är att du kan lagra dem själv. Ett av de säkraste alternativen för att lagra din investering är hårdvaruplånböcker. Företag som Ledger låter dig lagra Bitcoins och olika andra digitala valutor också.

Hur ser marknaden ut och hur kan jag ta reda på mer om den?

Kryptovalutamarknaden fluktuerar mycket. Marknadens flyktiga karaktär gör den bäst lämpad för långtidsspel.

Det finns många etablerade nyhetssajter som rapporterar om digitala valutor, inklusive Coindesk, Business Insider, Coin Telegraph och Cryptocoin News. Utöver dessa webbplatser finns det också många Twitter-konton som twittrar om digitala valutor, inklusive @BitcoinRTs och @AltCoinCalendar.

Digitala valutor syftar till att störa den traditionella valuta- och råvarumarknaden. Även om dessa mynt fortfarande har en lång väg att gå, har framgångarna för Bitcoins och Ethereum bevisat att det finns ett genuint intresse för konceptet. Att förstå grunderna för investeringar i kryptovaluta hjälper dig att gå i rätt riktning.

Leave a Comment