Hur man börjar tjäna pengar online som en affiliate

Området affiliate-marknadsföring är förmodligen det snabbaste sättet att tjäna pengar online. Trots allt använder miljarder vanliga människor internet varje dag. Affiliate-marknadsföring ger dig möjligheten att rikta in dig på potentiella kunder oavsett var de befinner sig i världen.

Av denna anledning är det inte förvånande att ett stort antal människor tjänar en ansenlig summa pengar genom reklam och affiliate-marknadsföring. Många skickliga affiliate-marknadsförare tjänar mer pengar på detta område än de gjorde i sina tidigare jobb, och därför säger några av dem till och med upp sitt vanliga 9:00-17:00-jobb och ägnar sig åt affiliate-marknadsföring på heltid.

En snabb översikt av affiliate-marknadsföring

Nu när vi har en liten uppfattning om möjligheterna med affiliate-marknadsföring, låt oss dyka in och diskutera vad den faktiskt innehåller.

Det enklaste sättet att beskriva affiliate-marknadsföring är när du hjälper ett annat företag att sälja sina produkter online och du får en provision för varje försäljning du gör.

Om du marknadsför en produkt som kostar $200 och företaget betalar dig 10 % i provision på försäljningen, skulle du tjäna $10 för varje försäljning.

Men hur hänvisar du till försäljning? Du kan börja marknadsföra din säljares produkter på din webbplats som får riktade besökare i samma nisch som produkten du annonserar om. Om du till exempel har en webbplats som säljer smink bör du inte marknadsföra hälsoplaner, utan sminkrelaterade produkter. När en av dina webbplatsbesökare klickar på affiliate-länken som tillhandahålls av säljaren får du en provision.

Hur man väljer ett bra affiliatenätverk

Ett av de största misstagen nya affiliates gör är att bli medlem i nästan alla affiliate-nätverk de stöter på. Detta anses utan tvekan vara en helt felaktig teknik. Detta beror på några anledningar.

För det första är att vara en affiliate-marknadsförare en strävan som kräver mycket medvetenhet. Så om du försöker arbeta med för många affiliate-nätverk samtidigt, är det troligt att inget av dina initiativ kommer att gå som planerat och följaktligen kommer inget av dem att bli mycket framgångsrikt.

För det andra, genom att fokusera på bara en eller några få produkter kommer du utan tvekan att göra det möjligt för dig att noggrant undersöka dem innan du börjar marknadsföra dem. Denna metod hjälper dig också att förfina dina strategier, göra nödvändiga justeringar och på så sätt göra din marknadsföring mycket mer kraftfull. Ett effektivt tillvägagångssätt kommer att ge bättre resultat och belöna dig för dina ansträngningar och tid.

För det tredje, se till att du gör en del efterforskningar om affiliatenätverket, eftersom det finns vissa nätverk som bara betalar en gång i månaden, vilket kanske inte fungerar för dig, eller ännu värre, de kanske inte betalar dig alls. Jag säger inte detta för att avskräcka dig från att vara en affiliate-marknadsförare, utan jag vill att du ska hitta rätt nätverk och produkter att marknadsföra till och tjäna din provision.

Det finns affiliate-nätverk som tar till “rakning”, en mycket vanlig övning inom affiliate-marknadsföring där nätverk presenterar ett antal försäljningar till en rabatt än du nämnde, och därför betalar dig mycket mindre i provision.

Så för att undvika att falla offer för denna åtgärd föreslår jag att du håller dig till välkända och pålitliga affiliate-nätverk. I vilket fall som helst, det enda sättet att bli framgångsrik med ett nätverk är om du är bekväm med dem och de produkter du marknadsför.

Hur man börjar få försäljning som affiliate-marknadsförare

En del affiliate-marknadsförare använder sociala medier inklusive Facebook, Twitter, YouTube och mer för att göra affiliate-marknadsföring, andra bestämmer sig för att bygga sin egen webbplats. Att skaffa en egen webbplats är ett exceptionellt tillvägagångssätt för affiliate-marknadsföring eftersom det ger dig kontroll över allt.

Så låt oss fokusera på affiliate-marknadsföring med din egen webbplats framöver. Det första gäller först, som tidigare nämnts kommer du att vilja hitta ett affiliatenätverk som du är bekväm med. Detta inkluderar att vara kunnig om de produkter du marknadsför så att du inte slutar med att sälja produkter du inte vet något om.

Amazon Associates-program

Som sagt, många marknadsförare anser Amazons affiliate-marknadsföringsprogram vara ett av de bästa. Det är kanske det mest pålitliga nätverket och har ett enormt lager av produkter för att marknadsföra och tjäna dina provisioner.

Detta ger dig möjligheten att marknadsföra praktiskt taget alla produkter på marknaden eller välja en nisch med låg konkurrens och du kan tjäna provision på mindre än en vecka.

Att hitta ett bra sökord

Detta anses vara en av de svåraste delarna av marknadsföring. Du kan helt enkelt inte blint välja något sökord och förvänta dig att börja sälja snabbt. En av anledningarna till att många affiliates misslyckas beror på att de använder fel sökord.

Om du är ny på affiliatemarknadsföring vill du ha sökord med låg konkurrens. Börja din sökordsforskning genom att hitta långa sökord med låg sökvolym, vilket innebär mycket mindre pengar, men inte precis de som har stor konkurrens.

Du kan testa topp 10 och topp 20 resultat och göra några studier för att ta reda på om du kan slå dem. Granska de sökord som dina konkurrenter använder för att avgöra om de använder identiska sökordsfraser som de du vill rikta in dig på. Om de är det, och de har en webbplats med hög auktoritet i den nischen, rekommenderar jag att du undviker den nisch och väljer en nyare, mindre konkurrenskraftig.

kvalitetsinnehåll

Detta är betydelsefullt. Om du tror att du kommer att tjäna mycket pengar på att skapa föremål som inte alls hjälper dina besökare, har du verkligen fel. Även om ditt mål är att tjäna pengar genom att hänvisa besökare till erbjudandet, måste du erbjuda dem något viktigt. Lägg bara upp dina hyperlänkar tillsammans med fåniga försäljningstips som “det här är en underbar lösning, köp den här produkten via min personliga hyperlänk och få rabatt” och så vidare, du kan bara vara på väg mot en katastrof.

Om du bestämmer dig för att gå med i Amazons affiliateprogram kan du skriva en informativ artikel på din hemsida och inkludera dina primära sökord och några sekundära nyckelord genom hela artikeln. Du kan ha köpguiden och skriva din korta åsikt om varje produkt du säljer. Kom ihåg att ju högre kostnad för produkten du säljer, desto högre provision.

Bakåtlänkar

Vi vet att det förmodligen är den mest komplicerade metoden att utföra om du inte är en SEO-guru. Att nå ut till webbplatsen med hög auktoritet och gästinlägg på dessa webbplatser är ett mycket välkänt sätt att få bra bakåtlänkar. Dessa fantastiska bakåtlänkar tillsammans med gästinlägg på webbplatser relaterade till din nisch kommer att få dig rankad på den första sidan av sökmotorer så länge som ditt valda sökord har mycket låg konkurrens.

Men även när din webbplats inte når sida ett, så länge du har gästinlägg på flera webbplatser i din nisch, kommer du att få in en betydande mängd riktad trafik från dessa webbplatser. Så det är en bra taktik i alla fall.

misstag att undvika

Nu när du är medveten om processen att bli en bra affiliate med din egen webbplats, vill jag att du också tänker på några av de vanligaste misstagen som nya affiliates gör.

Ger inget bra värde

Även om vi har täckt det här objektet är det verkligen viktigt att komma ihåg att om du försöker vara extrem med din formulering för att få besökare att klicka på din affiliate-länk, kommer det troligen att betraktas som skräp eller spam av många webbplatser.

Snarare föreslås det att hjälpa sådana människor att välja rätt lösning enligt deras specifika önskemål. Denna metod får dessa människor att känna mer, vilket i gengäld kommer att verifiera de produkter du marknadsför baserat på värdet av din artikel.

produktsökning

Många onlinemarknadsförare gör inte ordentlig produktforskning för att få kunskap om produkten de marknadsför; Detta är ett förbiseende, och någon gång kommer dina läsare inte att lita på något du berättar för dem.

Spåra dina länkar

När du börjar annonsera på Amazon eller till och med något annat affiliate-nätverk kommer det att vara fördelaktigt att spåra dina affiliate-länkar. Det kan hjälpa dig att ta reda på vilken sida som gör mest försäljning och sedan få dina andra sajter att ha samma typ av inställning.

slutgiltiga tankar

Jag skulle vilja säga att trots att affiliate-marknadsföring kan vara mycket givande, har den en brant inlärningskurva. Du kan möta besvikelser vid flera tillfällen innan du tjänar bra pengar online.

Som sagt, affiliate-marknadsföring är helt enkelt lämpad för individer som sannolikt kommer att hantera flera misslyckanden men kommer tillbaka med en positiv attityd och en vilja att lära av sina misstag.

Leave a Comment