Hur man använder Time Management för att bli en mer framgångsrik säljare!

tid är liv

Varje dag kommer med ett 24-timmarspaket, fördelat lika till alla. Det är upp till oss att göra det bästa av de 24 timmar varje dag som ges till oss alla. Det finns så mycket att göra och så lite tid är det vanliga klagomålet nuförtiden. Under dessa 24 timmar måste vi jobba, sova, ta hand om kropp och själ, ta hand om familjen, utöva våra fritidsintressen och hålla svärmödrar på gott humör. Vi måste använda dessa timmar för att växa, producera och utvecklas genom att hantera tiden på rätt sätt. Att effektivt hantera den 24-timmars fasta kontingenten leder till att alla våra ansvarsområden fullgörs och förbättrar vår kvalitet på det personliga och professionella livet. När den hanteras på rätt sätt ger tiden störst avkastning på investerad energi.

För säljare är tid pengar. De får inte betalt i form av antal arbetade timmar – för att “slå en klocka”. De får betalt för att producera resultat – försäljningsresultat genom försäljningssiffror. Därför är det absolut nödvändigt att säljare sköter sin tid på rätt sätt och gör det bästa av den. Tidshantering är en kritisk färdighet för professionell lycka. Din inkomst, ditt hem, alla dina drömmar och ambitioner beror på det. Kom ihåg att du inte kan hantera tid; allt du kan göra är att hantera dig själv med hänsyn till tid.

Hantera tid

Konsten att hantera tid bygger på några enkla, beprövade tekniker. Bara med övning kan det bli en invanda vana som kan ge fantastiska försäljningsresultat.

o Bli organiserad: Att bli organiserad är det första steget för att hantera tid effektivt. Mycket framgångsrika säljare får sina kalendrar markerade ett år i förväg. Skapa en arrangör och schemalägg dina uppgifter enligt dina högsta försäljningsprioriteringar. Lista saker att göra. Minuter är en timme, så ange dina planer för att få saker gjorda på minuten. Tre minuter att skanna rubrikerna borde betyda tre minuter, inte en minut för lång. Förbered också en loggbok över tid som spenderas på dagliga aktiviteter. Håll loggboken religiöst och skriv in varje dags aktiviteter innan du lägger dig. Gör en veckovisa genomgång av detta för att ta reda på var du spenderar/slösar bort din tid och allokera den extra tiden till något värdefullt. Eliminera improduktiva aktiviteter.

o Visualisera din handlingsplan för hela dagen. Gör detta efter ditt morgonträning eller kvällen innan.

o Delegera uppgifter till andra för att spara tid. Saker som kan göras av din assistent, underordnade, familjemedlemmar eller andra bör lämnas över till dem. Belöna och beröm dem väl och de kommer att må bra av att få ansvaret att utföra en uppgift samt att få något extra.

o Dröj inte. Det är den största tidstjuven. Avsluta saker som och när det är planerat. Om möjligt “överträffa deadlines, försök inte bara hålla dem”.

o Vissa säljare tar de enkla jobben först och håller de svåraste jobben sist. Ta itu med svåra uppgifter först. Du kan behöva göra en eller två enkla uppgifter för att värma upp. Perfekt. Men då måste man rikta in sig på de tuffa jobben. Du kommer att bli förvånad över hur snabba de är gjorda när de tas frontalt. Då har du gott om tid för enklare uppgifter.

o Att hålla sig borta från negativa tankar och negativa människor är en enorm tidsbesparing. Båda kan förbruka energi, minska produktiviteten och förbruka mycket tid. När du väl hamnar i virveln av negativa tankar kommer det att ta lång tid att komma ur den. Det är absolut nödvändigt att mata bara positiva och goda tankar. Det är också tillrådligt att undvika sällskap med negativa människor och blanda sig med positiva och optimistiska människor. Undvik negativa tankar och håll dig positiv.

Använd din stilleståndstid eller väntetider kreativt. Som säljare tillbringar du förmodligen mycket tid i din bil i trafiken för att komma till ditt nästa möte. Varför inte ta den här tiden att ringa till dina potentiella kunder? Vi väntar alla vid trafikljusen, väntar på att träffa chefer, väntar på att maten ska serveras, väntar på att vår sekreterare ska färdigställa rapporten, väntar i kö för att betala räkningar osv. kreativt för att hjälpa till att förbättra din försäljningsproduktivitet

o De tidsbesparande tipsen ovan bygger mer på sunt förnuft. Det finns andra tidsbesparande och produktivitetshöjande tips som också stöds av gedigen forskning.

o Analys av intäktstillväxtkurvorna för framgångsrika säljare visar att det inte är viktigt hur mycket tid de totalt lägger på försäljningsaktiviteter, utan hur de fördelar sin tid. Supersäljare på finansiella högpresterande företag som arbetar för höga incitament och aktieoptioner allokerar 40 % mer tid till sina bästa framtidsutsikter och spenderar ytterligare 3-4 timmar på säljaktiviteter med högt värde än sina kollegor i företag med låg ekonomisk prestation. En undersökning av Watson Wyatt av 841 säljare från 500 företag med stora säljteam visade detta. Säljare på framgångsrika företag är mer fokuserade på att identifiera kundernas behov och spendera mer tid med de potentiella kunderna de känner.

o Forskning visar också att topppresterande ägnar mindre tid åt administrativt arbete – 30 % mindre än lågpresterande. Administrativt arbete bör delegeras till administrativ personal, sekreteraren, eller bör hållas till ett minimum. De bästa säljarna utför alla icke-relaterade försäljningsaktiviteter mellan 06:00 till 8:00 och 18:00 till 20:00. 8:00 till 17:00 definieras som den bästa försäljningstiden för att få “mage mot mage” med en beslutsfattare.

Tid är allt

Säljtiming är allt – vilken tid man ska ringa ett säljsamtal, vilken tid man ska hålla en presentation, när man ska prata, när man ska lyssna och när man ska avsluta en försäljning. Det kanske inte kräver en vetenskapsmans precision, men det kräver ändå en bra känsla för timing. En supersäljare vet att det finns en lämplig tidpunkt att träffa ett företags VD när han eller hon skulle vara avslappnad och mottaglig. Det finns också en lämplig tidpunkt att avsluta en försäljning utan att låta den dröja.

Det finns en tid för allt. Det finns en tid att arbeta och en tid att vila, precis som det finns en tid att tala och en tid att vara tyst. Detta är kärnan i tidshantering. Kloka säljare vet detta och de vet det mycket väl.

Leave a Comment