Hur “krypto”-valutor fungerar – en kort översikt över Bitcoin, Ethereum och Ripple

“Crypto” – eller “kryptovalutor” – är en typ av mjukvarusystem som tillhandahåller transaktionsfunktionalitet till användare över Internet. Den viktigaste egenskapen hos systemet är dess decentraliserat natur – vanligtvis tillhandahålls av blockchain databassystem.

Blockchain och “kryptovalutor” har blivit viktiga delar av den globala tidsandan nyligen; typiskt som ett resultat av att Bitcoins “pris” skjuter i höjden. Detta drev miljontals människor att delta på marknaden, med många av “Bitcoin-börserna” som upplevde enorma infrastrukturpåfrestningar när efterfrågan ökade.

Den viktigaste punkten att inse med “krypto” är att även om det tjänar ett syfte (internationella internettransaktioner), ger det inga andra ekonomiska fördelar. Med andra ord är ditt “inneboende värde” strikt begränsat till din förmåga att förhandla med andra; INTE på värdelagring/avslöjande (vilket är hur de flesta ser det).

Det viktigaste du behöver inse är att “Bitcoin” och liknande är det betalningsnätverk – INTE “mynt”. Detta kommer att täckas mer ingående på en sekund; Det viktigaste att inse är att “att bli rik” med BTC inte handlar om att ge människor en bättre ekonomisk ställning – det är helt enkelt processen att kunna köpa “mynten” till ett lågt pris och sälja dem högre.

För att göra detta, när du tittar på “kryptovaluta”, måste du först förstå hur det faktiskt fungerar och var dess “värde” verkligen ligger…

Decentraliserade betalningsnätverk…

Som nämnts är det viktigaste att komma ihåg om “Crypto” att det övervägande är en decentraliserat betalningsnätverk. Tänk Visa/Mastercard utan det centrala processorsystemet.

Detta är viktigt eftersom det belyser den verkliga anledningen till att människor verkligen började titta närmare på “Bitcoin”-förslaget; ger dig möjligheten att skicka/ta emot pengar från vem som helst över hela världen så länge de har din Bitcoin-plånboksadress.

Anledningen till att detta tilldelar ett “pris” till de olika “mynten” beror på missuppfattningen att “Bitcoin” på något sätt kommer att ge dig möjligheten att tjäna pengar på grund av att det är en “krypto”-tillgång. Nej.

O BARA Sättet som människor tjänar pengar på Bitcoin beror på att de “höjer” priset – köper “mynten” till ett lågt pris och säljer dem till ett MYCKET högre pris. Även om det fungerade bra för många människor, så var det faktiskt baserat på “den största dåre-teorin” – som i huvudsak säger att om du lyckas “sälja” mynten så är det till en “större dåre” än dig.

Detta betyder att om du vill engagera dig i “krypto”-utrymmet idag, är du i princip ute efter att köpa något av “mynten” (även “alt”-mynt) som är billiga (eller billiga) och använda ditt pris för att gå tills du säljer dem senare. Eftersom ingen av “valutorna” backas upp av verkliga tillgångar, finns det inget sätt att uppskatta när/om/hur detta kommer att fungera.

framtida tillväxt

För alla ändamål är “Bitcoin” en förbrukad kraft.

Det episka rallyt i december 2017 indikerade massantagande, och även om priset sannolikt kommer att fortsätta att växa i intervallet $20 000+, kommer att köpa ett av mynten idag i grunden vara en stor satsning på att det kommer att göra det.

Smarta pengar tittar redan på de flesta “alt”-mynt (Ethereum/Ripple etc) som har en relativt liten prislapp men som kontinuerligt växer i pris och adoption. Det viktigaste att hålla utkik efter i det moderna “krypto”-utrymmet är det sätt på vilket de olika “plattformssystemen” faktiskt används.

Detta är “teknikens” snabba utrymme; Ethereum och Ripple ser ut som nästa “Bitcoin” – med fokus på hur de kan ge användare möjligheten att faktiskt använda “decentraliserade applikationer” (DApps) ovanpå sina underliggande nätverk för att få funktionalitet att fungera.

Detta betyder att om du tittar på nästa nivå av “krypto”-tillväxt, kommer det nästan säkert att komma från de olika plattformarna du kan se där ute.

Leave a Comment