Hur hårda kontantlån kan gynna dig

Fördelarna med hårda pengar lån

Det erbjuder enorma fördelar som vanligtvis inte är tillgängliga från stora banker eller låneinstitut. Några av fördelarna inkluderar:

  • Minimivillkor: För att erhålla måste en låntagare uppfylla en kort lista med kriterier, medan en bank har många definierade villkor som måste uppfyllas. Detta kan inkludera inkomsthistorik, kreditupplysning etc. Hela processen kan dras ut och låntagaren kanske inte ens blir godkänd i slutändan. Däremot är dessa lån ganska enkla och okomplicerade. Om långivaren bedömer att låntagarens målfastighetsinvestering är ett utmärkt värde och låntagaren har minst 20 % eget kapital att lägga in i verksamheten, kommer investeraren sannolikt att kvalificera sig.

  • Snabba godkännanden av lån: Du kan få det godkänt mycket snabbare än traditionella banker eller finansinstitut – vilket kan ta minst 3-4 veckor. I många fall kan en låntagare få godkännande och finansiering inom en vecka – särskilt om de begärda dokumenten lämnas in i tid. Den främsta anledningen till att kontantlångivare kan godkänna lån snabbt är den korta listan över nödvändiga dokument och den mindre storleken på långivareorganisationen, som inte behöver hantera den företagsbyråkrati som banker gör.

  • Överseende med kredithistorik: Det blir också mer överseende med din kredithistorik. Om du ansöker om lån från stora finansinstitut, är en av de viktigaste faktorerna som de kommer att kontrollera din kredit. Om en låntagare inte passar en banks strikta “kreditbox” blir chanserna att kvalificera sig för lånet betydligt mindre. När det gäller långivare med hårda pengar spelar kredithistoriken inte så stor roll som tillgångsvärdet och låntagarens eget kapital – eller ”skin in the game”. Så länge båda uppfyller långivarens förväntningar har du goda chanser att få lånet.

  • Inga förskottsbetalningspåföljder: En annan betydande fördel är frånvaron av förskottsbetalningspåföljder. Om du tar ett lån från en stor finansiell institution kommer du sannolikt att drabbas av en förskottsbetalning om du betalar av lånet före förfallodagen. Du kan undvika dessa avgifter genom att välja hårda pengar lån. Det är inte svårt att hitta en långivare som är villig att låna ut pengar utan några förskottsbetalningar inbyggda i åtagandeperioden.

Även om lån med hårda pengar ger de fördelar som nämnts ovan är de inte helt utan nackdelar. Några av nackdelarna med lån med hårda pengar inkluderar:

  • Högre räntor. Eftersom långivaren tar extra risk genom att låna ut egendom som inte är bankfinansierbar och en låntagare som inte skulle kvalificera sig för ett banklån, står ofta en högre ränta på spel. Detta är en viktig faktor att tänka på när du bestämmer dig för om du ska välja ett kontantlån eller inte.

  • Kortare lån. Om du letar efter långsiktig finansiering kan du ha svårt att få ett kontantlån. En konventionell bank kan vara ett bättre val om du behöver finansiering i mer än 12 till 18 månader.

Om din fastighetsinvestering är nära kan det vara mycket lättare att ansöka om eftersom du hittar många långivare som är villiga att erbjuda dem. Men innan du hoppar över och ansöker från alla tillgängliga långivare, kom ihåg att du bör lägga lite tid på att undersöka dem för att hitta den bästa långivaren.

Leave a Comment