Hur förstår man Bitcoin?

En guide om hur man förstår Bitcoin och kryptovaluta?

Trots att Bitcoin är en av de mest sökta termerna (enligt Google) är det ett väldigt tekniskt ämne för många människor och kan bli alltför tekniskt för icke-nördar. Men det finns nu hundratals kryptovalutor och fler och fler människor börjar undra hur de fungerar, möjligen motiverade av en misstro mot bankirer, vilket är en helt annan diskussion.

Det är svårt att få en lekmans förklaring utan att behöva använda tekniska termer som “hemliga nycklar”, “digitala nycklar”, “digital plånbok” och “kryptovaluta”, så jag ska göra mitt bästa för att det ska vara så enkelt som möjligt. han kan.

Konceptet med Fiat-valuta, dvs. papperspengar, formulerades för att göra det enklare för människor att byta varor eller tjänster för att ersätta byteshandel, eftersom detta i bästa fall skulle vara begränsat till ett utbyte mellan två parter, medan pengar tillåter dig att tillhandahålla din tjänst eller varor och sedan köpa vilken tjänst eller varor du behöver från en annan eller andra.

Därför skulle jag hävda att Bitcoin är 2000-talets motsvarighet till byteshandel genom att det fungerar som ett utbyte av varor eller tjänster direkt mellan två intresserade parter. Utbytet måste baseras på varje löfte och förtroende, för att tillhandahålla och leverera de utlovade varorna eller tjänsterna.

Idag, med Bitcoin eller någon annan kryptovaluta, skulle varje part behöva en unik fil eller unik nyckel för att byta ut det överenskomna beloppet med varandra.

Att ha en unik nyckel eller fil gör det lättare att föra register över varje transaktion. Men detta kommer också med problem.

Nu är byteshandel det enkla utbytet av kunskaper eller varor som jag redan har sagt, den moderna motsvarigheten, eller bitcoin är mottaglig för säkerhetsintrång, d.v.s. filstöld eller hackning, det är här en “cryptocurrency-plånbok” kommer in i ekvationen för att skydda dina transaktioner.

I grund och botten behöver du en säker plats för dina köp och innehav av kryptovaluta/bitcoins. Det är härifrån behovet av en hårdvaruplånbok kommer.

Så nu när du har skrivit ner/spelat in vilken adress som innehåller vilket antal Bitcoins och sedan uppdaterat varje gång en transaktion görs, är filen känd som “The blockchain” – och den håller register över alla transaktioner som görs med bitcoin .

Nästa fråga är att se till att våra filer förblir unika.

Jag kommer att ta itu med detta i min nästa artikel.

Leave a Comment