Hur du skakar din affärsplan för 2021

Ångesten och ångesten 2020 är kvar. Det var ett år som präglade tusentals företag runt om i världen.

På grund av pandemin justerade många företag sina affärsstrategier, omjusterade och omjusterade igen.

De med starka operativa baser lyckades överleva. De kunde anpassa sig till marknadens ebb och flod.

Vissa trivdes till och med och såg en betydande tillväxt i försäljning och intäkter. Andra hade inte lika tur och tvingades dra ner på produktion och personal.

När covid-ekonomin fortsätter måste företagsägare fortsätta att finjustera och lägga till sina strategiska processer. Detta inkluderar analys, utvärdering och utveckling av en plan som fastställer rätt kurs och den nödvändiga disciplinen för att navigera motvinden som säkerligen kommer att möta under 2021.

Typexempel. Jag var medlem i USVI Olympic Sailing Team 1988. Vi lämnade US Sailing Center i Coconut Grove, Florida. När vi sprang var banan upplagd i en triangel. Detta innebar att oavsett åt vilket håll vinden blåste så behövde du få din segelbåt i rörelse snabbt och hålla farten.

Kursen krävde att du inte bara kämpade hårt för att bibehålla farten, utan att du också måste se upp för andra båtar. Du kan inte låta en konkurrent bokstavligen “ta vinden ur dina seglen”.

Loppet innehöll en hög strateginivå. Seglen måste justeras exakt för att göra nästa 300-graderssväng utan att tappa fart. Det var en all-out ansträngning att passera mållinjen innan tävlingen.

Din affärsplan måste göra detsamma. Detta är att formulera en strategi som inte bara gör att ditt företag kan hålla jämna steg, utan också är utformad för att vinna loppet under det nya året.

Ett exempel på en vinnande plan är det populära Entrepreneurial Operating System® (EOS®), som används av tusentals företag över hela landet och värt att upprepa här. Precis som EOS®-planen bör din strategi fokusera på sex huvudområden.

Dessa inkluderar…

en solid vision. Den där alla i organisationen är på samma sida och ror, om man så vill, åt samma håll. Hela teamet måste förstå riktningen för verksamheten och hur du ska nå dit. Stora framsteg kan göras när medarbetarna har en tydlig vision om vart du är på väg och spenderar större delen av sin tid i linje med den.

Bra folk. Företagare måste omge sig med fantastiska människor från topp till botten. En stor vision kan inte förverkligas utan ett bra team. Många företagare kämpar på detta område, men de bästa företagen har en stark stödgrupp.

Data och mått. Ledningen måste skära bort alla personligheter, känslor, åsikter och egon. Istället bör en plan koka ner till en handfull objektiva siffror. Detta ger dig en absolut puls på var saker är vid varje given tidpunkt. Dessa datapunkter hjälper teamet att fokusera, engagera och arbeta mot sin vision.

Problemlösning. Problem kan bromsa ett företag. De flesta går att fixa, men om de lämnas olösta kan det förvandla ett fullblod till en långsamt rörlig mula. Dessa frågor måste lösas i grunden. När de behandlas på rätt sätt kan de elimineras och/eller deras påverkan reduceras avsevärt.

Rättegång. Företag har flera affärsprocesser. Vissa är bättre än andra och kan vara olika för varje anställd. Ledningen måste dokumentera vad dessa processer är och sedan förenkla dem för att säkerställa att de följs av alla i organisationen.

Dragning. När företag väl anammat dessa processer når de en punkt i implementeringen där de gör stora framsteg som aldrig tidigare varit tänkbara. Genom att identifiera deras högsta prioriteringar, avsätta tid varje vecka för att arbeta med dem och hålla varandra ansvariga kan de växa sig större och snabbare.

Att skapa rätt strategisk plan, med korrekta processer för implementering, mätning och ansvarsskyldighet, kommer att göra det möjligt för en entreprenör att krossa sina siffror och gå vidare med sin affärsplan 2021.

Leave a Comment