Har kryptovaluta blivit varje indiers dröminvestering?

Många rika belöningar innebär ofta stora risker, och detsamma gäller den mycket volatila kryptovalutamarknaden. Osäkerheter under 2020 globalt har lett till ett ökat intresse från massorna och stora institutionella investerare för handel med kryptovalutor, en ny tids tillgångsklass. Ökad digitalisering, flexibelt regelverk och Högsta domstolens förbud mot banker som handlar med kryptovalutabaserade företag har stoppat investeringar på mer än 10 miljoner indier förra året. Flera stora globala kryptovalutabörser utforskar aktivt den indiska kryptomarknaden, som har visat en varaktig ökning av den dagliga handelsvolymen under det senaste året mitt i ett enormt prisfall då många investerare sökte köpvärde. När kryptovaluta-frensin fortsätter, har många nya kryptovalutabörser dykt upp i landet som låter dig köpa, sälja och handla, och erbjuder funktionalitet genom lättanvända appar. WazirX, Indiens största handelsplattform för kryptovaluta, fördubblade sina användare från en miljon till två miljoner mellan januari och mars 2021.

Vad driver världens största kryptovalutabörser till den indiska marknaden?

Under 2019, världens största kryptovalutabörs efter handelsvolym, förvärvade Binance den indiska handelsplattformen WazirX. En annan kryptostartup, Coin DCX, har säkrat investeringar från Seychellerna-baserade BitMEX och San Francisco-baserade jätten Coinbase. Krypto- och blockkedjestartuper i Indien lockade investeringar på 99,7 miljoner USD den 15 juni 2021, vilket ger dem totalt cirka 95,4 miljoner USD 2020. Under de senaste fem åren har globala investeringar på den indiska kryptomarknaden ökat med imponerande 1487 % .

Trots Indiens oklara policy lägger globala investerare stora satsningar på landets digitala valutaekosystem på grund av en mängd olika faktorer som t.ex.

• Teknikkunnig indisk befolkning

Den dominerande befolkningen på 1,39 miljarder är ung (genomsnittlig ålder 28-29) och tekniskt kunnig. Medan den äldre generationen fortfarande föredrar att investera i guld, fastigheter, patent eller aktier, anammar de yngre kryptovalutautbyten med högre risk eftersom de är mer anpassningsbara till dem. Indien ligger på 11:e plats på Chainalysis rapportlista för 2020 för globalt kryptoantagande, vilket visar spänningen för krypto bland den indiska befolkningen. Varken regeringens ovänliga inställning till kryptovaluta eller ryktena som cirkulerar kring kryptovaluta kan rubba den unga befolkningens förtroende för den digitala valutamarknaden.

Indien erbjuder det billigaste internet i världen, där en gigabyte mobildata kostar cirka 0,26 USD, jämfört med det globala genomsnittet på 8,53 USD. Således har nästan hälften av miljarderna användare tillgång till internet till överkomliga priser, vilket ökar Indiens potential att bli en av de största kryptoekonomierna i världen. Enligt SimilarWeb är landet den näst största källan till webbtrafik för peer-to-peer bitcoin-handelsplattformen Paxful. Medan den vanliga ekonomin fortfarande kämpar med den “pandemieffekten”, tar kryptovaluta fart i landet eftersom den erbjuder den unga generationen ett nytt och snabbt sätt att tjäna pengar.

Det är säkert att säga att kryptovaluta kan göra indiska millennials till vad guld är för deras föräldrar!

• Uppkomsten av Fintech-startups

Craze för kryptovaluta har lett till framväxten av olika handelsplattformar som WazirX, CoinSwitch, CoinDCX, ZebPay, Unocoin och många andra. Dessa utbytesplattformar för kryptovaluta är mycket säkra, tillgängliga på flera plattformar och möjliggör omedelbara transaktioner, vilket ger ett användarvänligt gränssnitt för kryptovalutaentusiaster att köpa, sälja eller handla digitala tillgångar utan begränsningar. Många av dessa plattformar accepterar INR för köp och handelsavgifter så låga som 0,1 %, så enkla, snabba och säkra plattformar utgör en lukrativ möjlighet för både nybörjare och lokala handlare.

WazirX är en ledande utbytesplattform för kryptovaluta med över 900 000 användare som förser kunder med peer-to-peer-transaktionsmöjligheter. CoinSwitch Kuber tillhandahåller den bästa utbytesplattformen för kryptovaluta för indier och är idealisk för nybörjare såväl som dagliga utövare. Unocoin är en av de äldsta utbytesplattformarna för kryptovaluta i Indien, som står för över en miljon handlare via mobilappar. CoinDCX förser användare med över 100 kryptovalutor som ett alternativ att handla och erbjuder till och med investerare försäkring för att täcka förluster i händelse av ett säkerhetsbrott. Således tittar globala investerare på uppsjön av kryptovalutautbytesplattformar i Indien för att dra fördel av den framväxande marknaden.

• Blandat regeringssvar

Lagförslaget om att förbjuda en virtuell valuta som skulle kriminalisera alla som är inblandade i innehav, emission, gruvdrift, handel och överföring av kryptotillgångar skulle kunna undertecknas i lag. Men finans- och företagsminister Nirmala Sitharaman lättade på oron från vissa investerare och sa att regeringen inte hade planerat att helt förbjuda användningen av kryptovalutor. I ett uttalande till en ledande engelsk tidning, Deccan Herald, sa finansministern: “För vår del är vi väldigt tydliga med att vi inte stänger alla alternativ. Vi kommer att tillåta vissa fönster för människor att experimentera med blockchain, bitcoins, eller kryptovaluta.” Det är uppenbart att regeringen fortfarande undersöker de nationella säkerhetsrisker som kryptovalutor utgör innan de beslutar om ett direkt förbud.

I mars 2020 upphävde Högsta domstolen centralbankens beslut att förbjuda finansiella institutioner att handla med kryptovalutor, vilket ledde till att investerare strömmade till kryptovalutamarknaden. Trots kvardröjande rädsla för förbud fortsatte transaktionsvolymerna att öka, och användarregistreringar och kontantinflöden på den lokala kryptovalutabörsen ökade 30 gånger från år till år. En av de äldsta börserna i Indien, Unocoin lade till 20 000 användare i januari och februari 2021. Den totala volymen Zebpay per dag i februari 2021 motsvarade volymen som genererades under hela februari månad 2020. När det gäller kryptovalutalandskapet i Indien, Finansminister sa i en intervju med CNBC-TV18, “Jag kan bara ge dig denna ledtråd att vi inte sluter våra sinnen, vi letar efter sätt på vilka experiment kan hända i den digitala världen och kryptovaluta”.

Istället för att åsidosättas vill investerare och intressenter göra sitt bästa för att sprida det digitala valutaekosystemet tills regeringen inför ett förbud mot “privat” kryptovaluta och tillkännager den suveräna digitala valutan.

Går Indien mot finansiell integration med kryptovaluta?

En gång betraktad som en “pojkklubb” på grund av den manliga befolkningens övervägande engagemang på kryptovalutamarknaden, har det ökande antalet kvinnliga investerare och handlare lett till mer könsneutralitet i den nya digitala formen av investeringsmetoder. Tidigare brukade kvinnor hålla sig till traditionella investeringar men nu tar de risker och ger sig in i kryptorymden i Indien. Efter att högsta domstolen klargjort lagligheten av “virtuell valuta”, den indiska kryptovalutaplattformen, bevittnade CoinSwitch en exponentiell 1 000% ökning av sina kvinnliga användare. Medan kvinnliga investerare fortfarande utgör en liten andel av kryptogemenskapen, möter de hård konkurrens på den indiska marknaden. Kvinnor tenderar att spara mycket mer än män, och mer sparande innebär mer mångfald i investeringar, såsom högavkastande tillgångar som kryptovalutor. Dessutom är kvinnor mer analytiska och bättre bedömer risker innan de gör rätt investeringsval, vilket är anledningen till att de är mer framgångsrika investerare.

Ökad institutionell användning av kryptovalutor

Osäkerheten och paniken som skapades av SARS-Covid 19 ledde till en likviditetskris redan innan den ekonomiska krisen började. Många investerare omvandlade sina innehav till kontanter för att skydda sin ekonomi, vilket resulterade i att bitcoin- och altcoin-priserna kraschade. Men även om kryptovaluta fick en stor hit, lyckades den ändå bli den bäst presterande tillgångsklassen för år 2020. Med systemets ökande sårbarhet och förlusten av förtroende för centralbankspolitik och pengar i dess nuvarande utformning har människor en växande aptit på digitala valutor, vilket har resulterat i att kryptovalutan har återhämtat sig. På grund av kryptovalutans fantastiska prestanda mitt i den globala finanskrisen har upptrenden stärkt intresset för den virtuella valutamarknaden i Asien och resten av världen.

Dessutom, för att underblåsa samhällets efterfrågan på bekväma och pålitliga transaktionslösningar, har digitala betalningsgateways som PayPal också visat sitt stöd för kryptovalutor som kan tillåta konsumenter att hålla, köpa eller sälja med virtuella tillgångar. Nyligen gjorde Teslas vd Elon Musk ett investeringsmeddelande på kryptovalutamarknaden värt 1,5 miljarder dollar och att elbolaget skulle acceptera bitcoin från köpare, vilket ledde till ett internationellt hopp i priset på bitcoin, från 40 000 dollar till 48 000 dollar på två dagar. Två av de största plattformarna för att göra betalningar runt om i världen, Visa och Mastercard, stödjer också kryptovalutor och introducerar dem som ett sätt att göra transaktioner. Medan Visa redan har gjort tillkännagivandet om att tillåta transaktioner med stablecoins på Ethereum blockchain, kommer Mastercard att starta transaktioner med kryptovalutor 2021.

Hur ser framtiden ut för kryptovalutamarknaden i Indien?

Den indiska kryptovalutamarknaden är inte immun mot fruktansvärda kryptovalutakrascher. Trots enorma investeringar från globala motsvarigheter, håller lokala investerare fortfarande avstånd från investeringar i kryptovaluta på grund av osäkerhet om lagligheten av digitala valutaekosystem i Indien, såväl som hög marknadsvolatilitet. Även om kryptovalutamarknaden har blomstrat sedan förra året äger indier mindre än 1% av världens bitcoin, vilket skapar en strategisk nackdel för den indiska ekonomin. Den indiska regeringen planerar att tillsätta en ny panel för att studera möjligheten att reglera digitala valutor i landet, samt fokusera på blockchain-teknik och föreslå den för tekniska förbättringar.

Blockchain-teknikens förmåga att tillhandahålla en säker och oföränderlig infrastruktur har realiserats av olika industrier för att ingjuta transparens i transaktioner. För ett land med fler än 15 miljoner användare av kryptovalutor kan kommitténs nya rekommendation ha stort värde för att avgöra framtiden för kryptovaluta i Indien. Men intressenter tror att teknisk och ekonomisk makt kommer att göra Indien till en stor aktör på marknaden för kryptovaluta och blockkedje. Gradvis vinner kryptovaluta mainstream-acceptans, vilket kan leda till ökad användning av digital valuta.

enligt en annan TechSci Research Report om “Indiens kryptovalutamarknad Efter erbjudande (hårdvara och mjukvara), efter process (brytning och transaktion), efter typ (Bitcoin, Etgereum, Bitcoin Cash, Ripple, Dashcoin, Litecoin, andra), efter slutanvändare (bank, fastigheter, aktiemarknad och virtuell valuta) , Per Region, Forecast & Opportunities, 2026″, förutspås Indiens kryptovaluta växa med en betydande CAGR på grund av ökat krav på transparens och minskning av transaktionskostnader. Dessutom ger den ökande introduktionen av digital valuta och växande Blockchain-teknologier bränsle till Indiens kryptovalutamarknad.

Leave a Comment