Grunderna för penninghantering

Pengar spelar en viktig roll i vårt dagliga liv och att göra det bästa av det vi har kommer att hjälpa oss att leva ett liv fritt från ekonomisk press. Genom att lära dig några grundläggande regler kan du göra livet lättare för dig själv och de som är beroende av dig. Här är mina grundregler.

Regel ett. Låna inte pengar till konsumtionsvaror. Vad är konsumtionsvaror? Det här är saker som tappar i värde med tiden. Saker du vill men kan leva utan. Exempel är elektronik, tidningsprenumerationer, bilmobiler m.m.

Regel två. Lev inom dina möjligheter. Med andra ord, spendera mindre än du tjänar. Jag vet att det kan tyckas svårt om du har en stram budget, men att bara acceptera enkel kredit när den är tillgänglig är helt enkelt inbjudande till ekonomisk katastrof.

Regel tre. Bli ekonomiskt utbildad. Detta kan bara göras genom att läsa allt du kan om de olika investeringsalternativ som finns tillgängliga för dig. Det finns verkligen ingen ursäkt för att inte vara uppdaterad med alla finansiella nyheter eftersom det finns så mycket information om ekonomiska frågor tillgänglig både online och offline.

Regel fyra. Diversifiera. Ett misstag som vissa investerare har gjort tidigare är att lägga alla sina ägg i en korg bara för att upptäcka att företaget de investerat sina pengar i har gått i konkurs. Försiktiga investerare diversifierar. Detta sprider dina pengar över flera företag för att minimera dina risker.

Regel fem. Ha gott sällskap. Det finns människor som har dåliga attityder till ekonomisk planering och pengar i allmänhet, och om du spenderar mycket tid med dessa människor kan dessa attityder påverka ditt tänkande.

Regel sex. Ta ansvar för din egen ekonomi. Vissa människor frågar andra om råd bara för att de ska ha någon att skylla på om det inte fungerar för dem. En finansiell rådgivare kommer att säga åt dig att göra det eller det, men i slutet av dagen är det dina pengar och du är den som skördar frukterna när marknaderna är uppe eller lider när de är nere.

Regel sju. Ta en långsiktig syn på dina investeringar. Att investera dina besparingar är ett långsiktigt spel, och för att dra fördel av vinsterna på marknaderna måste du göra rätt ibland, vilket innebär att du inte får panik när marknaderna är nere.

Regel åtta. Ha den stora bilden i åtanke. Med andra ord, ha ett mål eller mål i åtanke. Sparar du till en husinsättning eller din pension?

Leave a Comment