Goda skäl att använda Bitcoin kryptovaluta

Bitcoin är en relativt ny typ av valuta som precis har börjat slå ut på vanliga marknader.

Kritiker hävdar att det är osäkert att använda Bitcoins eftersom –

  • De har inget autentiskt värde

  • De är inte reglerade

  • De kan användas för att göra olagliga transaktioner.

Ändå pratar alla stora marknadsaktörer om Bitcoins. Nedan finns några bra anledningar till varför denna kryptovaluta är värd att använda.

Snabba utbetalningar – När betalningar görs via banker tar transaktionen några dagar, på samma sätt som banköverföringar också tar lång tid. Å andra sidan är Bitcoin virtuella valutatransaktioner generellt sett snabbare.

“Noll-bekräftelse”-transaktioner är omedelbara transaktioner där handlaren accepterar risken, som ännu inte är godkänd av Bitcoin-blockkedjan. Om handlaren behöver godkännande tar transaktionen 10 minuter. Detta är mycket snabbare än någon interbanköverföring.

Billig – Kredit- eller betalkortstransaktioner är omedelbara, men det tillkommer en avgift för att använda denna behörighet. I Bitcoin-transaktioner är avgifterna ofta låga och i vissa fall gratis.

Ingen kan ta bort – Bitcoin är decentraliserat, så ingen central myndighet kan ta en procentandel av dina insättningar.

Ingen återbetalning – När du väl handlar med Bitcoins försvinner de. Du kan inte hämta dem utan mottagarens medgivande. Därmed blir det svårt att begå återkravsbedrägerier, vilket ofta upplevs av personer med kreditkort.

Människor köper varor och, om de upptäcker att de är defekta, kontaktar de sin kreditkortsbyrå för att utfärda en återbetalning, vilket i praktiken reverserar transaktionen. Kreditkortsföretaget gör detta och tar ut en dyr återbetalningsavgift som sträcker sig från $5 till $15.

Säkra personuppgifter – Kreditkortsnummer stjäls vid onlinebetalningar. En Bitcoin-transaktion kräver inga personuppgifter. Du måste kombinera din privata nyckel och Bitcoin-nyckel för att göra en transaktion.

Du behöver bara se till att din privata nyckel inte kan nås av främlingar.

Det är inte inflationärt – Federal Reserve skriver ut fler dollar när ekonomin faller. Regeringen injicerar de nyskapade pengarna i ekonomin, vilket orsakar en minskning av valutans värde, vilket utlöser inflation. Inflationen minskar människors köpkraft eftersom råvarupriserna stiger.

Bitcoins finns i ett begränsat utbud. Systemet är utformat för att sluta bryta fler Bitcoins när det når 21 miljoner. Det betyder att inflationen inte kommer att vara ett problem, utan deflation kommer att utlösas, där råvarupriserna sjunker.

Semi-anonyma operationer – Bitcoin är relativt privat men transparent. Bitcoin-adressen avslöjas på blockchain. Alla kan titta i din plånbok, men ditt namn kommer att vara osynligt.

Enkla mikrobetalningar – Bitcoins låter dig göra mikrobetalningar som 22 cent gratis.

Ersättare för fiat-valutor – Bitcoins är ett bra alternativ för att hålla nationella valutor med kapitalkontroll och hög inflation.

Bitcoins blir legitima – Stora institutioner som Bank of England och Fed har beslutat att ta Bitcoins till handel. Fler och fler butiker som Reditt, pizzakedjor, WordPress, Baidu och många andra småföretag accepterar nu Bitcoin-betalningar. Många binära och Forex trading mäklare låter dig också handla med Bitcoins.

Bitcoin är pionjären inom den nya tidsåldern av kryptovaluta, tekniken som ger dig en titt in i framtidens valuta.

Leave a Comment