Franchising har risker som alla företag, såväl som belöningar.

Vissa människor går överbord när det kommer till deras syn på franchisemodellen. Nu, missförstå mig rätt, jag tror också att franchisemodellen kanske är den bästa affärsmodellen som någonsin har skapats, men även om jag har varit en del av branschen lite, inser jag också att inte alla franchiseföretag eller franchiseföretag bolag skapas på liknande sätt.

Faktum är att inte alla franchiseaffärsmöjligheter till försäljning är värda sin hype och du kan inte säga enbart baserat på franchiseavgifterna och erbjudandet. Du måste göra “due diligence” och jag är säker på att jag inte är den enda som säger detta, men det är ett måste. När jag säger due diligence, menar jag en fördjupad undersökning, inklusive men absolut inte begränsad till att kontakta nuvarande franchisetagare och granska avslöjande dokument med en finkammare.

Ändå skulle det vara svårt att motbevisa fördelarna med franchising-affärsmodellen, även med alla känslomässiga fall och fallgropar i franchising. Förresten; det finns en mycket bra franchisebok med den titeln, som jag alltid rekommenderar till studenter som studerar franchise eller seriösa franchiseköpare.

Om du är försiktig kan franchising vara en helt och hållet positiv och givande upplevelse, men du kan inte bli självbelåten under säljprocessen, för när du väl förbinder dig, är du med under den period som anges i franchiseavtalet. Trots vad vissa tror, ​​misslyckas franchisebutiker, nej, det är inte lika illa som andra småföretags misslyckanden, men du måste förstå riskerna såväl som belöningarna. Tänk på det.

Leave a Comment