Framgång i affärer Använda Bibeln som en färdplan

Många människor ser affärer som en sekulär verksamhet, särskilt om det inte involverar tjänst. Men att omfamna affärsprinciperna som presenteras i Bibeln kan hjälpa alla företag att blomstra på dagens globala marknad.

I Oklahoma togs uppdragsbeskrivningen för en långdistansleverantör från Bibeln. Många skriftställen som finns i Bibeln diskuterar hur affärsmän bör styra sig själva och sina företag. De flesta organisationer använder förmodligen vissa bibliska riktlinjer men förstår inte riktigt hur man kan maximera sin effektivitet genom att hålla de fysiska och andliga delarna av sin affärsplan i linje så att de kan få bästa möjliga resultat.

Skriften företagsledning färdigheter

Jag skulle vilja dela med mig av några idéer från Bibeln som varje entreprenör kan använda för att lyckas och blomstra som Herren avsåg. Först måste du inse att jorden är Herrens och allt på den tillhör honom, för att parafrasera en skrift. Vi är förvaltare, förvaltare och skötare av Guds ägodelar, så det borde bli viktigt för dig att bli en god förvaltare av din parkeringsplats, hushållning eller vad du nu har fått i uppdrag.

Nya testamentet beskriver en liknelse (Luk 16) som berättades av Jesus om en affärsman som hade anklagats för att ha missbrukat sin herres gods. Om du inte är bekant med berättelsen bör du läsa den någon gång och utforska några av de ytterligare andliga insikterna. Chefen i berättelsen fick reda på att han blev uppsagd och ringde några av sina största kunder och började ta in de skyldiga beloppen på deras konton i hopp om att skapa framtida möjligheter för sig själv. Ägaren informerades om denna praxis och ringde chefen och berömde honom för att han agerade listigt.

Vi kan lära av den här listiga och listiga mannen om vi tittar lite djupare in i situationen. Det han försökte göra i slutet av sin tjänstgöringstid är något han borde ha gjort hela tiden, att hjälpa sina kunder. När jag arbetade som säljare för reklam på gula sidorna erbjöd jag alltid mina kunskaper i att skapa effektiva annonser till mina kunder, oavsett om de förberedde flygblad eller annonser för andra tryckta medier, eftersom jag var orolig för deras framgång och inte bara sälja reklam för dem.

Ge-och-ta kundservice (Rebecca-principen)

Bibeln kan också användas som en resurs för att bygga starkare relationer med leverantörer och kunder. Är du bekant med berättelsen om Rebecka som finns i Gamla testamentets bok Genesis? En rik man sände sin övertjänare med alla slags gåvor för att hitta en brud åt sin son. En dag, i skymningen, stannade tjänaren sin husvagn vid en brunn utanför en stad. En ung kvinna kom till brunnen och han bad henne om ett glas vatten.

Efter att ha gett honom en drink svarade hon: “Jag ska hämta vatten till dina kameler också.” När hon var färdig tog han silver- och guldsmycken och klädesplagg och gav dem till Rebecka och hennes familj, och bad henne sedan följa med honom tillbaka för att möta Abraham, den hebreiske patriarken, hans lärare, som hade sänt honom på hans resa till hitta en hustru åt sin son Isak.

En av de andliga guldkornen som kan urskiljas i den här berättelsen kretsar kring hur denna unga kvinna gjorde mer tjänst än väntat och omedvetet öppnade en dörr av möjligheter så stor att hela hennes familj välsignades och tusentals år senare berättas hennes historia fortfarande. . Varje entreprenör vet att det är bra affärsmässigt att tillhandahålla pålitlig kundservice, men hur många inser att genom att ge till andra så planterar de frön och dessa frön kommer att ge en mycket större skörd av frukt än de få frön som såddes.

Marknadsföring och ledning enligt evangelierna

Den tidigare nämnda långdistansleverantören grundades på den bibliska principen “Sök först Guds rike”. De tror att “söka kungariket” betyder att sprida och leva efter evangeliet. De återför alltså 10 % av sina bruttoinkomster till de ministerier som godkänt dem. Under åren har de donerat miljoner för att mata de hungriga och hjälpa ministerier som gör Guds vilja.

Företaget, som ägs av mer än 800 kristna aktieägare, har vuxit från en idé till en organisation vars bruttointäkter överstiger 100 miljoner dollar per år. Den verkliga utmaningen för varje entreprenör är att inse att, precis som alla andra aspekter av livet, har företag en andlig såväl som en fysisk komponent och Guds ord är en vägledning för ledning, marknadsföring och tjänster, även under 2000-talet.

Leave a Comment