Frågor att ställa när man överväger att gå med i ett eget handelsbolag

Om du funderar på att gå med i ett eget handelsföretag, hur betygsätter du de olika företagen – speciellt om du aldrig har arbetat eller handlat för ett tidigare?

Det finns så många företag där ute, och de erbjuder så många olika kombinationer av priser, miljöer, utbildning, distans/på plats, marknadsspecialisering, utbildning, etc., att du verkligen behöver göra dina läxor.

Börja med att fråga runt efter välrenommerade företag, men var inte rädd för att kolla in ett nytt företag (så länge du gör din due diligence). Inget slår att gå till platsen, skaka hand och kolla upp det.

Det fina för handlare är att det finns många företag där ute, så du har råd att vara kräsen. Det finns ett antal uppmärksammade nackdelar där ute som tyvärr försämrar den allmänna uppfattningen om hela rekvisitabranschen, men det finns några respektabla sådana.

Alla företag som låter dig utnyttja dina pengar utan dina pengar i förväg vill att du tar någon form av utbildning eller på annat sätt har en meritlista av bevisad och granskad prestation. Detta är helt rimligt eftersom de inte är i branschen för att ge bort sina pengar till alla som vill ha en part i handeln. Träningsavgiften skyddar dem ifall du förlorar deras pengar och själva kursen ser till att du åtminstone vet hur de vill att du ska handla med deras pengar. Men huruvida att betala för utbildning är det rätta att göra är ett ämne för en annan artikel.

Det finns andra rekvisitaföretag som kommer att kräva att du gör en insättning på ditt handelskonto, vanligtvis minst 5 000 $ som de kommer att lägga till extra köpkraft, normalt 10:1, och inga kursuppgifter krävs. Du använder fortfarande deras pengar för den extra hävstången, men det är dina insättningspengar att förlora, de tänker inte låta dig förlora sin andel av kapitalet.

Här är några frågor du kan ställa till alla handelsföretag som du funderar på att gå med i. Frågorna täcker en rad av de viktigaste kriterierna som vi föreslår att du överväger:

1. Vad heter det bildade företaget, inte bara handels-/varunamnet och hur länge har det funnits?

 • Det betyder att du kan slå upp dem i det statliga registret eller företagshuset och se hur länge de har funnits, och i vissa fall, för en liten avgift, kan du komma åt deras årsbokslut eller avkastning för att se hur ekonomiskt stabila de är. dom är.

2. Ta reda på eventuella avgifter som du kan komma att debiteras.

 • Inte bara provisioner! Även om du självklart bör ta reda på vad din totala kostnad per kontrakt/aktie kommer att bli, bör du också fråga om eventuella bord, åtkomst- eller mjukvaruavgifter. Du bör också fråga om eventuella växlingsrabatter, ECN-kickbacks eller kostnadssänkningar eller prisavbrott för att uppfylla volymgränser.

3. Hur tjänar företaget pengar?

 • Kräver de höga avgifter? Höga provisioner? Måste handlare lägga in pengar före handel? Naturligtvis, om ett handelsföretag tjänar det mesta av sina pengar på handelsaktiviteter, är det ett gott tecken. Akta dig för ett företag som gör det mesta av sin vinst från avgifter som träningsavgifter.

4. Behöver du sätta in dina egna pengar eller erbjuder företaget “helt säkra” affärer?

 • Om en insättning krävs, hur mycket?

5. Vilken “storlek” kan du förhandla om, eller vilken köpkraft kommer du att ha?

 • Vad är proceduren för att skala eller öka din storlek när du sätter in vinster på ditt konto? Minskas denna köpkraft om du får oavgjort eller lönecheck?

6. Vilka marknader kan du handla på?

 • Finns det några restriktioner, till exempel: bara aktier med stora bolag eller bara STIR Futures, eller så kan du handla vad du vill? Marknadsför företaget en mängd olika produkter och strategier?

7. Vad är vinstdelnings- eller betalningsarrangemanget?

 • Kan du behålla 50%, 70% eller vad av handelskontots vinster? Vilka är uttagsintervallen? Vissa företag tillåter bara vissa dagar i månaden eller ett visst antal uttag under en månad. Behöver pengarna finnas kvar på kontot under en viss tid?

8. Vilka är riskhanteringsparametrarna?

 • Finns det noggrann företagsledning och, ännu viktigare, riskhantering? Vad är ledningsfilosofin för att utveckla handlare? Hur ser handlare på denna ledningsstil?

9. Vilka är kriterierna för förlustgräns?

 • Om du handlar med företagspengar, hur mycket kan du förlora innan du måste sluta handla för dagen/veckan/månaden?

10. Är företaget auktoriserat av FSA i Storbritannien, eller NFA eller SEC i USA?

 • Kontrollera och bekräfta alla påstådda regulatoriska anknytningar. Att vara auktoriserad som ett rekvisitaföretag är inte ett lagkrav i Storbritannien om inte företaget accepterar insättningar, men det är ett definitivt mått på trovärdighet och kvalitet om det gör det. Var försiktig med alla obehöriga rekvisitagrupper, eftersom tillsynsmyndigheter i många länder lägger ökad granskning på mäklaraktiviteter, och du vill inte att ditt rekvisitaföretag ska försvinna eller stängas av och ta med dina pengar eller kontovinster!

11. Är de medlemmar i något utbyte?

 • Kontrollera och bekräfta dina utbytesmedlemskap.

12. Är någon form av licens eller auktorisation nödvändig för att du ska främja handel?

 • I Amerika kräver de flesta rekvisitagrupper NFA-certifikat serie 7. Kanadensare är undantagna från detta krav. Om en licens krävs, kommer företaget att sponsra dig? Kommer de att hjälpa dig att få licensen?

13. Läs kundavtalet eller handelsavtalet noggrant!

 • Rekommenderas starkt att du investerar i den lilla kostnaden för att låta en advokat läsa kontraktet åt dig! Du måste vara medveten om eventuella förmånsklausuler som kan tvinga dig att återbetala förluster, betala avgifter eller låsa in ditt kapital eller din inkomst när du lämnar företaget.

14. Erbjuder de utbildning eller vägledning?

 • Ta reda på vem som tillhandahåller det och hur? Hur länge? Finns det en kostnad? Hur framgångsrika var de andra praktikanterna som gick igenom kursen? Hur många handlare har utbildats och hur många handlar fortfarande? Investerar företaget i sina handlare under utveckling?

15. Vilka är företagets ägare/supportrar?

 • Slå upp dem på Google, Linkedin och någon annanstans du kan tänka dig. Vad är din bakgrund, erfarenhet och historia? Finns det några skelett i garderoben du bör känna till?

16. Hur länge har de viktigaste handlarna arbetat med företaget?

 • Har företaget skapat framgångsrika handlare? Om du ser mycket framgångsrika handlare som stannar hos ett företag, vet du att företaget bygger lojalitet och ger värde.

17. Prata med alla som handlar där, eller som har gått utbildningsprogrammet.

 • Vad är stämningen på kontoret? Vad är det för människor som jobbar där? Är de nöjda/nöjda med företaget? Samarbetar handlare och delar idéer? Är det en rolig arbetsplats? Posta frågor eller be om erfarenhet på handelsforum som Trade2Win och EliteTrader, även om du förstår att du kommer att få ett brett utbud av svar, av vilka några kan vara mycket polariserande om ämnen som författaren faktiskt inte vet något om.

18. Vilka förhandlingsstrategier använder eller föredrar företaget?

 • Är de en kalenderspridning eller en parhandelsinställning? Handlar de eller tillhandahåller de likviditet för ECN-rabatter? Tillåter de direkta affärer och på vilka marknader?

19. Vilken programvara, diagram och handelsplattformar använder de?

 • Leta efter dessa appar – är de kända namn som du gärna skulle arbeta med som TT, CQG, Reuters, Bloomberg, eller är de mindre utvecklade eller stödda appar som kan orsaka stabilitetsproblem?

20. Hur är IT-hårdvaran konfigurerad?

 • Hur uppdaterad är din infrastruktur och hur stöds den? Har de engagerad IT-personal?

21. Tillhandahåller de proprietära eller interna handelssignaler, programvara eller teknik?

 • Har de överlägsna handelsplattformar, IT-stöd och beslutsstödsverktyg för handlare?

22. Leta efter eventuella regelöverträdelser, disciplinära åtgärder eller domar mot dem. 23. Av vem clearar de sina affärer?

 • Kontrollera tydligast och se till att de är ekonomiskt stabila och välrenommerade eftersom det är här dina pengar eller konto kommer att hållas.

24. Be om en kopia av företagets senaste bokslut eller balansräkning.

Inget företag kommer att ge dig allt du vill ha för alla dessa föreslagna kriterier, men om du håller ett “poäng” mot deras svar, kommer du snabbt att skilja de mest attraktiva alternativen från resten. Hitta ett rekvisitaföretag som gör det mesta av sina intäkter från sin framgång och investerar i bra övergripande stöd för sina handlare. Var försiktig med företag som tar ut höga avgifter och erbjuder mycket små mängder kapital att handla med.

Framför allt hitta ett företag som handlar på det sätt du vill handla. I slutändan måste det finnas en matchning mellan rekvisitaföretagets handelsstrategi och dess handlares kompetens och intressen.

Leave a Comment