Förhandling 101 – Hur man filtrerar "Ljud!"

Låt oss inse det, slutsatsen är att vi alla (OK, de flesta av oss) är här för att lära oss lite om investeringar (eller daytrading) och skulle vilja tjäna lite pengar på det. Det är verkligen så enkelt för de flesta av oss.

Jag säger mer av en anledning, eftersom vissa är här för att skapa “brus”. När jag säger “brus” menar jag inte den som går runt och förbannar alla, eller någon som skriver BOSTAVER.

Om någon menar allvar med att investera/handla och verkligen vill förstå hur man går tillväga, är detta ofta en av de saker som lär sig senare.

Jag är säker på att vissa människor här har läst olika investeringsböcker och ett mönster som du kommer att märka genom dem är att skribenten/investeraren någon gång säger något i stil med: “När jag lärde mig att ignorera “råd” från andra människor, eller rädslan för att missa något, på grund av att vissa ständigt sa “titta på mig och hur jag växte min aktie med 200% på 3 veckor, det var då jag började bli en riktig investerare”

OK, du kan argumentera och säga… “Det är inget fel med att någon ger direkt aktierådgivning och säger till mig vad jag ska investera i, herregud, det gav mig faktiskt bra pengar.” Men är du då en investerare eller en spelare?

Det är inget fel med att vara en gamer heller, men det är bäst att veta vilket håll du närmar dig från det.

Så vad är buller?

Buller kan sammanfattas ganska enkelt.

1, “Nästa stora lager för raketen är GIO, kommer att passera genom taket. DYOD dock… (Jag är inte på aktiemarknaden än, så försök inte köpa aktier från mig!)”

2, “Jag tjänade 300 % på 3 veckor på dessa aktier jag visar i min portfölj – Imponerande va!”

3, “Jag tjänade 300 % på 3 veckor på dessa aktier som jag visar i min portfölj – Betala mig och du kan “möjligen” göra detsamma också.”

4, “Se hur den här aktien skjuter i höjden. Om du hoppar in nu kan du lika gärna ta en del av den vinsten.”

Ser du ett mönster i någon av dem?

Det som händer är en av två saker.

1Folk nämner aktier (särskilt lågvolymaktier) och det KAN bero på att ju fler som köper desto bättre pris…

Visst, du kanske tror att på ett aktie- och aktiediagram kunde priset inte styras. Men vad du kanske också märker är att det finns liknande inlägg på andra forum såväl som på platser som ADVFN. (förresten, inget emot ADVFN, det är ett bra ställe, men man kan se att en del åker dit för att försöka öka beståndet också)

tvåMänniskor nämner hur mycket vinst de har gjort och det kan finnas en betalning för att gå med i någons tjänster.

Vad de alla har gemensamt är att de alla kräver en “uppmaning till handling” på något sätt. Inget fel med en Call To Action, men i de fallen handlar det inte om vad man kan göra för sig själv, utan mer om vad man kan göra för att “eventuellt” hjälpa andra.

Som handlare eller investerare skulle det vara bra för dig att lära dig vad du ska tänka på och vad du ska filtrera bort.

Om du vill veta var du befinner dig på investeringsstegenvare sig nybörjare eller avancerade, alltså att köra ett gratis styrkortstest kan hjälpa till med detta. Att bara svara på några grundläggande frågor kan ge människor en bättre uppfattning om framtida investeringsmål.

Leave a Comment