Forex Trading Strategier – Avslöja mysterierna med ljusstakediagram och mönster

Om du använder teknisk analys som en av dina valutahandelsstrategier kommer du sannolikt att använda ljusstakediagram. Ljusstakediagram är ett av de tre alternativen (tillsammans med stapel- och linjediagram) och är de mest populära bland moderna handlare eftersom de ger den mest levande bilden av vad som händer på marknaden. Men använder du dem till fullo?

Genom att studera ljusstakediagrammen kan du få en omedelbar bild av de öppna, stängda, låga och höga priserna för den period han har valt. Men det är inte allt som ljus kan avslöja.

En skicklig ljusstakeläsare kan få mycket insikt i marknadssentiment, styrka och momentum bara genom att studera ljusstakens former och mönster. Vissa framgångsrika handlare avvisar alla indikatorer och fokuserar bara på vad ljus avslöjar om prisåtgärder.

Ljusstakediagram går tillbaka till 1700-talets Osaka, när den legendariska rishandlaren Homma Munehisa använde dem för att dominera marknaden. Japans långa isolering har inneburit att ljusstaketekniker har förblivit dolda för resten av världen.

Men handlaren Steve Nison undersökte metoden med ljusstakediagram på 1990-talet genom gamla japanska dokument. Nison uppskattade snabbt zen-skönheten med ljusstakehandelsmetoden och fortsatte med att förespråka systemet i en serie populära böcker.

Nisons böcker är extremt omfattande och beskriver en rad ljusstakeformationer, inklusive mörka moln, hängande man, morgon- och kvällsstjärnor, och den hyllade doji med dess olika inkarnationer, som trollsländedoji och gravstensdoji.

Du kanske blir imponerad av att läsa dessa böcker, men egentligen behöver du bara en liten grupp ljusstakemönster att använda med självförtroende och tydlighet dagligen. Du behöver bara veta vilka mönster du ska fokusera på och hur du korrekt tolkar vad de säger.

Ljus ljuger aldrig, men att gissa deras budskap är inte alltid lätt. Du måste ta dig tid att förstå exakt vad de säger. Gör en ljusstake genom att läsa en av dina valutahandelsstrategier och förbered dig för framgång med valutahandel.

Leave a Comment