Forex Trading – Death by a Thousand Cuts

Död med tusen skär – jag älskar den här analogin, men att uppleva den är väldigt smärtsam! Det fanns ett skede i min karriär där jag verkligen experimenterade och läste Jack Swaggers bok “Hedge Fund Market Wizards” den väckte bara minnen av den så jag tänkte dela med mig av den, i hopp om att den kan bespara dig smärtan!

Så låt oss gå in i det, låt mig förklara:

Du går in i en affär, säg till exempel “kort”, och den börjar röra sig mot dig. Du är disciplinerad, du är stark, du är tålmodig och du kommer inte att sluta bara för att det går emot dig. Du är villig att ge det tid att arbeta. OK, så det smyger sig in och stoppar dig. Det är okej, det är bara ett utbyte. Du mår inte dåligt av det, men du har fortfarande samma handelsidé och du känner att stoploss-placeringen var felaktig. Då går du in i handeln igen! Sen… Du står still IGEN… Du “sköljer och upprepar” några gånger med samma resultat. Det här är upplevelsen som kallas “död med tusen snitt”. Det är inte så att du kämpar mot marknaden, det är att priset fortfarande är inom din “short selling zone”, men du har hållit dina stopp väldigt snäva! Du lät inte ditt företag andas.

Så nu när vi har identifierat problemet, låt oss hitta orsaken och leta efter en lösning. I de flesta fall är orsaken till detta att vi gör vår riskhantering utifrån vår smärtgräns. Vad betyder det? Det betyder att vi placerar vår stop loss på en nivå där om priset kommer dit, vi avslutar eftersom vi inte orkar mer, istället för att det är en teknisk nivå som skulle ogiltigförklara vår handelsidé. Läs det igen, sätt din stoploss på en teknisk nivå som kommer att ogiltigförklara din handelsidé snarare än att naivt riskera att hantera den till din smärtgräns. Marknaden bryr sig inte om din smärtgräns.

Så vad är lösningen? Ta följande tillvägagångssätt för din handel:

  1. Bestäm först på vilken nivå du skulle ogiltigförklara din anledning till att vara i en affär om priset kom dit. Du hade helt enkelt fel. Räkna sedan antalet pips mellan din ingång och denna nivå.
  2. Beräkna sedan hur mycket av dina medel du är villig att riskera på denna idé.
  3. Dela riskkapitalet med antalet pips så får du risken per pip.

Så sammanfattningsvis, basera inte din pengahantering på din smärtgräns, basera den på tydligt definierade tekniska nivåer som kommer att ogiltigförklara din handelsidé.

Låt dessa frön flöda!

ed.

Leave a Comment