Företagsmisslyckandefrekvens – Vad är den faktiska misslyckandefrekvensen och varför misslyckas företag

Har du någonsin undrat vad misslyckandefrekvensen är? Mellan 75 % och 90 % av alla nya företag misslyckas inom de första 10 åren. Om vi ​​även tar hänsyn till majoriteten av dotcom-startups kommer 9 av 10 nya företag inte att ta sig till det tredje året. Faktiska siffror varierar beroende på källa, men det verkar som att den överväldigande majoriteten av startups slutar misslyckas.

Enligt min mening misslyckas inte startups i de flesta fall, de får bara slut på pengar. Låt mig förklara.

När de startar ett företag är det första de flesta gör att skriva en affärsplan som förklarar hur du ska marknadsföra ditt företag, hur du ska hitta dina kunder och vad du ska erbjuda dem. Du gör försäljningsprognoser och du gör många antaganden.

Om ditt startkapital är 20 000 USD kan du spendera 10 000 USD för att starta verksamheten och marknadsföra den. Men här är problemet. När du startar ett nytt företag spelar det ingen roll hur mycket du tror att du vet om det; du har ingen aning. De flesta företag behöver ändra sina affärsmodeller minst fem gånger under sitt första år.

Du kanske trodde att din målmarknad var mammor som var hemma, men de köper inte dina produkter; gymnasietjejer är det! Vad ska du göra åt det? Kommer du att börja fundera på vad du gör för fel och hur du ska få hemmafruar att börja köpa dina grejer? Eller kommer du att förstå att marknaden definierar ditt företag, inte tvärtom, och ändra din affärsmodell för att börja sälja till gymnasieflickor?

Flexibilitet och observation är två av de viktigaste egenskaperna en entreprenör bör ha.

Det som hände med din målmarknad kommer att hända med nästan alla aspekter av ditt företag. De marknadsföringsmetoder du trodde skulle fungera fungerar faktiskt inte, du behöver mer personal och dina utgifter är högre än du räknat med.

Sokrates levde för länge sedan, men något han sa gäller fortfarande: “Allt jag vet är att jag inte vet någonting.” Planering är mycket viktigt. Att göra antaganden och förutsägelser är avgörande. Men tro inte för en sekund att du kommer att få det 100% rätt, speciellt om det här är din första handel.

Jag sa tidigare att den främsta anledningen till att företag misslyckas är att de får slut på pengar. Och de får slut på pengar eftersom de förväntar sig att allt ska fungera som planerat och när det inte gör det har de få resurser kvar för att hålla företaget vid liv.

Jag tror att 90 % av företagen skulle vara framgångsrika om de kunde ta sig igenom stadiet där de försöker ta reda på sin affärsmodell. Det är bara en fråga om överlevnad tills du kan lära dig vad som fungerar för ditt företag och vad som inte gör det.

Var ödmjuk, du har inte alla svar. Marknaden kommer att lära dig vad som fungerar och du måste hålla ögonen öppna och lära dig. Istället för att investera alla dina marknadsföringspengar på en gång i enorma tidningsannonser som riktar sig till mammor som bor hemma, använd pengarna för att testa 10 olika marknadsföringsmetoder och två eller tre olika målmarknader. Lär dig av experimentet. Nu har du en mycket bättre uppfattning om vad du behöver göra mer av och vad du behöver sluta göra.

De säger att entreprenörer måste älska risker. Det är inte sant. Du måste minimera risken så mycket som möjligt. Är det mycket smartare att testa, lära och placera dina pengar där det har visat sig fungera än att gissa vad som kommer att fungera för dig och satsa alla dina pengar på det?

Kom ihåg att en av två saker kommer att hända med ditt företag: du kan få slut på pengar innan du lyckas, eller så kan du lyckas innan du får slut på pengar. Behandla varje dollar som om det är ditt eget liv. Testa mycket innan du lägger alla ägg i korgen. Du kommer så småningom att upptäcka den perfekta affärsmodellen. Se bara till att dina pengar räcker tillräckligt länge.

Leave a Comment