För- och nackdelar med hårda pengar lån

Lån med hårda pengar är ett alternativt sätt att få pengar som många inte känner till. När du behöver ett lån i en hast och blir nekad av din bank eller kreditförening på grund av din dåliga kredit eller andra skäl, kan kontantlångivare låna ut det belopp du behöver i upp till 10 år (eller mer, beroende på omständigheterna) . ). De tittar på dina tillgångar, inte din kredit; därför kan hårda pengar långivare vara ett alternativ att överväga. Här är några för- och nackdelar med svåra lån

Fördelar med hårda pengar lån

1. Snabb process – Banker tar minst 60 dagar att slutföra processen. Den typiska långivaren med hårda pengar ger dig lånet inom 1-2 dagar. Lokala långivare som vet att du kan till och med ge dig pengar samma dag. Detta fungerar särskilt bra för dig om du behöver kontanter för några snabba köp, för ett akut behov eller för andra situationer som när du vill fortsätta med byggandet för att sälja din fastighet. Det hjälper också att imponera på köparen när du vill hoppa framför en budlinje för att få en viss fastighet.

2. Mindre pappersarbete – Traditionella banker och låneinstitut tenderar att ta dig igenom en tråkig ansökningsprocess som innebär att du skriver på långa, komplexa formulär och sedan väntar minst en månad för att se om du blir godkänd. Hårda pengar långivare avstår från detta. Var och en har sitt eget system och var och en hanterar låntagare individuellt. Låntagare tenderar därför att endast underteckna ett fåtal blanketter. Långivare kommer att ställa några frågor till dig och kan titta på din kredithistorik. 2010 års Dodd-Frank Act säger att långivare måste se till att låntagare kan betala; att enorma räntor inte tas ut; och att högst två förskottsbetalningar debiteras (beroende på omständigheterna). Långivare utvärderar varje ansökan på olika sätt och drar sina slutsatser baserat på ditt fastighetsvärde snarare än din kredit. Så även om du har dålig kredit kan du få ett kontantlån. Långivaren fokuserar mer på ditt fastighetsvärde än din kredit.

3. Flexibla villkor – Banker kan kräva regelbundna betalningar. Långivaren är vänlig mot dig och erbjuder vanligtvis flexibla återbetalningsvillkor för lån. (Återigen, detta beror på den specifika långivaren). Så om tiderna är tuffa kan du klara dig genom att bara betala ränta varje månad eller bara betala ballongåterbetalningen i slutet. Detta gör det lättare för dig i det långa loppet snarare än att du gör en rejäl betalning varje månad.

Nackdelar med hårda pengar lån

1. Hög ränta – Kontantlångivare tar ut tre gånger vad bankerna tar ut – och ibland ännu mer. Långivare kan ibland vara nyckfulla i sina räntor, så det är viktigt att leta runt. Vissa långivare kan erbjuda förhållandevis rimliga priser, men vi föreslår att du förhandlar eftersom långivare vet att de är din sista utväg och kan ta betalt i enlighet med detta. Vissa av delstaternas ockerlagar, som de i Tennessee och New Jersey, förbjuder kontantlångivare att kräva överdriven ränta. Bostadslåntagare kan utnyttja ytterligare skydd enligt konsumentreglerna och Dodd-Frank Act. Om du är en företagslåntagare måste du vara mer försiktig då lånevillkoren är mer aggressiva och du får mindre skydd.

2. Låga belåningsgrader – Belåningsgraden är hur långivare avgör hur mycket pengar du får. Till exempel, med en belåningsgrad på 70 %, ger långivaren dig 70 000 USD för en fastighet på 100 000 USD. Långivare ger vanligtvis bara 60 % eller 50 % av det nödvändiga beloppet, vilket innebär att du måste gräva upp resten någon annanstans.

3. Svårt att hitta – En ärlig och effektiv långivare kan vara svår att hitta. Du kan hitta horder av långivare på nätet, men var och en lånar bara ut till en eller flera stater och är certifierade att låna ut till de stater de har att göra med. Du kanske har få eller inga av dina föredragna långivare (eller som kommer att betjäna din typ av lån) i ditt område, och du kanske måste resa för att få de tjänster du vill ha. I alla fall, se till att långivaren har licenser genom National Mortgage Licensing System (NMLS) och genom din statliga tillsynsmyndighet.

I korthet…

Lån med hårda pengar kan vara underbart för dig när du behöver dem i en kris och inte kan få pengarna från någon annanstans. De har avslappnade godkännandestandarder, är snabba att få och kräver lite pappersarbete. Däremot har de en låg belåningsgrad och en hög ränta. Om du har bra krediter kan du ha det bättre med ett traditionellt lån. Tänk bara på kontanter om du har ett akut, kortsiktigt behov med få eller inga alternativ.

Leave a Comment