Fem egenskaper hos en bra handelsplattform

Jag har verkligen handlat på en mängd olika handelsplattformar under hela min karriär. Vissa plattformar har varit en fröjd och ett rent nöje att arbeta med, och andra plattformar har fått mig att vilja sätta eld på mitt hår. Mångfalden och kvaliteten på handelsplattformar som är tillgängliga för handlare sträcker sig från dåliga plattformar till utmärkta plattformar.

Ord att svara, jag skulle helt enkelt lista de riggar som är av hög kvalitet och jag skulle lista de riggar som var hemska. Tyvärr, om jag tog det tillvägagångssättet, skulle högen av stämningar och upphöra och avstå få min brevlåda att svämma över. Så jag har valt några funktioner från fantastiska plattformar och listat varför jag tycker att de är särskilt effektiva.

Naturligtvis är effektiviteten hos vilken plattform som helst direkt relaterad till kvaliteten på dataflödet. För denna artikels syften kommer vi att anta att alla plattformar har ett adekvat dataflöde och helt enkelt släpper denna variabel från diskussionen.

1. En bra plattform har en uppsättning kvalitetsdiagramverktyg till sitt förfogande.

När du handlar och kartlägger live är det viktigt att kunna rita trendlinjer, Fibonacci-retracements, pivotpunkter och en mängd andra verktyg som andra handlare än jag själv kan tycka är nödvändiga. Du bör inte ha en examen i fysik för att göra det enkelt att rita dessa symboler. Proceduren för att infoga trendlinjer och andra symboler bör göras utan ansträngning och utan att tänka för mycket. När allt kommer omkring är ditt huvudfokus i handeln prisåtgärder på diagrammet, inte att ta reda på hur man ritar linjer på ditt diagram.

2. En bra plattform ska vara lätt att läsa och tolka.

En bra plattform ska vara lätt att läsa och konfigurera. Du ska inte behöva läsa en 200-sidig manual för att använda programvaran. Diagrammet måste vara tydligt och lätt att förstå och indexavläsningarna måste vara läsbara och framträdande. Plattformar som är svåra att sätta upp eller som kräver dagligt underhåll för att sätta upp slösar bort värdefull handelstid och kostar i slutändan handlaren pengar. Ett kvalitetsprogram kommer också att spara dina inställningar från föregående dag och när du startar programmet nästa dag ska de exakta inställningarna visas, du behöver inte lägga till dina oscillatorer och indikatorer dagligen.

3. En bra plattform har en komplett uppsättning oscillatorer och indikatorer.

Det finns inget mer irriterande än att använda en plattform som inte har en komplett uppsättning indikatorer eller en metod för att lägga till dessa indikatorer i diagrammet. Många lägre nivå plattformar har fem eller sex grundläggande indikatorer och det är omfattningen av deras funktionalitet. En bra plattform bör också tillåta dig att justera tidsramarna och andra variabler i indikatorerna efter dina personliga önskemål. Återigen, det borde inte ta lång tid att utföra dessa funktioner. De borde vara självförklarande och inte kräva att man bläddrar igenom den fruktade 200-sidiga manualen för att kontrollera hur man ställer in en 14-periods setup på ett råvarukanalindex.

4. En bra plattform tillåter ett antal in- och utpasseringsalternativ.

En bra handelsplattform låter dig snabbt ställa in antalet kontrakt du tänker handla med, samt ger dig möjlighet att ställa in ditt vinstmål och stop loss-gräns. Detta bör vara en pågående aktivitet och inte kräva alltför lång tid. De flesta bra handelsplattformar har också en bestämmelse som gör att du kan skala ut handeln vid vissa vinstpunkter. En bra plattform kommer också att ha en efterföljande stoppfunktion som är lätt att förstå och enkel att ställa in. Du bör också kunna skapa en enkel supportaffär med en minimal ansträngning.

5. En bra plattform kraschar eller kraschar aldrig

Det finns ingen värre känsla i handel än att vara i en aktiv handel och plattformsmjukvaran kraschar. Det finns ingen ursäkt för programvara inkompatibilitet med operativsystem. Plattformen är kärnan i ditt yrke och ska fungera som sådan. Det här specifika kravet är en av mina sällskapsdjur eftersom jag handlade på en plattform som var väldigt instabil och gav mig en lång och frustrerande dag. Jag använde aldrig den plattformen igen och kommer aldrig att göra det. Mjukvarudesigners är väl medvetna om de inneboende designbristerna hos handelsplattformar och det finns absolut ingen anledning till varför dessa brister inte kan åtgärdas på ett sätt som garanterar handlaren en felfri handelsupplevelse. Det finns inget värre än buggymjukvara.

Det finns många andra brister som är inneboende i mjukvara för handelsplattformar, men dessa fem sticker ut som deal killers i min bok. Jag kommer inte att tolerera några av dessa brister och jag kommer snabbt att byta plattform om jag stöter på dessa problem med någon frekvens. Naturligtvis kan ett engångsmisslyckande förväntas. Men ett konsekvent och återkommande misslyckande med programvara för handelsplattformar är oförlåtligt.

Leave a Comment