Fallstudie för marknadsföring av affärspodcast bevisar resultat

Fallstudien för marknadsföring av företagspodcast visar hur poddsändning ger dramatiska kundresultat. Podcasting har betydande kommersiell marknadsföringspotential. Om affärspodcaststrategin och onlinesynlighetsplanen körs korrekt; podcasting har potentialen att vara ett marknadsföringsverktyg som ger fantastiska marknadsföringsresultat.

Företagsmarknadsförarna på marketingsherpa.com har precis släppt en ny fallstudie med titeln “Hur man använder en podcast för att främja en vitbok som genererar nya affärsförsäljningsleads.”

Den här fallstudien handlar om hur Bearing Point använde podcasting för att marknadsföra en vitbok och såg prenumerationsgrader på över 30 % jämfört med de traditionella 10 %. Detta är en ökning med 200 % jämfört med traditionella marknadsföringstekniker.

Här är ett kort utdrag: “Dunay var inte säker på om poddsändningar skulle bli en hit eller inte, särskilt som hans bästa utsikter tenderar att vara ganska konservativa. Därför lanserade han inte trumpeter och blixtljus för uppskjutningen.

Istället lade teamet upp podcasterna och annonserna på olika relaterade webbplatser, inklusive http://www.Podblaze.com, http://www.FreshPodcasts.com och iTunes (som alla för närvarande marknadsför gratis podcasts). ett pressmeddelande och e-postmeddelande till hemlistan. Hans första podcast lanserades tyst den 29 juli 2005.

RESULTAT

Glädje och jubel! Hundratals chefer laddade ner podcasterna. Dunay förväntade sig att 10 % av poddlyssnarna skulle svara på erbjudandet att ladda ner vitboken. Istället gjorde 30 %…”

Det här är ett bra exempel på hur marknadsförare kan och bör använda podcasting för att hjälpa sin verksamhet. Detta är framtiden för podcasting, podcasting kommer att bli ett marknadsföringsverktyg som kommunicerar, utbildar och förflyttar lyssnare till handling. I det här fallet var handlingen att ladda ner en vitbok och effektivt generera potentiella kunder.

Jag har försökt informera företagsmarknader om denna trend under de senaste 9 månaderna. Jag diskuterade samma scenario i en Podcasting White Paper som släpptes för några månader sedan. Läs hela fallstudien på http://www.MarketingSherpa.com

Onlinemarknadsförare med erfarenhet inom områdena podcastproduktion, strategi och synlighet som http://www.LeveragedPromotion.com kan hjälpa ditt företag att uppnå samma resultatnivåer. Att bara skapa en podcast i utrymmets vakuum är fel strategi. Se till att du uppnår maximal exponering för dina poddar så att de kan leverera mätbara marknadsföringsresultat.

Copyright 2005 Rodney Rumford

Leave a Comment