Ett produkthanteringssystem i tre steg för att göra din produkt framgångsrik

Som VD för din produkt är du ytterst ansvarig för att göra den till en framgång. Inte säljare, inte utvecklare, inte VD. Du. Detta är en av de ENORMA skillnaderna mellan en projektledare och en produktchef.

Projektledare kan slutföra sina uppgifter, se till att allt har kontrollerats och känna en enorm känsla av tillfredsställelse. En produktchef känner inte så om inte deras produkt är en kommersiell (eller intern) framgång. I många företag är processen att göra en produkt till en framgång mycket komplex och ser ut som att den designats av en projektledare: de är fyllda med många steg och dussintals milstolpar. Att göra en produkt till en framgång är faktiskt en relativt enkel process, och en produktchef kan göra det om du följer de tre stegen nedan.

I ett nötskal, att göra din produkt till en framgång handlar om att göra tre saker rätt: att förbättra kvaliteten på leads som dina säljteam genererar, förbättra dina produktpresentationer för potentiella kunder och öka antalet potentiella kunder som dina säljteam ringer till. För att förenkla en produktchefs liv måste förbättringar göras samtidigt inom alla dessa tre områden. Se nu hur du gör det:

  • Förbättra kvaliteten på potentiella kunder som dina säljteam genererar: Hjälp dina säljteam genom att få befintliga kunder att ge hänvisningar till nya kunder. Hej, jobbet med att sälja vilken produkt som helst, än mindre din produkt är ett tufft jobb. När en säljare dyker upp vid en ny kunds dörr, tror du att den potentiella kunden är glad över att se dig? Nej. Men om du kan få befintliga kunder att öppna dörrar för ditt säljteam, är prospektens vakt nere och din säljare har en chans att få dem intresserade av din produkt. Styr dina säljteam att endast träffa beslutsfattare. Du vet bättre än någon annan vilken typ av jobbtitel som krävs för att betala ut pengarna som behövs för att köpa din produkt. Berätta för säljteam vad de ska leta efter. Detta kommer att hjälpa dina säljteam att utnyttja sin tid på bästa sätt – om de inte kan nå rätt person vet de att gå vidare till nästa prospekt. Orientera ditt säljteam mot de stora köparna och bort från de små köparna. Varje affär tar ungefär lika lång tid att avsluta, och om en prospekt inte har mycket pengar att spendera, så är de i verkligheten inte en bra passform för din produkt. Kom ihåg att bara några få stora erbjudanden är mycket bättre än ett gäng små erbjudanden.

  • Förbättra dina produktpresentationer som är gjorda för potentiella kunder: Hjälp dina säljteam genom att utrusta dem med det material de behöver för flera möten med en potentiell kund. Sällan kommer en affär att avslutas vid det första mötet, så du måste lära dina säljteam om flödet av konversationen när det gäller din produkt. En viktig del av detta är att hjälpa dem att identifiera mål för det första och andra mötet. Om möjligt bör du som produktchef öva med dina säljteam för att säkerställa att de inte upprepar sig på grund av nervositet eller framför invändningar inför kunden.

  • Öka antalet potentiella kunder som dina säljteam ringer till: Du är VD för din produkt. Det är upp till dig att rikta dina säljteam till rätt potentiella kunder och låta dem utöva sin magi. Se till att dina säljteam bara träffar beslutsfattare – mötet med någon annan gör att ditt team kan identifieras som en säljare istället för potentiella affärspartners. Få dina säljteam att ta kontroll över sina scheman. Få dem att gå med på att träffa en potentiell kund vid en tidpunkt som fungerar bäst för kunden, och ring sedan tillbaka senare för att flytta dem till ett datum/tid som fungerar bäst för ditt säljteam. På så sätt kan de klämma in mer kundkontakt vilken dag som helst. Detta är hur de kommer att sluta sälja mer av din produkt.

Slutligen, se till att säljteamen som säljer dina produkter är borta från kontoret under kontorstid. Om de är på kontoret står de inte inför en kund som säljer sin produkt och det är dåligt för er båda. Även om detta kan tyckas vara mycket säljarbete för en produktchef, kom ihåg att du är den enda i ditt företag som kommer att bedömas efter framgången med din produkt. Du måste kunna göra allt!

Leave a Comment