En snabb men grundlig jämförelse mellan guld och BitCoin

En snabb jämförelse mellan kryptovaluta, guld och Bitcoin

På vissa håll verkar guld ha en viktigare plats i finansvärlden. Å andra sidan börjar vissa människor se Bitcoin som en giltig metod för att behålla våra besparingar.

Detta gör att vi kan göra inköp och utföra andra dagliga transaktioner. För genomsnittskonsumenter verkar Bitcoin och andra kryptovalutor vara ett relevant alternativ. Det är förmodligen ett bra tillfälle att göra en jämförelse mellan guld och Bitcoin och Ethereum (en annan kryptovaluta).

Människor har använt guld som en typ av valuta sedan årtusenden tillbaka; medan Bitcoin har funnits i drygt ett decennium. Även om konceptet har gått igenom en mognadsprocess har guld fortfarande ett genomgripande inflytande på marknaden. Bitcoin lovar kontinuerliga förbättringar av bekvämlighet, säkerhet och funktionalitet. Experter har jämfört det nuvarande tillståndet för Bitcoin med Internet i början till mitten av 1990-talet. Bitcoin-förespråkare hävdar att nästan alla guldrelaterade framsteg redan har skett, vilket framgår av massacceptansen av alla fysiska guldtackorprodukter sedan ett årtusende sedan. Faktum är att vissa företagsförvärv har genomförts med guld som valuta. De litar helt enkelt inte på att regeringen inte går in i hyperinflation.

Idén om guld kontra Bitcoin är ett viktigt argument värt att lägga på hyllan. Snarare än att välja en av dem; många av oss skulle föredra att använda en kombination av dem för att dra fördel av de bästa egenskaperna hos var och en. Faktum är att vi har sett en samexistens mellan Bitcoin och guld, i form av “Cascius-mynt”. Detta är den första instansen av att Bitcoin och guld kommer samman och det kommer inte att vara det sista.

Ethereum, en annan kryptovaluta, ligger på $1 549,00. Det är i allmänhet bäst att bryta med Raedon x5 eller 6 grafikkort placerade i rack för optimal organisation. Lan-kablar tillåter honom att bryta i höga hastigheter för att få vinst på energianvändningen.

Papperspengar är vår lösning för att förbättra cirkulationen och guld är vår förfaders lösning för att bevara valutavärdet. Metall påverkas mindre av inflation eftersom det är mycket dyrare än papper eller andra billiga metaller. Och kryptovaluta är det nya tekniska redskapet för att ge tillförlitlighet i transaktioner, med tidlösheten och precisionen som en schweizisk klocka.

Oavsett kritiken kommer Bitcoin och andra kryptovalutor att fortsätta att locka många människor på grund av deras distinkta fördelar, särskilt jämfört med konventionella valutor som papperspengar, som blir uppblåsta och ofta förloras, spenderas eller blir stulen.

Den förlitar sig på omedelbara och direkta P2P-transaktioner (peer-to-peer) för att helt undvika krångliga och dyra elektroniska betalningssystem. Med tiden skulle investerare upptäcka att Bitcoin erbjuder ett bättre värdeförråd än något serietryckt platt mynt.

Bitcoin-protokollet sätter en gräns för antalet tillgängliga bitcoins på en gång. Det kommer alltid att finnas 21 miljoner bitcoins och systemet verkar ibland ärligare än den amerikanska dollarn. Med Bitcoin och andra kryptovalutor kan konsumenter få större ekonomisk integritet; även om det finns farhågor om att regeringen i tysthet kommer att utnyttja systemet med konstant finansiell övervakning.

Leave a Comment