En ny affärsguide för att bli grön

Många företag som precis har börjat upptäcker att konkurrensen om uppmärksamhet på webben är hård. Och dessa företag upptäcker att genom att gå grönt visar de sitt företagsansvar, men de upptäcker också att det finns ekonomiska fördelar med att bli grön. Så hur blir en ny verksamhet grön på ett ansvarsfullt sätt? Börja med att göra lite webbforskning och lista hur ett företag kan bli grönt. Om ett företag ska vara grönt måste det ha konsekvens över alla aspekter av affärsmodellen. Om ditt företag ska bli grönt måste du praktisera det du predikar.

De 10 bästa sätten att ett nytt företag kan bli grönt:

  1. Följ alla miljöbestämmelser som är relevanta för din bransch. Efterlevnad minskar inte bara ditt företags miljöavtryck, det skyddar också företaget från eventuella rättsliga åtgärder eller statliga böter.
  2. Utveckla en företagsomfattande miljöplan. Att utveckla en stark miljöplan hjälper till att definiera din företagskultur och öka ditt företags energieffektivitet för att minimera ditt fotavtryck. Planen bör tydligt beskriva företagets gröna strategi och uppmuntra divisioner över hela företaget att följa grönare affärspraxis som hjälper till att forma företagets övergripande gröna mål.
  3. Bygg grönt. Om ditt företag öppnar ett nytt kontor eller expanderar platser är det nu ett bra tillfälle att inkludera så många energieffektiva funktioner som möjligt. Du kan överväga att installera energieffektiva värme- och luftkonditioneringssystem, såväl som apparater, armaturer och belysning.
  4. Köp gröna produkter och tjänster. När man köper in nödvändiga förnödenheter eller producerar tjänsteleverantörer för företaget är det viktigt att tänka grönt. Företagare bör överväga att fylla förrådsgarderober med produkter tillverkade av återvunnet eller återvinningsbart material, som är biobaserade och giftfria. Leta efter kontorsutrustning med en energieffektivitetsklassning, till exempel Energy Star.
  5. Välj grönt webbhotell. Många företagare har bestämt sig för att gröna sina webbplatser för att bli mer överensstämmande med deras gröna handlingsplan. Välj ett webbhotell som är koldioxidneutralt och erbjuder miljövänligt vind- eller soldrivet webbhotell. Att flytta en webbplats till ett annat webbhotell är inte en svår uppgift, och många webbvärdar erbjuder till och med en gratis webbmigreringstjänst.
  6. Anta energieffektiva metoder. Att använda mer energieffektiv kontorsutrustning och implementera energibesparande metoder på kontoret kommer att hjälpa till att spara miljön och ditt resultat. Arbetsgivare bör betona för anställda att de ska vara försiktiga och konservativa med sin energianvändning och ge energispartips.
  7. Minska, återanvänd, återvinn avfall som genereras. Effektivisering av företagets verksamhet kan minska avfallet och leda till betydande besparingar och ökad produktivitet. För att spara pengar och minska avfallet bör små företag använda återvunna produkter och minska överflödig produktförpackning.
  8. Spara vatten. Ett vatteneffektiviseringsprogram minskar inte bara ditt företags tryck på vårt lands vattenförsörjning, det minskar också ditt företags kostnader för inköp, uppvärmning, behandling och bortskaffande av vatten. Små företag kan minska vattenspillet genom att implementera vattenbesparande verktyg och bör alltid försöka minimera utsläpp till avlopp.
  9. Anta en plan för att minska utsläppen för hela företaget. Varje företag genererar avfall, men det är hur du hanterar det som skiljer dig från besättningen. Vidta åtgärder för att minimera avfall, oavsett om det är papper, smutsigt vatten eller farligt eller giftigt avfall som kräver speciell hantering eller kassering.
  10. Skapa en grön marknadsföringsstrategi. Sprid ordet om ditt miljövänliga företag genom att införliva “gröna” påståenden i din marknadsföringsstrategi för att stärka din varumärkesimage. Se tips 5. Många gröna webbhotell erbjuder ett märke eller certifieringsprogram för webbansvariga som vill använda sin webbplats för att visa företagets “gröna” ekostatus.

Ett sista tips. Gå med i branschpartnerskap och förvaltningsprogram för att hjälpa dig att hålla dig informerad om den senaste utvecklingen inom gröna processer och utrustning, men också hjälpa till att bygga relationer med andra gröna företagare i branschen.

Som visat finns det många nyanser av grönt, så att gå grönt kan betyda många olika saker. Om det är viktigt för dig eller din organisation att välja en företagsomfattande grön plan, ta en närmare titt på din affärsplan för att ta reda på vilka gröna rutiner som finns i planen och vilka förändringar som behöver göras. Ta till exempel hänsyn till den dagliga praxis du planerar att implementera och företagets policy för gröna metoder som “minska, återanvänd och återvinn”.

Leave a Comment