Digital marknadsföring betyder företagsöverlevnad under covid-19

Även under pandemins höjdpunkt såg vi företag som kämpade för att ändra verksamheten tillräckligt för att hålla sig flytande. Nu är namnet på spelet “adapt”, och vi är alla spelare som försöker lista ut var vi passar in i den större bilden. Även om det innebär att kliva ut ur vår komfortzon, är vi tvungna att övervinna de traditioner vi har byggt och gå in i den digitala tidsåldern.

kontaktlös tjänst
Före COVID-19 hade vissa företag inte ens en sida på sociala medier. Dessa företag förlitade sig på lojala kunder, mun till mun och marknadsföring i butik. Du vet butikerna jag pratar om, mamma och popbutiker som använder tryckta flygblad, anslagstavlor och ger ett pris till dagens 100:e kund.

För vissa skilde den här typen av affärsmodell dem från vanliga butiker och gjorde dem populära. För andra var det en allmän brist på entusiasm för teknik (eller en oförmåga att ha råd med dyra digitala marknadsföringskampanjer). Sedan, med ett fingerknip – var det borta. Ingen kunde ta sig in genom dörrarna, så hela strukturen i verksamheten föll in.

Du kunde inte lita på mun till mun, flygblad eller anslagstavlor. En ökning av onlineshopping för en kontaktlös upplevelse har blivit det rätta att göra. Vad betydde det för dem som inte ens hade sociala medier?

Fördjupa dig i det digitala
Stolthet måste ersättas av behovet av att komma in i den digitala världen med ditt företag. Du måste vara medveten om sociala medier, du måste ha en webbplats och du kan inte lita på att fysiska kunder ska göra dina bud. Glöm att vänja sig vid vattnet. Gå in och vänta på att du ska simma och hålla dig flytande.

Om du vill att ditt företag ska överleva nu och i framtiden med pandemin i stort, kan du inte vänta på att saker och ting ska återgå till det normala. Du måste gå framåt och anpassa dig till förändringar, och de måste göras nu.

Övergång till digital marknadsföring
Allt verkar göras på en smartphone eller dator, inklusive shopping för vardagliga behov. För att utöka din kundkrets och förbli i full operativ ordning är användningen av digital marknadsföring mer än ett krav. Det är den enda livlinan som de flesta företag har. Företagsägare kan inte förvänta sig att överleva under covid-19 om de inte går över till en digital marknadsföringsstrategi. Se till att ditt företag har en hemsida som är lämplig och modern, mobilvänlig och lättanvänd. Kunder ska enkelt kunna kontakta dig eller köpa från din webbplats på alla sina enheter, så att du inte går miste om eventuell försäljning.

Affärspraxis och kundservice har inte förändrats i deras marknadsföringsstruktur, bara metoden där den levereras. Kunderna måste känna sig trygga när de handlar och de mår bättre av att göra saker online. Företag kommer inte att överleva denna nya era om de inte vänder sig till de digitala marknadsföringsplattformar de behöver för att nå dessa kunder.

Leave a Comment