De tio stegen som hjälper dig att välja en ärlig långivare med hårda pengar i Los Angeles

Fastighetsexperter noterar att kontantmarknaden i Los Angeles blir trång, vilket kan leda till att dessa privata kontantlåneföretag minskar på sina standarder. Det finns minst åtta stora företag i Los Angeles-området som kommer att låna ut mot bostads- och kommersiella fastigheter, men många fler mindre företag och enskilda investerare har anslutit sig till laget. Lukten av stora pengar – en blomstrande bostadsmarknad, stigande räntor, banker som minskar utlåningen – har fått många långivare med hårda pengar att gå in i Los Angeles privata kontantutlåningsindustri.

Och de har det bra. Det senaste numret av LA Weekly rapporterar att lyxfastighetsmarknaden i Los Angeles blomstrar, med medianpriset som sjunker från $5 miljoner till $3 miljoner. Utanför Malibus kust sjunker priserna nära 10 miljoner dollar, medan Beverley Hills ligger på 9,2 miljoner dollar och Pacific Palisades sjunker till 5 miljoner dollar. För lokala Angelenos som vill ha en bit av denna “heta” marknad, vill ha mer än en kartong men får nej av banken – det finns bara en väg ut. Den privata långivaren för hårda pengar. Men LA:s hårda utlåningsmarknad har vuxit, och med den följer svårigheten att veta vem man ska vända sig till.

Om du är i den positionen kommer dessa tio faktorer att hjälpa dig.

1. Erfarenhet – Experter rekommenderar att du väljer ett företag som har funnits länge och som har ett rykte om pålitlighet och förtroende. Lån med hårda pengar kommer ofta med allt mer komplicerade regler för uppkomst, underhåll och investerarrelationer som måste följas för att uppfylla dem. Veteraninvesteraren är mer sannolikt att kunna förhandla fram ett win/win-scenario för alla parter som är involverade i lånet. Hans erfarenhet gav honom det självförtroendet och träningen.

två. Specialisera – Långivare som är specialiserade på en eller två typer av lån är sannolikt bättre för dig än generalister som påstår sig hantera alla lån för alla människor. Experter är mer benägna att ha den djupgående och specifika kunskap som behövs för att hjälpa dig välja det bästa lånet med tanke på din situation.

3. Licensierad – Långivare med hårda pengar måste vara korrekt licensierade med Department of Corporations eller Department of Real Estate. Leta också efter rekommendationer för National Mortgage Licensing System på deras webbplatser.

4. transparent – Långivare bör vara i förväg med dig om alla detaljer i transaktionen. Du måste ha webbaserad tillgång till relevant lånedata under initieringsprocessen och måste kunna se långivarens riktlinjer. Om en stark långivare (även känd som ett brygglån eller privatlån) har “teaser”-räntor, fråga hur man får dessa räntor. Det bör inte finnas någon “bete och byta”-taktik.

5. Portfölj – Du behöver råd när du väljer lån. Välj ett företag som har en rik portfölj av privata och företagsinvesterare. Ju fler alternativ du har, desto bättre. Detta erbjuder inte bara alternativ till upplåning, utan det indikerar också att företaget har råd med sitt kapital.

6. Huvudstad – Välj ett företag som anger att det har mer än tillräckligt med kapital. Privata långivare lånar inte bara ut till andra, utan de kan också ge dig långfristiga lån – upp till sju år eller mer. Du behöver ett företag som kan täcka dessa lån. Fråga runt tills du hittar en du litar på.

7. Professionell – Borgenären måste omedelbart meddela dig om de känner att de inte kan betjäna dig. Leta efter låneprogram på sajten och akta dig för vilseledande annonser. Långivaren bör inte heller ändra villkoren i sista minuten. Var och en av dessa faktorer tyder på bristande professionalism.

Jag skulle också föreslå att du kollar andra resurser som långivarens hemsida, LinkedIn eller liknande sociala medieplattformar eller artiklar som långivaren kan ha skrivit osv. Kolla recensioner. Se om långivarens offentliga image är professionell och konsekvent.

8. Hastighet – Den främsta anledningen till att låntagare närmar sig kontantlån är snabbhet – möjligheten att plocka upp och starta ett “hett” projekt. Eller chansen att bygga klart innan verksamheten torkar ut. Eller möjligheten att gå längst fram i kön och ta den där en-på-en-miljard-möjligheten. Detta är särskilt viktigt i dagens Los Angeles ekonomiska marknad, när bostadsbestånden är låga och priserna är höga. Du vill komma dit först. Då behöver du ett snabbt och snabbt lån.

Den allmänna privata långivaren accepterar dig för ett lån inom 1-2 dagar. Vissa kan till och med behandla din förfrågan samma dag om de litar på dig. Gör dina inköp noggrant.

9. Anlita en advokat – Det finns alla typer av långivare, av vilka vissa är ärligare än andra. Vissa ger dig legitimt lån och höjer sedan räntan när du behöver förlänga dina villkor eller tid. Men andra sätter betungande villkor som tvingar dig att fortsätta låna och betala allt större räntor. Det bästa sättet att undvika denna situation är att anlita en advokat för att granska alla dokument innan du undertecknar dem. Om du inte kan anlita en advokat har de flesta advokatsamfunden pro bono-avtal. Och, beroende på din ålder, kan American Association of Retired Persons hjälpa dig genom sitt Legal Services Network-program.

10. Konkurrenskraftiga priser och avgifter – Billigt visar inte alltid på professionalism. Inte heller tvärtom. Ibland kan en dyr långivare vara ett hack. Men billiga priser är alltid attraktiva, och på en mättad marknad som Los Angeles är det mer sannolikt att du hittar privata långivare som erbjuder konkurrenskraftiga priser. Leta efter ett rimligt pris – men se över de andra egenskaperna så att du i slutändan väljer någon vars företag får dig att känna dig som en hjälte.

Hur väljer du?

Det finns flera sätt att få en lånehaj som du litar på. Du kan anlita en mäklare. Mäklaren känner till marknaden och kan använda sina kopplingar.

Du kan också Google “hårda pengar långivare” i ditt område eller filtrera ditt nätverk för resurser. Andra pålitliga alternativ inkluderar att prata med ett hypoteksbolag, titelbolag eller fastighetsbyrå och be om referenser.

Kort sagt, privatlånshajar växer snabbt på dagens Los Angeles-marknad, vilket gör det ännu svårare att veta vem man ska välja. Det finns många där ute som skulle vilja hjälpa dig.

Hoppas den här artikeln hjälper dig att gräva ditt val!

Leave a Comment