De bästa kryptovalutorna för 2018: Vilka är de bästa Bitcoin-alternativen?

Viktigt: Denna position bör inte betraktas som investeringsrådgivning. Författaren fokuserar på de bästa mynten när det gäller faktisk användning och användning, inte ur ett finansiellt eller investeringsperspektiv.

Under 2017 satte kryptomarknader den nya standarden för enkla vinster. Nästan varje bit eller marker hade otrolig avkastning. “High tide toss all boats”, som man säger, och slutet av 2017 var en syndaflod. Stigande priser har skapat en positiv återkopplingsslinga, som lockar mer och mer kapital till Crypto. Tyvärr, men oundvikligen, driver denna skenande marknad enorma investeringar. Pengar har kastats urskillningslöst på alla typer av tvivelaktiga projekt, av vilka många inte kommer att förverkligas.

I den nuvarande baisseartade miljön ersätts hype och girighet av kritiskt omdöme och försiktighet. Speciellt för dem som förlorat pengar räcker det inte längre med marknadsföringslöften, oändliga shilling och karismatiska oratorier. Tja, grundläggande skäl för att köpa eller hålla en valuta är återigen avgörande.

Nyckelfaktorer för att värdera en kryptovaluta-

Det finns några faktorer som tenderar att slå hypen och prisbomberna, åtminstone i det långa loppet:

Adoptionsvinkel

Medan tekniken för en kryptovaluta eller ICO-affärsplan kan verka fantastisk utan användare, är de bara döda projekt. Det glöms ofta bort att utbredd acceptans är en väsentlig egenskap hos pengar. Faktum är att det uppskattas att mer än 90 % av Bitcoins värde är en funktion av antalet användare.

Även om godkännandet av Fiat anförtros av staten, är godkännandet av kryptografi helt frivilligt. Många faktorer påverkar beslutet att acceptera ett mynt, men den kanske viktigaste faktorn är hur sannolikt andra människor är att acceptera myntet.

säkerhet

Decentralisering är avgörande för push-modellen av en äkta kryptovaluta. Utan decentralisering är vi lite närmare ett Ponzi-schema än en riktig kryptovaluta. Förtroende för individer eller institutioner är problemet som en kryptovaluta försöker lösa.

Om demontering av ett mynt eller en central styrenhet kan ändra transaktionsregistret, ifrågasätter det dess grundläggande säkerhet. Detsamma gäller delar med oprövad kod som inte har testats noggrant genom åren. Ju mer du kan räkna med att koden fungerar som den beskrivs, oavsett mänsklig påverkan, desto större säkerhet har ett mynt.

Innovation

Giltiga mynt strävar efter att förbättra sin teknik, men inte på bekostnad av säkerheten. Verkliga tekniska framsteg är sällsynta eftersom det kräver mycket erfarenhet – och även visdom. Även om det alltid finns nya idéer som kan skruvas ihop, om det utgör sårbarheter eller kritik av ett mynts ursprungliga syfte, missar det poängen.

Innovation kan vara en svår faktor att bedöma, särskilt för icke-tekniska användare. Men om en valutakod står stilla eller inte får uppdateringar som tar upp viktiga frågor, kan det vara ett tecken på att utvecklarna är svaga för idéer eller motiv.

Incitament

De ekonomiska incitamenten som finns i en valuta är lättare att förstå för den genomsnittliga personen. Om ett mynt hade en stor pre-gruva eller en ICO (early share offering), hade teamet en betydande del av marker, så det är ganska uppenbart att den främsta motivationen är vinst. Genom att köpa det som laget erbjuder spelar du deras spel och berikar det. Se till att ge ett påtagligt, trovärdigt värde tillbaka.

5 kryptovalutor att köpa under 2018

Det har aldrig funnits en bättre tid att omvärdera och balansera en kryptoportfölj. Bygger på sin solida grund, här är fem stycken som jag tycker är värda att hålla fast vid eller kanske köpa för sina nuvarande deprimerande priser (som bara en förvarning kan sjunka ytterligare).

#1. Bitcoin (på grund av dess decentralisering)

Nummer ett tillhör Bitcoin (BTC), som fortfarande är marknadsledare inom alla kategorier. Bitcoin har det högsta priset, det bredaste antagandet, den största säkerheten (på grund av den fenomenala energiförbrukningen av Bitcoin-brytning), den mest kända varumärkesidentiteten (gafflarna försökte vara lämpliga) och den mest utvecklingsaktiva och rationella. Det är också den enda biten hittills representerad på traditionella marknader i form av handel med Bitcoin-terminer på de amerikanska CME- och CBOE-börserna.

Bitcoin förblir huvudmotorn; Prestandan för alla andra delar är starkt korrelerad med prestanda för Bitcoin. Min personliga förväntan är att gapet mellan Bitcoin och de flesta om inte alla andra parter kommer att öka.

Bitcoin har flera lovande innovationer på gång som snart kommer att installeras som ytterligare lager eller mjuka gafflar. Exempel är Flash-systemet (LN), trädet, Schnorr-signaturer, Mimblewimble och mer.

I synnerhet planerar vi att öppna upp ett helt nytt utbud av applikationer för Bitcoin eftersom det möjliggör storskaliga mikrotransaktioner och säkra, omedelbara betalningar. LN blir allt mer stabil när användare testar dess olika möjligheter med riktiga Bitcoin. Eftersom det blir enklare att använda kan det antas att det kommer att dra stor nytta av antagandet av Bitcoin.

#två. Litecoin (på grund av dess uthållighet)

Litecoin (LTC) är en klon av Bitcoin med en annan hashalgoritm. Även om Litecoin inte längre har Bitcoins anonymiseringsteknik, har häpnadsväckande rapporter visat att antagandet av Litecoin på mörka marknader nu är näst efter Bitcoin. Även om det är en valuta som jag finner mycket bättre lämpad för rollen att anskaffa illegala varor och tjänster, kanske detta kommer som ett resultat av Litecoins livslängd: den lanserades i slutet av 2011.

En annan faktor som gynnar Litecoin är att den integrerar Bitcoin SegWit-teknik, vilket gör att Litecoin är redo för LN. Litecoin kan dra nytta av ett atomkedjebyte. Med andra ord, säkra peer-to-peer-transaktioner av valutor utan deltagande av tredje part (d.v.s. utbyte). Eftersom Litecoin håller sin kod i stort sett synkroniserad med Bitcoin, är den väl positionerad för att dra nytta av Bitcoins tekniska framsteg.

#3. Ethereum (på grund av smarta kontrakt)

Ethereum (ETH) har några stora problem just nu. För det första knäcker regeringar ICO:er, och med rätta: många har visat sig vara bedrägliga eller i konkurs. Eftersom de flesta ico körs på Ethereum-nätverket som en ERC 20-token, har ICO-vurmen tillfört Ethereum mycket värde de senaste åren. Om korrekta regler finns på plats för att skydda investerare, kan Ethereum-projektbedrägerier hävda en viss legitimitet som en crowdfunding-plattform.

Det andra stora problemet som Ethereum står inför är den försenade övergången till ett nytt hybridarbets- och batteridetekteringssystem. Ethereum GPU-brytning är för närvarande lönsam, men Bitmain har precis tillkännagivit den mindre Ethereum ASIC, som sannolikt kommer att ha en inverkan på GPU-gruvarbetarnas slutresultat. Det återstår att se om detta kommer att förändra POW – och hur framgångsrik den förändringen kommer att bli.

Om Ethereum kan överleva dessa två stora frågor – reglering och gruvdrift – kommer det att ha visat stor motståndskraft. Annars finns det flera konkurrerande mynt som spårar sina skuggor, som Ethereum Classic (etc), Cardano (ADA) och EOS.

#4. Monero (på grund av dess anonymitet)

Även om dess antagande på de svarta marknaderna inte är allt man kan hoppas på, förblir jag (XMR) premiärministerns privatliv. Dess rykte och börsvärde rankas fortfarande över konkurrenternas – och det av goda skäl.

Moneros kod kräver mindre förtroende än Zcashs “lojala” nyckelceremoni och hade en rättvis start, till skillnad från Dash. Det faktum att Monero nyligen har ändrat sin Pow för att besegra utvecklingen av en liten ASIC för sin algoritm bekräftar verkets engagemang för gruvdecentralisering. En betydande minskning av hashfrekvensen beror på den nya versionen, som konsekvent rapporteras mot ASIC. Detta kan också vara en möjlighet för GPU:er och ännu mindre processorer att komma i kontakt med mig. Den nya versionen av Monero, 0.12, innehåller även andra förbättringar som visar att Monero fortsätter att växa i vettiga linjer.

#5. iPRONTO (en decentraliserad inkubationsplattform)

iPRONTO är en Ethereum-kedjeinkubationsplattform dedikerad till investerare som letar efter en säker och pålitlig plattform för att investera i nya idéer och innovativa framtider som kan presentera sina idéer och ta emot åsikter från användare, experter inom området om utövande och implementering av härledda idéer.

Innovatörernas idéer stöds, eftersom NES i Smart Contract-format kommer att tecknas mellan specialistplattformen och kunden, om kundens affärsidé lämnas till kommittén för granskning och registrering på plattformen. Idén kommer inte att publiceras för alla användare på nätverkets offentliga plattform, utan endast till utvalda medlemmar av målgemenskapen som är villiga att skriva på det smarta kontraktet för att hålla idén konfidentiell.

Leave a Comment