College Grant Money – Om bidrag, stipendier och lån

När du har bestämt dig för att du vill gå på college är nästa steg att planera hur du ska finansiera det. Många vuxna klarar inte av att finansiera högskolan på egen hand och söker därför högskolebidragspengar i form av bidrag, stipendier och lån. Läs mer om dessa tre alternativ nedan.

stipendier
Det verkar finnas en missuppfattning att stipendier endast är till för gymnasieexaminerade. Den goda nyheten är att det finns många bidrag tillgängliga för vuxna. Alla stipendier är inte baserade på akademiska resultat, vissa fokuserar på minoritetsgrupper och ett annat exempel är de som fokuserar på specifika ämnen eller intressen, till exempel finns det superstipendier för kvinnor som studerar ingenjör. Stipendier erbjuds vanligtvis av högskolor och universitet, företag och privata organisationer.

subventioner
Bidrag avser federalt stöd som är tillgängligt. Det finns flera bidrag tillgängliga och du måste kontrollera för att se vilka du skulle vara berättigad till. FAFSA-webbplatsen är det bästa stället att fylla i din onlineansökan och även för mer information. Det mest kända federala bidraget kallas Federal Pell Grant och kan tjäna upp till $5 350 per läsår. Då skulle tvåan vara FSEOG som är avsedd för ekonomiskt behövande och här kan du få allt från $100 till $4000.

lån
Om du har ansökt om alla bidrag och stipendier du kan och upptäcker att du fortfarande har ont om pengar, måste du överväga ett lån. Kom ihåg att bidrag och stipendier inte är återbetalningsbara, så gör alltid detta till ditt första val av finansiering. Men oroa dig inte om du har lite pengar eftersom det finns utmärkta lån tillgängliga. Ta en titt på Perkins-lån och Stafford-lån. Vissa lån är räntefria och andra löper mycket låg ränta.

Begär alltid gratis pengar först eftersom detta är ditt bästa alternativ. För att komma igång, varför inte ansöka om ett anslag på $10 000 just nu? Det är snabbt och enkelt och tar inte lång tid, gör det nu.

Leave a Comment